دانشگاه علوم پزشكي شهركرد
1396/01/31
گسترش سرمايه اجتماعي از راهكارهاي مقابله با افسردگي در جامعه است
به گزارش وب دا؛ دكتر عبدالمجيد فدايي افزود: افسردگي و ميزان آن متاثر از مسائل روحي و رواني و عوامل مختلف اجتماعي و اقتصادي است. 
وي، زندگي سالم همراه با نشاط و اميد را لازمه پيشگيري از افسردگي دانست و افزود: جلوگيري از ياس و نااميدي و توجه مردم و سياستگذاران و ارائه دهندگان خدمت به گسترش سرمايه هاي اجتماعي از جمله صداقت، امانت داري و ايثار و گذشت و رعايت حقوق شهروندي براي جلوگيري از مشكل افسردگي راه گشا است.
دكتر فدايي، جامعه بانشاط را مولد و گرداننده چرخ¬هاي اقتصادي دانست و افزود: برنامه¬ريزي منسجم و همكاري بين بخشي و تعامل مردم و مسئولين موتور متحرك نشاط در جامعه است.
وي در ادامه با اشاره به نقش موثر سلامت جسم در تامين سلامت روح و روان افراد افزود: امروز هدف متوليان سلامت افزايش طول عمر و اميد به زندگي مردم است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، پاسخ گويي به نياز و انتظارات غير پزشكي همچون مسائل مرتبط با آب آشاميدني سالم،‌ جاده¬هاي ايمن را از ديگر اهداف متوليان سلامت عنوان كرد.
وي، كاهش پرداخت هزينه¬هاي درماني از جيب مردم را از جمله اهدافي برشمرد كه در برنامه تحول نظام سلامت به خوبي مد نظر قرار گرفته و تاحدودي موفق بوده است.
دكتر فدايي افزود: برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشتي نيز با حدود 15 برنامه و 10 پروژه پشتيبان در سطح كشور به اجرا گذاشته شده است.
وي در ادامه به دستاوردهاي اجراي برنامه پزشك خانواده در شهرهاي زير 20هزار نفر اشاره داشت و افزود: به ازاي هر 4هزار نفر يك پزشك خانواده در مراكز بهداشتي و درماني مشغول به خدمت مي باشد.
وي، تعداد پزشكان خانواده در سطح مراكز بهداشتي و درماني سطح استان را 180 نفر اعلام كرد و افزود: هم اكنون 125 ماماي خانواده در كنار كارشناسان روانشناسي و كارشناسان تغذيه با اولويت دهي به انتقال مباحث آموزشي به گروه هاي هدف، مشغول به خدمت هستند.
دكتر فدايي، توسعه فرهنگ خود مراقبتي و ارتقاء سواد سلامت مردم را از اولويت¬هاي دانشگاه در راستاي بهبود وضعيت بهداشت و درمان در جامعه برشمرد و افزود: همچنان شعار دانشگاه مقدم بودن پيشگيري بر درمان است.
به گفته وي، در راستاي توسعه فرهنگ خود مراقبتي ضمن تربيت و آموزش 21هزار و 900 سفير سلامت خانوار جهت انتقال آموزش¬ها به خانواده¬ها ، 15هزار و 900 سفير دانش آموز تربيت و 10 درصد از دانشجويان در سطح مراكز آموزش عالي استان بعنوان سفيران سلامت آموزش ديده اند.
وي، تغيير چهره بيماري از واگير به بيمارهاي غير واگير و مزمن را از معضلات جدي حوزه سلامت عنوان كرد و افزود: نداشتن درمان قطعي و فراهم شدن زمينه براي درگير شدن ساير اندام ها با بيماري هشداري جدي براي پيشگيري از بيماري ها است.
دكتر فدايي، اصلاح سبك زندگي ، افزايش تحرك بدني و داشتن تغذيه سالم را از راهكارهاي كنترل بيماري¬هاي مزمن همچون ديابت، فشار خون بالا و اضافه وزن و چاقي دانست و افزود: بر اساس مصوبات كارگروه سلامت و امنيت غذايي تلاش براي تامين سلامت محصولات غذايي به ويژه توليدات كشاورزي در دست پيگيري است.
وي، با اشاره تامين و حفظ سلامت جامعه بعنوان هدف اصلي متوليان سلامت خاطر نشان كرد: مراكز بهداشتي و درماني براي تمامي گروه هاي سني از كودكان تا سالمندان بسته¬هاي خدماتي دارد و مردم مي تواند با مراجعه به اين مراكز از بسته هاي خدمتي مختص به خود بهره مند شوند. 
تعداد بازدید:
42
نویسنده:
منبع:
Powered by DorsaPortal