مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۱/۱۰
1395/08/09
براي كاهش مشكلات خواب از شام خوردن ديروقت بپرهيزيد
به گزارش وب دا؛ متخصص اعصاب و روان و رئيس مركز روانپزشكي سيناي جونقان در اين خصوص اظهار داشت: ميزان نياز افراد به خواب متغير است و اغلب بزرگسالان در شبانه روز 7 تا 8 ساعت مي خوابند اما بسياري از مردم با وجود خواب به ميزان كمتر سرحال هستند.
دكتر مسعود نيك فرجام افزود: اين درحالي است كه افرادي هستند كه براي آن كه سر حال باشند بايد بيش تر بخوابند.
به گفته وي، ميزان ساعت هاي خواب شبانه روزي از آن چه فرد پس از خواب حس مي كند، كم اهميت تر است تا زماني كه فرد حس خوبي دارد، كم خوابي ضرري نداشته و نيازي به درمان ندارد و در اغلب موارد اطمينان دهي به فرد در بسياري موارد تنها كاري است كه لازم است انجام شود.
وي با بيان اينكه،‌ الگوي خواب با افزايش سن تغيير مي كند افزود: معمولا افراد بالاي 60 سال كمتر مي خوابند و خواب منقطع دارند و اين يك وضعيت طبيعي است و الگوي مشابه ممكن است در بچه ها وجود داشته باشد. 
دكتر نيك فرجام اظهار داشت:‌ مشكل خواب مي تواند به مشكلات ذهني و جسمي از جمله احتقان مزمن در بيني، ‌آلرژي، سپتوم منحني، ‌احت مزمن،‌ عوارض دارو، ‌دردهاي مزمن كمر،‌ مفصل يا ديگر نقاط، ‌سوزش سر دل، ‌اسهال شب هنگام،‌ ادرار مكرر در شب و چاقي منجر شود.
به گفته وي،‌ اختلالات خواب مي تواند با مشكل در به خواب رفتن با وجود خستگي بروز نمايد،‌ همچنين مشكل در خواب ماندن،‌ خواب رفتن در طول روز، ‌مشكل در تمركز،‌ مشكل در حافظه، ‌ناتواني در تصميم گيري و انجام وظايف شغلي ، ‌افزايش حوادث و آسيب (مثل تصادف رانندگي) خود از ديگر علائم مشكلات خواب است.
وي، پيدا كردن دليل مشكل خواب را اولين گام براي رفع آن عنوان كرد و افزود: با به بستر رفتن و از خواب برخواستن در يك ساعت معين مي توان عادات خواب را بهبود بخشيد.
اين پزشك متخصص،‌خودداري از مطالعه و تماشاي تلويزيون در بستر خود و برخواستن و پرداختن به كاري در صورتي كه 20 تا 30 دقيقه بعد از دراز كشيدن در بستر به خواب نرفتيد از ديگر نكات حائز اهميت براي رعايت بهداشت خواب است.
وي گفت: پس از ساعت 4 بعدازظهر از محرك ها (قهوه و سيگار) و الكل استفاده نكنيد و تا حد ممكن قهوه و سيگار را كامل كنار بگذاريد.
دكتر نيك فرجام تصريح كرد: براي بهبود مشكلات خواب،‌ خودداري از شام خوردن ديروقت موثر است و ساير اقدامات از جمله انجام منظم ورزش، ‌بهبود بخشيدن محيط خواب و خالي كردن ذهن از نگراني پيش از خواب موثر واقع مي شود.
وي، در خصوص مصرف قرص هاي خواب متذكر شد، ‌قرص هاي خواب مي توانند اعتيادآور باشند و ممكن است موجب وابستگي مصرف كننده شوند .
به گفته وي، مطالعات نشان مي دهد: اثر قرص هاي خواب آور در خواب كردن مصرف كننده بعد از حدود 2 هفته استفاده منظم كاهش مي يابد و پس از اين مدت افراد به اين قرص ها وابسته مي شوند.
دكتر نيك فرجام ادامه داد: همچنين اين داروها مي تواند الگوي خواب را تغيير داده و زمان خواب بازسازي كننده را كاهش دهند و مشكلات حافظه، ‌تمركز و خواب آلودگي در طول روز را ايجاد كنند.
وي، ‌گرفتن مشورت از پزشك را با توجه به عوارض مورد اشاره لازم دانست و خاطر نشان كرد: استفاده كوتاه مدت از يكي از اين داروها ممكن است چرخه بي خوابي را شكسته و اين امكان را فراهم نمايد كه دوباره بدون نياز به دارو بهتر خوابيد.
اين متخصص اعصاب و روان، ‌بر لزوم خودداري از مصرف داروهاي بدون نسخه خواب تاكيد كرد و گفت: اين داروها براي كمك به خواب طراحي نشده اند بلكه بيش تر خواب آلودگي ايجاد مي كنند و گه گاه اين داروها اثر عكس مي گذارند لذا پيشنهاد مي شود درباره هر نوع دارو براي خواب با پزشك خود مشورت نمايد.
وي در خصوص مصرف الكل براي بهبود مشكلات خواب اظهار داشت: الكل كمكي به خواب نمي كند و به عنوان درمان بي خوابي بايد از آن پرهيز كرد.
تعداد بازدید:
98
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal