۱۴۰۳ شنبه ۱ ارديبهشت
1395/10/11 /Dorsapax/Data/Sub_19/File/imagesCC.jpg
بازديد سرزده معاون محترم بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد از مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي شهرستان شهركرد

به گزارش روابط عمومي معاونت بهداشتي ؛معاون محترم بهداشتي به همراه بازرسان بهداشت محيط وحرفه اي از مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي در سطح شهرستان شهركرد بازديد كردند.

بهمن بنائيْ« مدير گروه محترم سلامت محيط وكار» معاونت بهداشتي گفت: هر ساله برنامه تشديد نظارت و بازرسي از مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي و اماكن حساس در ساعات غيراداري و روزهاي تعطيل در راستاي كنترل عوامل محيطي و مشكلات بهداشتي به منظور كنترل مراكز و اماكن مذكور و پيشگيري از بيماريهاي عفوني منتقله از طريق آب و غذا توسط بازرسان بهداشت محيط و حرفه اي معاونت محترم بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان طبق دستورالعمل برنامه ريزي و اجرا مي گردد. به همين منظور و با هدف ارتقاء سطح سلامت شهروندان و بهبود كيفيت محصولات مواد غذايي در سطح عرضه معاون محترم بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان جناب آقاي دكتر عبدالمجيد فدايي در آذرماه سال جاري به همراه تيم هاي بازرسي طرح تشديد فوريت هاي بهداشت محيط مركز بهداشت استان و مركز بهداشت شهرستان شهركرد از تعدادي از مراكز تهيه و توزيع و فروش مواد غذايي حساس از جمله رستوران ها و كبابي هاي سطح شهر شهركرد بصورت ميداني بازديد نمودند و از نزديك فعاليت ها و اقداماتي كه سلامت و ايمني مواد غذايي شهروندان و مسافران را تامين مي كند را مورد ارزيابي قرار دادند.

 

وي ادامه داد: در اين بازديد كه دو اكيپ از بازرسان بهداشت محيط حضور داشتند از 4باب رستوران و 2 باب كبابي بازديد بعمل آمد كه آقاي دكتر فدايي ضمن نظارت بر نحوه عملكرد تيم هاي بازرسي از نزديك، وضعيت عرضه و فروش مواد غذايي را كنترل نمودند. در ادامه بازديدها نيز به ساير رستورانها و چلوكبابي ها مراجعه گرديد كه در خصوص رعايت اصول بهداشت مواد غذايي ، تهيه كارت بهداشت و گواهي بهداشت عمومي كارگران و رعايت نظافت عمومي محل كار تاكيد گرديد.

وي تصريح كرد: دكتر فدايي به كليه متصديان عرضه كننده مواد غذايي توصيه نمودند با توجه به اينكه حفظ سلامت و امنيت غذايي در سطح شهرستان شهركرد از مهمترين وظايف بازرسان بهداشت محيط مي باشد در صورتيكه هر گونه تخلف در اين خصوص از سوي متصديان عرضه كننده مواد غذايي مشاهده نمايند مطابق قوانين بهداشت محيط با متخلفين برخورد و از ادامه فعاليت آنها جلوگيري خواهد شد. همچنين ايشان بيان داشتند علي رغم بازديد هاي بازرسان بهداشت محيط، با توجه به حضور گسترده مسافران در سطح شهر شهركرد، براي بازديد ويژه از مجموعه رستوران ها و كبابي هاي اين شهر اقدام نموديم. وي با بيان اينكه در اين بازديد دو تيم طرح تشديد بهداشت محيط حضور داشتند اظهارداشت: نحوه نگهداري مواد غذايي در سردخانه ها، نوع پوشش پرسنل اين رستوران ها و نداشتن كارت سلامت برخي از پرسنل از مشكلاتي بود كه در جهت رفع آن اقدامات لازم انجام شد و شايسته است با استفاده از بهترين شرايط و مواد اوليه مناسب و مطلوب به شيوه اي فعاليت نمايند كه هيچ گونه خسارت جسمي و روحي به شهروندان وارد نشده و سلامت همشهريان و مسافران به خطر نيفتد. همچنين تغيير در شيوه زندگي امروزي منجر به حضور فعال زنان در جامعه گرديده كه متعاقباًعدم حضور همسران و مادران در منزل را به دنبال داشته و نهايتا استفاده از مواد غذايي در خارج از منزل به شكل يك فرهنگ به ويژه در شهرهاي بزرگ درآمده است. لذا از آن جايي كه ارائه غذاي سالم به افراد مي تواند نقش به سزايي در پيشگيري و كنترل بيماري هاي منتقله از آب و غذا و ممانعت از هزينه هاي اقتصادي ناشي از بيماري افراد اعم از هزينه هاي درماني، هزينه هاي ناشي از عدم حضور افراد در فعاليت هاي اجتماعي و.... داشته باشد،كنترل و بازرسي بهداشتي از مراكز تهيه،طبخ، توزيع، عرضه و فروش مواد غذايي و اماكن عمومي حساس ، اماكن بين راهي، مراكز اقامتي و مراكز و اماكن مشابه با هدف بهبود وضعيت بهداشتي مراكز و اماكن مذكور و حفظ و ارتقاء ايمني و سلامت مواد غذايي مي تواند گامي به سوي دستيابي به جامعه اي سالم باشد. همچنين همگام با توسعه صنعتي و كشاورزي امكان ورود آلاينده هاي مختلف به منابع آب آشاميدني وجود دارد و با توجه به وظيفه نظارتي اين وزارتخانه كنترل و پايش سامانه هاي تامين آب در تمام مدت ساعات شبانه روز از اهميت ويژه اي برخوردار است. در پايان نيز در راستاي اجراي هر چه بهتر برنامه، خواستار اطلاع رساني در خصوص سامانه بهداشت 190 به منظور رسيدگي به شكايات مردمي در زمينه بهداشت محيط اين مراكز و اماكن شدند.

تعداد بازدید: 72
Powered by DorsaPortal