بهمن فروزنده اظهار داشت: - همزمان با شروع ماه محرم تب و تاب مردم برای طبخ و توزیع غذاهای نذری بیشتر می شود. نکتهای که مردم باید در کنار برگزاری این سنت حسنه به یاد داشته باشند این است که به مقدار نیاز خود از این غذاها مصرف کنند و از انباشتن آنها در یخچال و فریز برای مدت طولانی بپرهیزند.
وگفت فلسفه غذای نذری این است که افراد گرسنه را سیر کند ولی متاسفانه یکی از مشکلات مهم در این زمینه میزان سرو غذا در این مدت است.
به گفته وی، استفاده کردن از ظروف پلاستیکی برای نگهداری مواد گرم میتواند باعث انتقال مواد شیمیایی ظروف به غذا شود که در طولانی مدت ممکن است آسیبهایی را به سلامت انسان وارد کند.
کارشناس تغذيه مركز بهداشت استان در ادامه در خصوص اصول تهیه مواد اولیه گفت: تهیه مواد اولیه و نگهداری آن بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل باید این مواد را از مکانهای معتبر تهیه کنند. به خصوص در زمینه گوشت باید توجه ویژهای شود چون در این ایام ذبح دام بسیار صورت میگیرد پس باید شرایط مناسبی فراهم شود تا گوشت ها را در مکانی مناسب و تمیز نگهداری کنند و اگر به موقع استفاده نشد باید آن را در یخچال قرار دهند.
فروزنده ادامه داد: استفاده از روغن مایع و عدم استفاده از سنگ نمک به دلیل وجود فلزات سنگین و آسیب رسان به سلامت از جمله مواردی است که باید در تهیه غذا به آن توجه کرد. از طرفی باید به مقدار مناسب از این مواد استفاده شود چرا که هر دو به یک میزان در سلامت افراد تاثیر گذار هستند.
وي به عدم توزیع سالاد و سبزی به دلیل مشکلات در تهیه، پاک کردن و گند زدایی تاکید کرد و گفت: ماست جایگزین مناسبی برای سبزی و سالاد است همچنین بهتر است در این ایام حداقل برای فرهنگ سازی، به جای نوشابه، دوغ توزیع شود. برای توزیع چای نیز بهتر است به جای قند از کش مش، توت و خرما استفاده کنند.
فروزنده در پایان گفت: عدم رعایت این مسائل میتواند باعث ایجاد مسمومیت غذایی شود. به همین دلیل به افراد توصیه میشود غذاهای نذری را از مکانهایی که میشناسند تهیه کنند تا نسبت به چگونگی پخت آن مطمئن باشند.