۱۴۰۳ جمعه ۷ ارديبهشت
1391/09/11 /Dorsapax//Data/Sub_1/File/Resize/142.bmp
مصرف متعادل همه گروه هاي غذايي از ابتلا به بيماري ها جلوگيري مي كند
 

يك متخصص تغذیه در این خصوص توضیح می دهد: در فصل زمستان نقش تغذیه مناسب در پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلانزا بسيار موثر است و استفاده از همه گرو‌ه‌های غذایی از جمله نان و غلات، شیر و لبنیات، سبزی و میوه و گوشت به صورت متعادل می‌تواند سیستم ایمنی بدن را قوی و از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کند.

دکتر خدیجه رحمانی گفت: ، تنوع در مصرف مواد غذایی متناسب با نیاز فرد از جمله مواردی است که باید در برنامه‌های غذایی به آن توجه شود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: عدم استفاده از این ۴ گروه اصلی باعث عدم تعادل و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می‌شود. مصرف میوه‌های فصل پائیز و زمستان که غنی از ویتامین C است مهم‌ترین عامل مقابله و پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلانزا است. همچنین مصرف مرکبات را نیز در پیشگیری از سرماخوردذگی نباید فراموش کرد.

دکتر رحمانی با اشاره به تاثير مصرف ميوه ها در پيشگيري از سرماخوردگي افزود: انار از جمله ميوه هايي است كه در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرماخوردگی بسیار موثر است .

به گفته وي،  استفاده از مایعات گرم، انواع سوپ‌ها، انواع چای، دم کرده‌های گیاهی و به خصوص شیر گرم در جلوگیری از آنفلانزا و سرماخوردگی بسیار موثر خواهد بود.

وي تصريح كرد: مخلوطی از عصاره میوه‌ها به خصوص لیمو ترش با آب گرم در فصل سرما توصیه می‌شود.

ازتوصیه دیگر وي،  اینکه دم‌کرده‌های گیاهی را متنوع مصرف کنید.

این متخصص تغذیه همچنین یادآور شد: استفاده از دم کرده‌های گیاهی در فصل سرما افزایش می‌یابد ولی در مصرف این مواد گیاهی باید تعادل و تنوع رعایت شود چرا که میزان مواد مغذی در منابع گیاهی متفاوت است به طوری که اگر یک ماده بیش از اندازه وارد بدن شود اثر معکوسی بر جا خواهد گذاشت.

دکتر رحمانی گفت: تمام منابع گیاهی دارای مقداری سموم نیز هستند که مصرف مداوم یک ماده باعث افزایش سموم در بدن خواهد شد. بنابراین تنوع در استفاده از این مواد می‌تواند در پیشگیری از سرماخوردگی موثر باشد. ولی باید توجه داشت مصرف آن بیش از ۱ لیوان در روز توصیه نمی‌شود.

....................................

تعداد بازدید: 167
Powered by DorsaPortal