دانشکده پیراپزشکی
۱۴۰۲/۱۲/۲۹
معرفی گروه

تاریخچه:

علوم آزمایشگاهی شاخه ای از علوم پزشکی است که در ارتباط با آنالیز آزمایشگاهی خون مایعات و نسوج بدن انسان به منظور تشخیص بیماری، پیگیری درمان و حفظ سلامت افراد جامعه می باشد.

این رشته که به نام مدیکال تکنولوژی در دانشگاه های جهان آموزش داده می شد در سال 1976 Credentialing Agency National آن را به Medical Laboratory Sciences (MLS)تغییر داد به طوری که در حال حاضر این رشته به نامهای Medical Laboratory Sciences و یا Clinical Laboratory Sciences وجود دارد. اکثرا معتقدند که نام جدید وظایف حرفه ای شاغلین این رشته که به نام ClinicalLaboratory SciencesOfficer (MLSO)نامیده می شوند را بهتر بیان می کند.

در ایران دوره کارشناسی پیوسته علوم آزمایشگاهی از سال 1347 در دانشگاههای تهران شیراز اصفهان تبریز اهواز و.... تاسیس شد که بعد از انقلاب فرهنگی به صورت کاردانی و کارشناسی ناپیوسته در آمد. تا سال 1386 این رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته در دانشگاهها ارایه می شد از آن پس مقطع کاردانی از پذیرش دوره حذف شد و از سال 1387 کارشناسی پیوسته جایگزین دوره کاردانی شده است.

در این رشته به موازات پیشرفت علوم پزشکی و گسترش دامنه روشهای تشخیصی تجهیزات آزمایشگاهی نیز بسیار پیشرفت کرده بطوری که امروزه شاغلین این رشته از دستگاههای الکترونیکی و اتوماتیک بسیار دقیق و حساس برای انجام آزمایشات مختلف بهره می گیرند.

چشم انداز

آزمایشگاههای بالینی و بهداشتی در طی چند دهه گذشته از بخش کوچک که با چند دستگاه ساده و روشهای سنتی فیزیک شیمیایی تبدیل به مراکزی بزرگ با تجهیزات بسیار پیشرفته و شاخه های متعدد شده است.این تغییرات شگرف و سریع کارکنانی را طلب می کند که علاوه بر مجهز بودن به سلاح دانش روز قادر به استفاده از تجهیزات و دستگاههای پیچیده الکترونیکی و کامپیوتری و انجام روشهای جدید تشخیصی و مولکولی باشند. لذا چشم انداز بازار کار برای کارشناسان ورزیده و متبحر علوم آزمایشگاهی در حال و آینده در بستر رو به پیشرفت آزمایشگاههای بالینی و بهداشتی و کارخانجات و شرکتهای تولید و پخش مواد و وسایل آزمایشگاهی بسیار روشن و نمایان می باشد.

اهداف:

هدف از برنامه آموزشی کارشناسی علوم آزمایشگاهی تربیت دانشجویان برای ارائه خدمات آزمایشگاهی است . در این برنامه تعلیمات عمومی و اختصاصی لازم به دانشجویان داده شده تا علاوه بر درک کافی از انسان فرهنگ حکم بر آن و محیط اطرافش از عهده انجام آزمایشات اولیه و معمول در آزمایشگاههای بهداشتی و بالینی بر آیند. خدمات آزمایشگاهی بالینی مورد نیاز جامعه را برآورده سازد. خدمات آزمایشگاهی مورد نیاز مراکز بهداشتی کشور که برای پیشگیری و حفظ سلامت لازم است تامین کند. از اصول و فنون جدید روش تدریس و یادگیری در حیطه نظری عملی و کارآموزی در عرصه استفاده شود. فارغ التحصیلان بتوانند در حیطه های مختلف آموزشی تحقیقاتی خدماتی و تولیدی خدمات آزمایشگاهی مورد نیاز جامعه را پوشش دهند. نظر به تغییر سریع و مداوم روشهای آزمایشگاهی فارغ التحصیلان این رشته از توانائی تطبیق خود با تکنولوژی جدید بر خوردار باشند.

امکانات گروه:

آزمایشگاه هماتولوژی، آزمایشگاه بیوشیمی، آزمایشگاه قارچ شناسی، آزمایشگاه بافت شناسی، آزمایشگاه انگل شناسی، مرکز تحقیقات بیوشیمی بالینی، پژوهشکده علوم پایه سلامت، مرکز تحقیقات سلولی مولکولی

اولویت های پژوهشی:

1. بررسی اثر مصرف پیش از ورزش ایبوپروفن در موش های نر بالغ،بررسی بیان ژن

2. بررسی رابطه عفونت توکسوپلاسما گوندی با ناباروری در مردان ناباروربه روش سرولوژی و مولکولی

3. بررسی فراوانی گونه های سارکوسیستیس در گوشت و فراورده های گوشتی شهرستان شهرکرد به روشهای انگل شناسی و مولکولی

4. بررسی راهکار های جدید در تشخیص بیوشیمیایی بیماری ها

5.ارزیابی و سمیت های دارویی در بدن و راهکارهای کاهش عوارض ناشی ازآن
6. بررسی آنتی اکسیدان های طبیعی و گیاهان دارویی بر درمان بیماری ها در سه سطح سلولی، حیوانی و بالینی
7. بررسی اثر سمیت سلولی عصاره ها بر روی رده ی سلول سرطانی

مقاطع تحصیلی: کارشناسی پیوسته علوم آزمایشگاهی و کارشناسی ناپیوسته علوم آزمایشگاهی

تاریخ به روز رسانی: 1401/08/29
تعداد بازدید: 328
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:12
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
آدرس : شهركرد،رحمتيه ،دانشگاه علوم پزشكي شهركرد،دانشكده پيرا پزشكي
دورنگار : 33346721    تلفن : 33346720-038

تاریخ بروز رسانی 1402/12/29
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal