.
پست الکترونیک
نقشه سایت
ورود اعضاء
.
دوباره تلاش کنید
EN
!!!b1!!!
!!!b1!!!
رياست
obj_main_block4254
معاونت ها
obj_newmain_block2373
دانشكده ها
obj_newmain_block2372
مراكز تحقيقاتي و پژوهشكده
obj_newmain_block2374
مراكز درماني
obj_newmain_block2370
شبكه ها
obj_newmain_block2375
كتابخانه ها
كتابخانه مركزي
كتابخانه ديجيتال
نرم افزار جامع کتابخانه
مراکز رشد
مركز رشد فناوري سلامت
استارت آپ ویکند
ارتباط با صنعت
كميته تحقيقات
کوهورت
درباره دانشگاه
تاریخچه
درباره دانشگاه
معرفی خدمات
برنامه راهبردی دانشگاه
بیاینه رسالت و اهداف دانشگاه
ساختار سازمانی
مدیران پاسخگو
مکاتبه مستقیم با ما
۱۴۰۳/۲/۶
!!!b1!!!
!!!b1!!!
صفحه اصلي
مدير روابط عمومي
درباره روابط عمومي
معرفي همكاران
شرح وظايف
فصلنامه پژواك
فايل هاي آموزشي
گزارش عملكرد دانشگاه
پيام هاي تبريك و تسليت
سامانه هاي تلفني تحول سلامت
مديران روابط عمومي دانشگاه هاي علوم پزشكي
کتابچه آثار جشنواره زندگی و مقابله با کرونا
فیلم و گزارشات خبری صداوسیما
آلبوم تصاوير
پیوندهای ویژه
دفترچه آزمونها
فصلنامه پژواك دانشگاه علوم پزشكي شهركرد
آواي سلامت
تيم رسانه اي بچه هاي مسجد
خبرگزاري بين المللي قرآن-ايكنا
درباره دانشگاه
پایگاه خبری اطلاع رسانی وزارت بهداشت
1397/06/27
مصرف بيش از اندازه شكر، نمك و چربي زمينه ساز ابتلا به ديابت، فشار خون و بيماريهاي قلبي عروقي است
وب دا؛ كارشناس معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي شهركرد در مصاحبه زنده تلفني با راديو جهانبين گفت: جامعه امروزي ما به گونه اي است كه اكثر خانواده ها زمان كمتري را براي تهيه غذا در منزل دارند و به همين دليل مصرف غذاهاي آماده و كنسروي در حال افزايش است.
به گزارش وب دا؛ مريم زاهدي افزود: فرآيند كنسرو سازي براي حفظ و نگهداري انواع غذاها از 150 سال گذشته رايج شده است و معمولاً استفاده از اين فرآيند نگهداري براي از بين بردن ميكروارگانيسم ها، نابود كردن آنزيم ها و جلوگيري از تغييرات شيميايي مي باشد.
وي مزاياي غذاهاي كنسروي را حفظ حالت طبيعي مواد غذايي، قيمت مناسب، نگهداري طولاني مدت و آسان، حمل و نقل آسان، عدم وجود ضايعات، در دسترس بودن در تمام فصول و تنوع و صرفه جويي در زمان عنوان كرد.
اين كارشناس معاونت غذا و دارو درادامه اين گفتگو تعدادي از معايب مصرف فراورده هاي كنسروي را بر شمرد و گفت: آلودگي هاي شيميايي كنسروها در اثر خورده شدن لاك درون قوطي و واكنش بين ماده غذايي و قوطي اتفاق مي افتد كه در هنگام استفاده بايد دقت كرد در صورت وجود لكه هاي سياه رنگ از مصرف كنسرو خودداري گردد.
زاهدي تصريح كرد: معمولاً در تهيه كنسرو از حرارت دهي بالا استفاده مي شود كه اين حرارت دهي مي تواند علاوه بر كاهش رنگ مزه و عطر مواد غذايي برخي ويتامين هاي حساس به حرارت مانند ويتامين C و B را نيز كاهش دهد از سويي برخي افراد سودجو با افزودن رنگ و يا طعم هاي مصنوعي سعي در برطرف نمودن اين نقيصه دارند.
وي متذكر شد: استفاده از شكر، نمك و روغن در تهيه اين فراورده ها بايد مورد توجه قرار گيرد چرا كه مصرف بيش از حد اين مواد مي تواند زمينه ساز بيماري هايي هچون ديابت، فشارخون و چاقي شود.
زاهدي آلودگي هاي ميكروبي فراورده هاي كنسروي را در اثر سوراخ شدن قوطي و يا استفاده از ماده اوليه نامناسب و يا عدم رعايت اصول بهداشتي هنگام تهيه كنسروها دانست و ادامه داد: مهمترين و خطرناك ترين باكتري كه در شرايط بيهوازي كنسرو نيز قادر به رشد و توليد سم مي باشد كلستريديوم بوتولينيوم است كه سم اين باكتري بسيار خطرناك بوده و حتي مي تواند منجر به مرگ شود.
وي خاطر نشان كرد: اين باكتري فقط در كنسروهاي غير اسيدي مانند تن ماهي و انواع خورشت ها قادر به رشد مي باشد و در كنسروهاي اسيدي مانند رب گوجه قادر به بقا نمي باشد.
زاهدي تاكيد كرد: از اين رو هنگام مصرف كنسروهاي غير اسيدي اول بايد از خريد كنسروهاي باد كرده خودداري نمود و دوم اينكه حتما قبل از مصرف به مدت 20 دقيقه جوشانده شود.
زاهدي در پايان اين گفتگو چند توصيه مهم براي شنوندگان داشت از جمله اينكه هيچگاه غذاهاي كنسروي را جايگزين غذاهاي خانگي نكنند، هنگام خريد به تاريخ انقضا و مجوزهاي بهداشتي آن توجه كنند، قوطي كنسرو بايد كاملا سالم، فاقد نشتي، سوراخ شدگي، زنگ زدگي و بدون تورم باشد، كنسروها در خانه در محيط خشك و خنك نگهداري شود، قبل از مصرف قوطي كنسرو شسته شود، اگر هنگام باز كردن كنسرو داراي بوي بد بود جداً از مصرف آن خودداري گردد، بعد از باز كردن كنسروهاي غير اسيدي (تن ماهي و خورشت ها) اضافي آن دور ريخته شود و مجددا گرم نشود.
تعداد بازدید:
128
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
0
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+
A-
×
ورود اعضاء
ریاست
حوزه ریاست
درباره دانشگاه
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
مدیریت روابط عمومی (وب دا)
دبیرخانه هیات امناء دانشگاه
مدیریت امور بین الملل
مدیریت هسته گزینش
مدیریت حراست
مدیریت آمار و فن آوری اطلاعات
مدیریت امور حقوقی
دفتر امور زنان و خانواده
اداره بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات
ستاد شاهد و امور ایثارگران
ستاد اقامه نماز دانشگاه
دبیرخانه هیات اجرائی جذب هیات علمی
دبیرخانه تخصصی سلامت و امنیت غذایی
سازمان اورژانس پیش بیمارستانی استان
واحد هماهنگی امور اقتصادی و جلب مشارکت های مردمی دانشگاه
ستاد مدیریت بحران و پدافند غیر عامل
مجمع خیرین سلامت استان
معاونت ها
معاونت آموزشی
مدیریت امورهیأت علمی
مرکز فن آوری های نوین آموزش علوم پزشکی
مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی
مدیریت آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه
واحد استعداد درخشان و المپیاد
مرکزآموزش هوشمند
معاونت بهداشتی
دفتر سلامت، ایمنی و محیط زیست(HSE)
جبهه جمعیت استان
معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی
معاونت درمان
معاونت فرهنگی و دانشجویی
پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و دانشجویی(مفدا)
اداره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
اداره مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
معاونت غذا و دارو
معاونت تحقیقات و فناوری
کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی
اداره علم سنجی
مجلات علمی دانشگاه
کتابخانه دیجیتال
کتابخانه مرکزی
روابط بین الملل
سامانه Eprints
اداره انتشارات(کتب و نشریات)
مرکز رشد فناوری سلامت
مرکز تحقیقات مدلسازی در سلامت
مرکز مطالعه کهورت آینده نگرسلامت شهرکرد
مرکز تحقیقاتی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت
مرکز تحقیقات پرستاری مامایی جامعه نگر
پژوهشکده علوم پایه سلامت
مرکز تحقیقاتی بیوشیمی بالینی
مرکز تحقیقاتی سلولی و مولکولی
مرکز تحقیقات سرطان
مرکز تحقیقاتی گیاهان دارویی
آزمایشگاه جامع تحقیقات
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان هاجر
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان کاشانی
مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی
دفتر ارتباط با صنعت
کمیته مطالعات و تحقیقات سلامت زنان
مالکیت فکری
دانشکده ها
بهداشت
پزشکی
پرستاری و مامایی
علوم پزشکی بروجن
پیراپزشکی
دندانپزشکی
فناوری های نوین
مراکز تحقیقاتی
کمیته تحقیقات دانشجویی
مرکز مطالعه کوهورت آینده نگر سلامت عمومی شهرکرد
مرکز تحقیقات پرستاری مامایی جامعه نگر
مرکز تحقیقاتی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت
مرکز تحقیقات مدل سازی در سلامت
مرکز تحقیقات سرطان
مرکز رشد فناوری سلامت
استارتآپ ویکند
پژوهشکده علوم پایه سلامت
پژوهشکده علوم پایه سلامت
مرکز تحقیقاتی بیوشیمی بالینی
مرکز تحقیقاتی سلولی و مولکولی
مرکز تحقیقاتی گیاهان دارویی
آزمایشگاه جامع تحقیقات
بیمارستانها
بیمارستان آیت اله کاشانی شهرکرد
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان کاشانی
بیمارستان هاجر(س) شهرکرد
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان هاجر
بیمارستان ولی عصر(عج) بروجن
بیمارستان سیدالشهداء(ع) فارسان
بیمارستان سینا جونقان
بیمارستان شهداء لردگان
بیمارستان امام رضا(ع) اردل
بیمارستان امام جواد (ع)ناغان
بیمارستان شهید ارجمند مالخلیفه
بیمارستان امام سجاد (ع) کوهرنگ
کلینیک ها
کلینیک فوق تخصصی امام علی(ع)
کلینیک تخصصی دکتر سلطانی فارسان
کلینیک دندانپزشکی تخصصی صدف
سلامتکده طب ایرانی اکسیر
شبکه های بهداشت و درمان
شهرستان اردل
شهرستان بروجن
شهرستان بن
شهرستان سامان
شهرستان شهرکرد
شهرستان فارسان
شهرستان کوهرنگ
شهرستان کیار
شهرستان لردگان
شهرستان خانمیرزا
شهرستان فلارد
Powered by
Dorsa
Portal