مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۶
1397/06/27
مصرف بيش از اندازه شكر، نمك و چربي زمينه ساز ابتلا به ديابت، فشار خون و بيماريهاي قلبي عروقي است
وب دا؛ كارشناس معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي شهركرد در مصاحبه زنده تلفني با راديو جهانبين گفت: جامعه امروزي ما به گونه اي است كه اكثر خانواده ها زمان كمتري را براي تهيه غذا در منزل دارند و به همين دليل مصرف غذاهاي آماده و كنسروي در حال افزايش است. 
به گزارش وب دا؛ مريم زاهدي افزود: فرآيند كنسرو سازي براي حفظ و نگهداري انواع غذاها از 150 سال گذشته رايج شده است و معمولاً استفاده از اين فرآيند نگهداري براي از بين بردن ميكروارگانيسم ها، نابود كردن آنزيم ها و جلوگيري از تغييرات شيميايي مي باشد.
وي مزاياي غذاهاي كنسروي را حفظ حالت طبيعي مواد غذايي، قيمت مناسب، نگهداري طولاني مدت و آسان، حمل و نقل آسان، عدم وجود ضايعات، در دسترس بودن در تمام فصول و تنوع و صرفه جويي در زمان عنوان كرد. 
اين كارشناس معاونت غذا و دارو درادامه اين گفتگو تعدادي از معايب مصرف فراورده هاي كنسروي را بر شمرد و گفت: آلودگي هاي شيميايي كنسروها در اثر خورده شدن لاك درون قوطي و واكنش بين ماده غذايي و قوطي اتفاق مي افتد كه در هنگام استفاده بايد دقت كرد در صورت وجود لكه هاي سياه رنگ از مصرف كنسرو خودداري گردد.
زاهدي تصريح كرد: معمولاً در تهيه كنسرو از حرارت دهي بالا استفاده مي شود كه اين حرارت دهي مي تواند علاوه بر كاهش رنگ مزه و عطر مواد غذايي برخي ويتامين هاي حساس به حرارت مانند ويتامين C و B را نيز كاهش دهد از سويي برخي افراد سودجو با افزودن رنگ و يا طعم هاي مصنوعي سعي در برطرف نمودن اين نقيصه دارند.
وي متذكر شد: استفاده از شكر، نمك و روغن در تهيه اين فراورده ها بايد مورد توجه قرار گيرد چرا كه مصرف بيش از حد اين مواد مي تواند زمينه ساز بيماري هايي هچون ديابت، فشارخون و چاقي شود.
زاهدي آلودگي هاي ميكروبي فراورده هاي كنسروي را در اثر سوراخ شدن قوطي و يا استفاده از ماده اوليه نامناسب و يا عدم رعايت اصول بهداشتي هنگام تهيه كنسروها دانست و ادامه داد: مهمترين و خطرناك ترين باكتري كه در شرايط بيهوازي كنسرو نيز قادر به رشد و توليد سم مي باشد كلستريديوم بوتولينيوم است كه سم اين باكتري بسيار خطرناك بوده و حتي مي تواند منجر به مرگ شود.
وي خاطر نشان كرد: اين باكتري فقط در كنسروهاي غير اسيدي مانند تن ماهي و انواع خورشت ها قادر به رشد مي باشد و در كنسروهاي اسيدي مانند رب گوجه قادر به بقا نمي باشد.
زاهدي تاكيد كرد: از اين رو هنگام مصرف كنسروهاي غير اسيدي اول بايد از خريد كنسروهاي باد كرده خودداري نمود و دوم اينكه حتما قبل از مصرف به مدت 20 دقيقه جوشانده شود.
زاهدي در پايان اين گفتگو چند توصيه مهم براي شنوندگان داشت از جمله اينكه هيچگاه غذاهاي كنسروي را جايگزين غذاهاي خانگي نكنند، هنگام خريد به تاريخ انقضا و مجوزهاي بهداشتي آن توجه كنند، قوطي كنسرو بايد كاملا سالم، فاقد نشتي، سوراخ شدگي، زنگ زدگي و بدون تورم باشد، كنسروها در خانه در محيط خشك و خنك نگهداري شود، قبل از مصرف قوطي كنسرو شسته شود، اگر هنگام باز كردن كنسرو داراي بوي بد بود جداً از مصرف آن خودداري گردد، بعد از باز كردن كنسروهاي غير اسيدي (تن ماهي و خورشت ها) اضافي آن دور ريخته شود و مجددا گرم نشود.
تعداد بازدید:
128
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal