مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۱/۳۰
1397/10/18
40 سال بالندگي در حوزه سلامت استان چهارمحال و بختياري

وبدا؛ بخش سلامت استان چهارمحال و بختياري زير نظر دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني اين استان مديريت مي گردد.

از جمله فعاليتهاي اصلي اين دانشگاه ارائه خدمات بهداشتي به جمعيت تحت پوشش از طريق مراكز بهداشتي، پايگاه ها و خانه هاي بهداشت استان و تلاش در جهت ارتقاء سطح سلامت مردم،  ارائه خدمات درماني به جمعيت تحت پوشش از طريق مراكز درماني و بيمارستان هاي استان و تلاش در جهت ارتقاء كمي وكيفي خدمات ارائه شده به مردم،  آموزش و تربيت دانشجويان در رشته هاي مختلف علوم پزشكي وپيراپزشكي و توسعه و ارتقاء كميت و كيفيت آموزشهاي تخصصي حوزه سلامت و  ايجاد امكانات تحقيقي و پژوهشي بمنظور افزايش توان علمي در رابطه با مسائل بهداشتي ودرماني در سطح استان است.

 قدمت سيستم ارائه خدمات بهداشت و درمان استان چهار محال و بختياري از نيم قرن تجاوز نمي كند. تا قبل از انقلاب شكوهمند اسلامي فعاليتهاي اين بخش تحت عنوان سازمان بهداري تنها به خدمات درماني آن هم بصورت ناقص و در قالب دو بيمارستان و چند درمانگاه كه عمدتاً در شهرها مستقر بودند محدود مي گرديد. مراكز مذكور عمدتاً توسط پزشكان خارجي اداره مي شد و خلأ ساير نيروها از جمله ماما، پرستار و بهورز كاملاً محسوس بود. از نظر مراكز آموزش عالي هيچگونه مركز آموزشي مستقلي در سطح استان وجود نداشت و جويندگان دانش با تحمل رنج و مشقت فراوان ناگزير به مهاجرت به شهرهاي بزرگ مي شدند. در سال 57 با پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي تحول اساسي در زمينه هاي مختلف در كشور و استان اتفاق افتاد و در فاصله زماني سالهاي 57 تا 64 كارشناسان و متخصصان بخش بهداشت و درمان نسبت به طراحي سيستم شبكه هاي بهداشتي، درماني در سطح كشور همت گماردند. اين طرح كه بر مبناي تحقق عدالت اجتماعي و رفع نيازهاي مناطق محروم استوار بود، پس از اجراي آزمايشي، مورد حمايت مسؤولين نظام قرار گرفت و گسترش چشمگيري در سطح كشور، بخصوص در استان چهارمحال و بختياري يافت.

از سال 1364 سازمان منطقه اي بهداري به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي، درماني، تغيير نام داد و بطور كلي ساختار آن متحول و مأموريتهاي جديد در ارتباط با بهداشت، درمان، آموزش، پژوهش، غذا و دارو، فرهنگي، دانشجوئي و توسعه مديريت و منابع براي آن پيش بيني شد. مطالعه روند رشد خدمات در استان در فاصله سالهاي 65 تا 70 گوياي اين واقعيت است كه وضعيت بهداشت و درمان از بهبود نسبي برخوردار بوده و روند رشد آن ادامه پيدا كرده است.

در دهه دوم شكل گيري نظام جديد سلامت يعني از سال 74 تا كنون و پس از فراغت از كميت ها و توسعه واحدهاي بهداشتي، درماني و افزايش ميزان دسترسي مردم به خدمات، كيفيت خدمات در ابعاد مشخص مورد توجه قرار گرفت و بعنوان يكي از اولويتهاي مهم دانشگاه در دستور كار قرار گرفت، كه با اجراي طرح هاي مختلف و پايلوت كشوري، پايه هاي بهداشت و درمان استوار شد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشكي، خدمات بهداشتي و درماني چهارمحال و بختياري در خصوص دستاوردهاي استان پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي اظهار داشت: چهارمحال وبختياري در سال1357 كه سال پيروزي انقلاب ،محسوب مي شود با جمعيتي بالغ بر 433000نفر از سه بيمارستان و تعداد 258 تخت بيمارستاني برخوردار بود.

دكتر مجيد شيراني با بيان اينكه، شاخصهاي درماني استان در وضعيت خوبي نبودند افزود: با توجه به محروميت اكثر مناطق استان و پايين بودن سطح زندگي مردم، متاسفانه مردم دسترسي چنداني به خدمات درماني مورد نياز نداشتند و با پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي و آغاز برنامه هاي كاري وزارت بهداشت افزايش تخت و منابع بيمارستاني در دستور كار قرار گرفت، به گونه اي كه در دهه 1370 تغييرات اساسي در سطح درمان كشور و استان رخ داد.

وي در ادامه به بخشي از تحولات صورت گرفته در حوزه هاي مختلف آموزشي، بهداشتي، درماني، فرهنگي، اجتماعي اشاره و افزود: از مهمترين دستاوردهاي اين دانشگاه در حوزه آموزش  مي توان به اين نكته بسنده كرد كه پيش از پيروزي انقلاب اسلامي هيچ گونه فعاليت آموزشي براي تربيت نيروهاي پزشكي و پيراپزشكي در استان صورت نمي گرفت.

دكتر شيراني تصريح كرد: اين دانشگاه از سال 1365 كار خود را با پذيرش 240 دانشجو در سه رشته و دو مقطع تحصيلي در قالب دو دانشكده آغاز كرده و هم اكنون با رشد 90.3 درصدي در تعداد دانشجويان،  داراي قريب به 2494 دانشجو در 38 رشته و 8 مقطع تحصيلي در 7 دانشكده مي باشد.

به گفته وي، تعداد اعضاي هيئت علمي نيز از سال تاسيس دانشگاه روندي صعودي داشته است به طوري كه درصد تغييرات تعداد اعضاي هيئت علمي در سال 1365 نسبت به سال 1396 ، 6/96 درصد افزايش داشته است و تعداد اعضاي هيات علمي دانشگاه در حال حاضر 232 نفر مي باشد .

وي تعداد فارغ التحصيلان از ابتداي تاسيس دانشگاه تا كنون را قريب به 10936 دانشجو اعلام كرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشكي، خدمات بهداشتي و درماني چهارمحال و بختياري تحولات حوزه بهداشت را از ديگر دستاوردهاي پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي براي مردم اين خطه از ميهن عزيزمان برشمرد و افزود: حوزه معاونت بهداشتي دانشگاه هم اكنون با در اختيار داشتن 9 مركز بهداشت شهرستان،62 مركز خدمات جامع سلامت شهري و 60 مركز خدمات جامع سلامت روستايي، 3 مركز آموزش بهورزي، 300 خانه بهداشت، 29 پايگاه سلامت شهري و 4 پايگاه سلامت روستايي و 4 واحد تسهيلات زايماني، با پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي توفيقات چشمگيري داشته است به طوري كه تعداد شبكه هاي بهداشتي و درماني، مراكز بهداشتي شهري و روستايي، مراكز آموزش بهورزي، پايگاه هاي بهداشت غير ضميمه ، واحدهاي تسهيلات زايماني و مراكزي كه در زمينه ازدواج مشاوره ارائه مي دهند از 145 باب پيش از انقلاب اسلامي به 467 باب افزايش يافته است.

همچنين ميزان دسترسي به خدمات بهداشتي و درماني در روستاها از 35 درصد به 100 درصد ، تعداد پزشك عمومي از 15 به 373 نفر و تعداد بهوزران از 90 نفر به 643 نفر در سال 96 رسيده است.

وي در ادامه به توسعه فعاليت هاي حوزه تحقيقات و فن آوري دانشگاه طي سالهاي اخير اشاره و افزود: در مجموع فعاليت هاي پژوهشي دانشگاه منجر به كسب رتبه اول پژوهشي در 15 سال پياپي بين دانشگاههاي علوم پزشكي همتراز از سال 1382 تا سال 1397 گرديده است.

دكتر شيراني اظهار داشت: همچنين توفيقات زيادي در فعاليت هاي عمراني و تامين زيرساخت هاي بهداشتي و درماني در سطح استان صورت گرفته است كه همگي به همت حوزه توسعه مديريت و منابع  دانشگاه صورت پذيرفته است.

وي ادامه داد: اين حوزه با جذب منابع مالي، تأمين و توزيع نيروي انساني، مديريت خدمات پشتيباني، اجراء و نظارت برطرح هاي عمراني و توسعه زير ساختهاي بهداشت و درمان مسير رشد و ارتقاء شاخص هاي سلامت استان را هموار مي سازد.

به گفته وي، در مجموع اين معاونت مشاركت لازم در انجام بيش از صدها پروژه عمراني، را با دانشگاه علوم پزشكي استان داشته و هم اكنون اين مجموعه را در انجام 300 پروژه در دست اقدام ياري مي نمايد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشكي استان با بيان اينكه بخش عمده اي از خدمات دانشگاه در راستاي تربيت نيروي انساني متخصص و آموزش مهارت هاي باليني براي خدمت در محيط هاي باليني و حوزه هاي مختلف علمي و پژوهشي است گفت: در اين راستا ارائه خدمات رفاهي به دانشجويان از اولويت هاي دانشگاه است لذا حوزه معاونت فرهنگي دانشجويي دانشگاه با در اختيار داشتن 14114 متر مربع خوابگاه دانشجويي و 19000متر مربع فضاي ورزشي خدمات رفاهي و فرهنگي قابل قبولي به دانشجويان ارائه مي نمايد.

وي تصريح كرد: از دستاوردهاي 40 ساله معاونت فرهنگي دانشجويي در حوزه خوابگاهي دانشجويي مي توان به پيش بيني ساخت خوابگاه 400 نفري در 3 طبقه به متراژ 1200 متر مربع و كلنگ زني آن (دردست احداث) در مجتمع آموزشي رحمتيه اشاره نمود.

دكتر شيراني گفت: اقدام جهت احداث استخر به متراژ 5000 متر مكعب در مجتمع آموزشي رحمتيه و همگاني كردن ورزش در دانشجويان و كاركنان دانشگاه علوم پزشكي شهركرد از جمله اقداماتي است كه در راستاي افزايش شادي و نشاط و كمك به حفظ سلامت جسمي و رواني كاركنان و دانشجويان صورت گرفته است.

وي در ادامه به دستاوردهاي دانشگاه در حوزه درمان  اشاره و افزود: اين حوزه هم اكنون با در اختيار داشتن 2 مركز آموزشي، درماني، 8 بيمارستان، 1516 تخت فعال بيمارستاني، 549 پزشك عمومي، 282 پزشك متخصص و فوق تخصص، 212 دندانپزشك ،  1566پرستار، 124 تخت ويژه، 98 آمبولانس پيش بيمارستاني(115)، بيمارستاني و 51 آمبولانس مراكز بهداشتي و امكانات تشخيصي ، آنژيوگرافي، CT scan ، MRI خدمات تخصصي خود را در رشته هاي داخلي، اطفال، زنان، جراحي عمومي، عفوني، بيهوشي، چشم پزشكي، پاتولوژي، گوش و حلق و بيني، راديولوژي، ارتوپدي، قلب و عروق، پوست، ارتودنسي، داخلي مغز و اعصاب، جراحي مغز و اعصاب، روانپزشكي، طب فيزيكي و سوختگي و خدمات فوق تخصصي را در رشته هاي جراحي فك و صورت، راديوتراپي، ريه بزرگسالان، گوارش بزرگسالان، گوارش كبد و آندوسكوپي، كليه، روماتولوژي، نوزادان، قلب كودكان، اكو كارديوگرافي قلب، غدد بزرگسالان، بيماريهاي اعصاب كودكان، جراحي چشم(پيوند قرنيه)، بيماريهاي عفوني كودكان، جراحي توراكس، جراحي قلب باز ارائه مي نمايد كه مجموع فعاليت هاي صورت گرفته موجب كاهش چشم گير مراجعات بيماران استان به استانهاي همجوار در فاصله زماني سالهاي 85 تا 97 گرديده است.

دكتر شيراني خاطر نشان كرد: به طور كلي در خصوص دستاوردهاي 40 ساله استان در حوزه درمان مي توان گفت: استان چهارمحال وبختياري در سال1357 كه سال پيروزي انقلاب، محسوب مي شود با جمعيتي بالغ بر 433000نفر از سه بيمارستان برخورداربود، كه تعداد 258 تخت بيمارستاني براي كل استان در نظر گرفته شده بود و شاخصهاي درماني استان در وضعيت خوبي نبودند و با توجه به محروميت اكثر مناطق استان و پايين بودن سطح زندگي مردم،متاسفانه دسترسي چنداني براي مردم در خدمات درماني مورد نياز وجود نداشت اما با شروع بكار دولت جمهوري اسلامي و برنامه هاي كاري وزارت بهداشت افزايش تخت و منابع بيمارستاني در راس كار قرار گرفت، به گونه اي كه در دهه 1370 تغييرات اساسي در سطح درمان كشور و استان رخ داد.

وي گفت: دستاورد هاي حوزه درمان طي اين 40 سال مي توان به ايجاد خدمات تخصصي جديد همچون : جراحي چشم و خدمات چشم پزشكي، قلب و عروق، جراحي مغز واعصاب، توسعه خدمات زنان وزايمان، مركز تك تخصصي روانپزشكي،جهت نگهداري و مراقبت بيماران رواني، اشاره داشت  كه ساير خدمات جانبي همچون راه اندازي كلينيكهاي تخصصي ،برنامه هاي تشخيصي را بدنبال داشته است.

وي اظهار داشت: در حوزه دستاورد سير رشد تعداد پزشك و دندانپزشك بايد گفت:  بر اساس روند رشد تعداد پزشكان؛ در سال 1357 به ازاي هر صد هزار نفر 15/1 دندانپزشك اما در حال حاضر 22 نفر به ازاي هر صد هزار نفر  دندانپزشك ، در سال 1357 به ازاي هر صد هزار نفر 14 پزشك عمومي ، اما در حال حاضر 52  نفر به ازاي هر صد هزار نفر پزشك عمومي ، در سال 1357 به ازاي هر صد هزار نفر با توجه به روند رشد تعداد پزشك متخصص به ازاي هر صد هزار نفر 5/3  نفر و در حال حاضر 29 نفر به ازاي هر صد هزار نفر مي باشد و با توجه به روند رشد تعداد پزشك عليرغم 2.4 برابر شدن جمعيت نشان از همت و تلاش براي فراهمي و ايجاد دسترسي به دريافت خدمات پزشكي مي باشد.

وي ادامه داد: سير رشد تعداد پايگاه هاي اورژانس از ديگر دستاورد 40 ساله حوزه درمان در استان مي باشد؛  بر اساس روند رشد تعداد پايگاه هاي اورژانس ؛ در سال 1357 به ازاي هرصد هزار نفر جمعيت 0.5 پايگاه و در حال حاضر در ابتداي سال 1397به ازاي هرصد هزار نفر جمعيت 5 تعداد پايگاه جهت بهرمندي از خدمات سلامت ارائه شده وجود دارد.

وي تامين سلامت غذايي و داروي مردم را از وظايف خطير دانشگاه عنوان و افزود: حوزه غذا و دارو  نيز با پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي تحولي شگرفي داشته است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشكي، خدمات بهداتشي و درماني چهارمحال و بختياري تصريح كرد: دسترسي مردم به داروهاي مورد اين حوزه با برخوداري از 129 داروساز ،96 داروخانه سرپايي و 10 داروخانه بيمارستاني و همچنين 20 كارشناس كنترل مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي بر مواد غذايي وظايف مورد نظر را به انجام مي رساند.

به گفته وي،  نسبت جمعيت به داروخانه در سال 1365 ، هر 15799 نفر يك داروخانه به هر 9993 نفر يك داروخانه در سال 96 رسيده است كه نشان دهنده افزايش سرانه دسترسي به خدمات دارويي و داروخانه مي باشد.

وي، راه اندازي سامانه شكايات و پاسخگويي و پيگيري الكترونيك و راه اندازي سامانه حامي جهت دريافت شير خشك بيماران متابوليك و رژيمي بصورت نسخه الكترونيك ، حمايت از توليد داخلي با كيفيت، اشتغال زايي ، جلوگيري از بروكراسي اداري ، تكريم ارباب رجوع را از دستاوردهاي حوزه اداره دارو، مواد غذايي، آشاميدني آرايشي بهداشتي اين دانشگاه برشمرد كه مردم استان پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي از اين نعمات برخوردار شدند.

دكتر شيراني گفت: از اقدامي كه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، براي ساختارمند كردن دو موضوع محوري و مهم نظام سلامت كشور، يعني مشاركت‌هاي اجتماعي و همكاري‌هاي بين‌بخشي،انجام داد تشكيل معاونت اجتماعي وزارت بهداشت بود كه مي‌تواند منشا بركت و خير براي نظام سلامت كشور باشد.

وي تصريح كرد: از اين رو معاونت اجتماعي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد از بهمن ماه سال 95 فعاليت خود را بطور رسمي آغاز و ضمن همكاري ومشاركت در برگزاري همايش هاي آموزشي و فرهنگي در راستاي آگاهي بخشي به عموم مردم و جلب مشاركت هاي مردمي براي اجراي هرچه بهتر برنامه هاي كلان حوزه سلامت وارد عمل شده است.

وي در پايان اظهار اميدواري كرد: به همت مسئولين امر و مشاركت مردمي همچنان شاهد تداوم دستاوردهاي بي شمار انقلاب اسلامي در حوزه سلامت و برقراري عدالت در دسترسي به خدمات اين حوزه در جاي جاي كشور پهناورمان ايران باشيم.

 

 

تعداد بازدید:
119
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:2
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal