مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۱
1397/12/27
چهارشنبه سوري و خطرات ناشي از عدم رعايت نكات ايمني
وبدا؛ جراح پلاستيك ، عضو انجمن جراحان پلاستيك و زيبايي و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد در خصوص چهارشنبه سوري و خطرات ناشي از عدم رعايت نكات ايمني تذكر داد.
به گزارش وبدا؛ دكتر لطيف الله افضلي با بيان اينكه چهارشنبه سوري يكي از سنت هاي كهن و اصيل ايراني است افزود: درصورتي كه اين آئين به صورت سنتي برگزار شود و با رعايت اصول ايمني همراه باشد مي تواند كاملاً نشاط آور و مفرح باشد .
وي ادامه داد: متاسفانه امروزه و در چند سال اخير اين سنت كهن با اعمال نا بجا و خطر آفرين مانند استفاده از مواد منفجره و آتش زا ، ترقه و... كه به صورت كاملاً غير استاندارد تهيه مي شوند، باعث ايجاد عوارض هولناك و غيرقابل جبران مي شود .
به گفته وي، اين حوادث با رعايت نكات ساده ايمني تا حدي زيادي قابل پيشگيري هستند .
دكتر افضلي، خطرات ناشي از بي احتياطي در چهارشنبه سوري را شامل: آسيب هاي ناشي از انفجار مواد محترقه در دست و قطع انگشتان و له شدگي نسوج و آسيب هاي سر و صورت همراه با بدشكلي هاي شديد و غير قابل جبران در صورت ، آسيب هاي چشم ناشي از برخورد مواد منفجره يا سوختگي يا در معرض قرار گرفتن چشم با دود و گازهاي ناشي از انفجار عنوان كرد.
اين جراح پلاستيك، شايع ترين آسيب ها را شامل: سوختگي ناشي از تماس با شعله يا مواد منفجره يا مايعات داغ كه به دنبال انفجار در محيط پخش مي شوند دانشت و افزود: سوختگي هاي ايجاد شده در چهارشنبه سوري مي تواند ناشي از تماس با شعله،‌ تماس با مايعات داغ كه در حين انفجار در محيط پخش مي شوند و يا سوختگي شيميايي باشد.
وي در خصوص سوختگي شيميايي اظهار داشت: با توجه به نامشخص بودن مواد انفجاري، از آنها مواد شيميايي مختلف و مضري ايجاد مي شود كه مي تواند آسيب هاي شديد پوستي يا چشمي ايجاد نمايد.
دكتر افضلي افزود: سوختگي هاي استنشاقي كه ناشي از دود حاصل از مواد منفجره و سوخته مي باشد نيزو مي تواند به ويژه در كودكان و افراد مسن عوارض شديدي ايجاد كند.
وي انواع سوختگي را شامل: سوختگي درجه 1 كه فقط سطح پوست درگير است و با قرمزي ، تورم و درد همراه است، سوختگي درجه 2 كه لايه هاي عمقي تر پوست نيز درگير است و با ايجاد تاول مشخص مي شود و سوختگي درجه 3 كه كل ضخامت پوست دچار سوختگي شده و عروق و اعصاب پوستي درگير مي شوند و بعلت از بين رفتن اعصاب ، درد آن كمتر حس مي شود برشمرد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد گفت: سوختگي درجه 4 از ديگر انواع سوختگي ها است كه علاوه بر پوست ، نسوج زير پوست مثل پربي زيرجلدي ، عضله و حتي استخوان نيز درگير است.
دكتر افضلي در پايان با اشاره به برخي عوارض ناگوار سوختگي ها از والدين خواست با نظارت و همراهي فرزندان خود در روزهاي پاياني ضمن ايجاد فضاي شاد و مفرح از بروز هرگونه حادثه جدي جلوگيري نمايند.
تعداد بازدید:
120
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal