مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۵
1398/02/31
ميزان شيوع فشار خون از سال 90 در ايران حدود 3 برابر شده است
وبدا؛ سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد و رئيس مركز بهداشت چهارمحال و بختياري با بيان اينكه، ميزان شيوع فشار خون از سال 90 در ايران حدود 3 برابر شده است بر ضرورت آگاهي بخشي و اطلاع رساني براي كاهش بار اين بيماري تاكيد كرد.
به گزارش وبدا؛ سيد راشد جزايري با بيان اينكه بيماري فشار خون اصلي ترين عامل خطر براي ايجاد ناتواني و بروز سكته هاي مغزي و قلبي است افزود: در سال 2017، 10 ميليون نفر در سطح جهان جان خود را بر اثر ابتلا به فشارخون از دست داده اند.
وي تصريح كرد: سالانه 97 هزار نفر در ايران بر اثر ابتلا به اين بيماري جان خود را از دست مي دهند و بر اساس نتايج پيمايش سال 2016 حدود يك سوم جمعيت بالاي 30 سال ايران مبتلا به فشار خون هستند.
وي ادامه داد: حدود 15 ميليون نفر در ايران مبتلا به فشار خون هستند كه فقط 60 در صد از آنها از بيماري خود مطلع هستند و درمان دارويي دريافت مي كنند كه از اين تعداد 19 درصد داراي فشار خون كنترل شده هستند.
جزايري در ادامه به حركت خوب وزارت بهداشت براي بسيج ملي كنترل فشار خون اشاره و با بيان جزئيات اين طرح اظهار داشت: در مجموع 49 روز براي اطلاع رساني ، آموزش و غربالگري فشار خون بصورت ضربتي اقدام و اميد است با ادامه پيدا كردند برنامه هاي مداخله اي و مشاركت مردم، هرچه زودتر شاهد كنترل اين بيماري در سطح كشور باشيم.
وي با اشاره به برخي آمار هاي موجود در خصوص توزيع فشار خون در سطح كشور افزود: ميانگين شيوع فشار خون در چهارمحال و بختياري 2 درصد بالاتر از ميانگين كشوري است و اين استان رتبه 12 را در بين 50 استان كشور دارد.
رئيس مركز بهداشت چهارمحال و بختياري، ميانگين آگاهي از فشار خون در استان را 31.09 و رتبه آن را در بين ساير استان ها را 25 اعلام كرد.
جزايري ادامه داد: از لحاظ مراقبت موثر از فشار خون تعداد افراد شناسايي شده، در بين استان ها رتبه دوم را داريم و اين به معناي اقدامات مناسب و قابل قبول در سطح مراكز جامع خدمات سلامت، خانه هاي بهداشت و پايگاه ها است.
وي با بيان اينكه تا كنون بيش از 16 هزار مبتلا به فشار خون بالا در استان شناسايي شده است افزود: حداقل بايد 82 هزار و 900 بيمار جديد شناسايي شود.
وي اظهار داشت: هم اكنون رتبه استان به لحاظ مصرف نمك حدود 30 است كه بايد حدود 20 درصد كاهش پيدا كند .
وي جمعيت 30 سال به بالاي استان را حدود 476 هزار و 54 نفر، تعداد زنان باردار كمتر از 30 سال را 5هزار و 9 نفر و تعداد بيماران كليوي ثبت شده را 509 نفر اعلام كرد و افزود در مجموع حدود 525 واحد ارائه دهنده خدمات در سطح 1، 50 پايگاه اورژانس و 11 بيمارستان دولتي و خصوصي با اجراي بسيج ملي كنترل فشار خون همكاري دارند.
رئيس مركز بهداشت چهارمحال و بختياري گفت: همچنين حدود يك هزار و 467 نفر براي سنجش فشار خون و اجراي برنامه بسيج، آموزش هاي لازم را دريافت كرده اند.
وي در ادامه افزايش آموزش ها در سطح پزشكان عمومي و ساير گروه ها و كارشناسان با تشكيل جلسات و كمپين هاي آموزشي، برجسته سازي بعد اجتماعي طرح، تقويت اقدامات جامعه محور را از اهداف اجراي بسيج ملي كنترل فشار خون عنوان كرد و افزود: 40 دستگاه براي اجراي اين طرح با دانشگاه علوم پزشكي همكاري خواهند داشت.
تعداد بازدید:
85
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal