مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۱/۱۰
1398/03/01
500 بيمار كليوي در چهارمحال و بختياري درمان همودياليز مي شوند
وبدا؛ مسئول تيم فراهم آوري و پيوند اعضاي استان چهارمحال و بختياري با اشاره به آغاز فعاليت اين تيم از سال 1382 همگام با سراسر كشور افزود: طي اين مدت از حدود 250 خانواده بيمار مرگ مغزي رضايت اهداي عضو اخذ شده و حدود 700 عضو پيوندي جداسازي و به بيماران نيازمند پيوند اهدا شده است.
به گزارش وبدا؛ زهرا سياح خاطر نشان كرد: بيماري هاي مزمن كبدي، كليوي، ريوي كه منجر به از كار افتادن عضو بيمار مي شوند، در صورت عدم جايگزيني روش هاي درماني با استفاده از تجهيزات پزشكي، تنها از طريق پيوند عضو قابل درمان هستند.
وي با بيان اينكه، هم اكنون 500 بيمار كليوي در چهارمحال و بختياري توسط همودياليز در حال درمان هستند، بهترين روش نگهداري و ادامه حيات بيماران كليوي و ارتقاء زندگي اين عزيزان را پيوند كليه دانست .
سياح خاطر نشان كرد: در كنار تلاش و همكاري تيم پيوند، فرهنگ سازي رسانه ها و مجموعه اصحاب رسانه موجب شده است تا استان چهارمحال و بختياري جز استان هاي برتر در زمينه اهداي عضو در 5 سال اخير معرفي شود.
وي، اولين، دومين و سومين راه براي نجات بيمار مرگ مغزي و كمك به وي را علي رغم مراقبت ها و تلاش تيم پزشكي، اهداي اعضاي اين عزيزان براي نجات جان بيماران ديگر دانست و افزود: پس از بروز علائم مرگ مغزي، تيم پيوند متشكل از 5 نفر از مجرب ترين متخصصين مغز و اعصاب، جراحي، پزشكي قانوني ، داخلي و كليه، با اعلام رضايت خانواده ي بيمار مرگ مغزي و طي مراحل قانوني، ساير مراحل اهداي عضو را انجام مي دهند.
سياح، حوادث ترافيكي، تومور و خونريزي مغزي، كاهش شديد هشياري، خفگي، تشنج هاي مكرر و در نهايت عدم خونرساني بيشتر از 3 دقيقه به مغز را از مهمترين علل بروز مرگ مغز عنوان كرد و افزود: اين آسيب ها جدي و غير قابل بازگشت مي باشد.
وي، در خصوص تفاوت كما و مرگ مغزي اظهار داشت: در كما فرد ممكن است به حيات برگردد اگر چه مي تواند با عوارضي براي فرد همراه باشد ولي در مرگ مغزي، آسيب مغزي غير قابل بازگشت بوده و علائم حيات فقط بين 2 تا 3 هفته با كمك دستگاه ها ادامه پيدا مي كند.
وي ادامه داد: از نظر فرهنگ سازي نياز است مردم مطلع شوند و تفاوت بين كما و مرگ مغزي را مطلع باشند اگر اين باور در مردم ايجاد شود كه مرگ مغزي غير قابل بازگشت است آمار اهداي عضو بالاتر مي رود.
سياح افزود: با تخريب بافت و ترشح سموم ، كيفيت اعضاء روز به روز از بين مي رود و در نهايت منجر به مرگ بيمار مي شود.
به گفته وي، بيشترين علل مرگ مغزي در چهارمحال و بختياري ناشي از عارضه هاي ايجاد شده در حوادث ترافيكي است كه بيشتر در بين سنين 40-15 سال و براي موتور سواران رخ مي دهد.
وي، نداشتن خودروها و وسايل نقليه و جاده هاي استاندارد و جدي نگرفتن رانندگي از سوي رانندگان، نبستن كمربند ايمني سرنشينان خودرو،عدم استفاده ازكلاه ايمني توسط موتورسواران را از علل مهم در بروز حوادث رانندگي و ايجاد عارضه هاي شديد مغزي عنوان كرد.
وي با بيان اينكه در برخي موارد، بروز مرگ مغزي در پي اقدام به خودكشي بيمار رخ مي دهد افزود: اين مسئله نيازمند بررسي و شناسايي علل افسردگي، اضطراب و كنترل عوامل خطر است و در اين خصوص نيز از بهزيستي و كارشناسان امر انتظار مي رود براي به حداقل رساندن اين معضلات از هيچ كوششي دريغ ننمايند.
مسئول تيم فراهم آوري و پيوند اعضاي استان چهارمحال و بختياري اظهار داشت: اعضاي بيماران مرگ مغزي كه دچار حادثه شده و دچار مشكل زمينه اي نيستند از افراد 6 ماهه تا 70 ساله قابل اهدا هستند.
وي اضافه كرد: بسته به كيفيت زندگي ، وضعيت فشار خون ، نداشتن بدخيمي پس از انجام سونوگرافي و آزمايشات تكميلي مانند هپاتيت، ايدز و ...  و پس از اطمينان از سلامت عضو اهدايي و اعلام رضايت خانواده بيمار و انجام مراحل قانوني، هماهنگي ها براي انجام اهداي اعضاي بيمار مرگ مغزي صورت مي پذيرد.
سياح با بيان اينكه در كشورهاي دنيا، بيمار مرگ مغزي بعنوان سرمايه ملي تلقي مي شود افزود: اهداي اعضاي بيمار مرگ مغزي، از سوي مراجع تقليد نيز جايز دانسته شده است و روزانه مي تواند جان 10 نفر از بيماران نيازمند پيوند عضو را نجات دهد. 
سياح در خصوص نحوه دريافت كارت اهداي عضو اظهار داشت: متقاضيان مي توانند با مراجعه به سايت ايران اهدا به صورت غير حضوي كارت دريافت نمايند، ضمن اينكه تيم پيوند در بيمارستان ها نيز براي صدور كارت براي داوطلبانه همكاري لازم را بعمل خواهند آورد.
وي در خصوص لزوم آشنايي خانواده هاي گيرندگان و اهدا كنندگان عضو اظهار داشت: علاوه بر اينكه از نظر روحي گيرنده عضو نبايد خيلي تحت فشار و استرس قرار بگيرد، از نظر ابعاد اجتماعي نيز خيلي به صلاح نيست و تنها در صورت اصرار فرد گيرنده براي تقدير و تشكر، در شرايطي و با هماهنگي خانواده بيمارمرگ مغزي مي توان اطلاعات محدودي در اختيار وي قرار داد.
هماهنگ كننده تيم پيوند اعضاي چهارمحال  بختياري در ادامه با اشاره به حساسيت هاي زماني براي حفظ كيفيت عضو پيوندي و موفقيت عمل افزود: تسهيل روند هماهنگي براي اعزام تيم پيوند از شيراز، اصفهان و تهران و كاهش مخاطرات انتقال عضو اهدايي و نگراني تيم پيوند براي به سلامت رسيدن همكارانشان مي طلبد، اورژانس هوايي عمليات جداسازي را پوشش دهند ضمن اينكه با اين مساعدت و همكاري، تيم پيوند استان نيز تلاش مي كنيم هيچ كليه، قلب و عضو قابل پيوند در استان در شرايطي كه امكان پيوند به بيماران را دارد به خاك سپرده نشود.
سياح با بيان خاطره مراسم تشييع پيكر بيمار مرگ مغزي مرحوم موسوي از روستاي بيدله و تاسف مادر وي از اينكه قلب فرزندش به خاك سپرده شده در حالي كه مي توانست جان فرزند مادري ديگر را نجات دهد اظهار داشت: همكاري اورژانس هوايي مي تواند دغدغه تمامي مادران و خانواده هاي اهدا كننده عضو را برطرف نمايد.
وي ادامه داد: همچنين با توجه به بعد مسافت شهرستان لردگان (بيش از 200 كيلومتر) تا مركز استان مي طلبد با فراهم شدن امكان انجام عمل جداسازي اعضا در اين بيمارستان با نزديك تر شدن مسير انتقال كبد به شيراز ، كليه  و ساير اعضاي نيز در شرايط بهتر و با ريسك كمتري به شهركرد منتقل شود.
فرايند اهداي اعضاي بيمار مرگ مغزي مرحوم اشكبوس صالحي از ديگر خاطراتي است كه به خوبي در ذهن هماهنگ كننده تيم پيوند اعضاي چهارمحال و بختياري جاي گرفته و پس از گذشت اين همه مدت هنوز حين صحبت در مورد آن گوشه چشمانش خيس مي شود و بغضش را فرو مي برد.
سياح در خصوص فرايند رضايت گيري از خانواده مرحوم صالحي گفت: وقتي وابستگي اعضاي خانواده مرحوم را نسبت به وي ديدم، دچار ترديد شدم كه موضوع را مطرح كنم يا نه ولي وقتي پيشنهاد اهداي عضو را مطرح كردم در كمال تعجب ديدم كه علاقه شديد اين عزيزان به پدرشان آنها را براي اهداي اعضايش و نجات جان پدرهاي ديگر مصمم تر كرده است.
به گفته وي، با اعلام رضايت اين خانواده هماهنگي ها براي پيوند كبد مرحوم به بيمار 40 ساله در شيراز انجام شد، اما تقدير به گونه اي ديگر رقم خورد و با ديدن كامنت مركز مديريت پيوند مبني بر نياز مبرم پسر 20 ساله ورزشكار به كبد و حتمي بودن مرگ وي طي 24 ساعته آينده در صورت عدم فراهم شدن عضو پيوندي، درعصر روزي كه قرار بود عمل جراحي جداسازي اعضاء انجام شود، كبد را پس از پيگيري هاي مجدانه رئيس مركز مديريت سركار خانم دكتر نجفي زاده به تهران راهي كرد و در بيمارستان امام خميني (ره)  به جواني پيوند زده شد كه كمتر از 24 ساعت به پايان عمرش باقي مانده بود.
اما با گفتن خاطره لحظه ديدن امير حسين شكر الهي يك هفته پس از انجام عمل پيوند در ديداري كه سياح طي ماموريت به تهران در بيمارستان امام خميني (ره) با وي و مادرش داشت، لبخند رضايت را بر لبان اين مسئول دلسوز نمايان و حس آرامش را به ما منتقل نمود.
وي با بيان اينكه شعار تيم فراهم آوري اعضاء در اهداي اعضاي بيماران مرگ مغزي اين است كه  "اعضاء به يك ايراني مسلمان اهدا مي شود" و مي تواند تا حدودي نگراني خانواده ها و اصرارشان براي اهداي اعضاي عزيزانشان به انسان هاي مومن و متعهد را برطرف نمايد در خصوص درگيري هاي عاطفي تيم فراهم آوري اعضاء، حين گرفتن رضايت از خانواده ها و فرايند معرفي دريافت كننده عضو گفت: همواره اين عزيزان در شرايط عاطفي خاصي قرار دارند و در اولين لحظه اطلاع از وقوع مرگ مغزي، آرزو اميد حيات براي بيمار را دارند، حال آنكه با نمايش خطوط صاف نوار مغزي و تاييد مرگ بيمار توسط تيم مجرب پزشكي، تلاش ها براي بي ثمر نماندن اعضاء و كمك براي نجات جان بيماران ديگر آغاز مي شود.
سياح با بيان خاطره نحوه اعلام مرگ مغزي دختر بچه 6 ساله، ندا جليل پيران به خانواده وي و اعلام نياز كودكي با همين سن و سال به قلب وي و لزوم اعزام ندا به تهران براي اهداي قلبش در صورت اعلام رضايت والدين او افزود: آن شب پس از اعلام رضايت پدر ندا و اعزام عمويش با وي به تهران ، ساعت 1:30 بامداد به خانه بازگشتم ، در لحظه ورود به منزل همسرم را ديدم كه آشفته و نگران سراغ ندا را گرفت و پرسيد كه چرا با ندا عازم تهران نشده ام، آن شب اگر چه از اينكه اين موضوع به ذهن خودم نرسيد و ناراحتي از اينكه چرا با ندا به تهران نرفتم آزارم مي داد ولي همراهي و همدلي همسر و خانواده ام بسيار آرامش بخش و دلگرم كننده بود.
وي با بيان اينكه، پروسه اهداي عضو مقدس مي باشد و خانواده ها به صورت كاملاً رايگان اعضاي عزيزانشان را اهدا مي كنند خاطر نشان كرد: صد در صد هزينه هاي پيوند براي دريافت كننده عضو از بيمار مرگ مغزي تحت پوشش بيمه مي باشد.
وي با ابراز تاسف از اينكه هنوز در كشور سيستم حمايتي از خانواده هاي اهدا كننده عضو وجود ندارد افزود: در سالهاي اخير انجمن اهدا عضو به صورت خود جوش راه اندازي و با پوشش كشوري ، گاهي كمك هاي موردي از برخي خانواده هاي بيماران مرگ مغزي انجام مي شود كه خيلي جزئي و ناچيز است لذا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي انتظار مي رود در اين زمينه نيز وارد عمل شود تا با حمايت از برخي خانواده هاي نيازمند بخش كوچكي از دغدغه هاي اين عزيزان را برطرف نمائيم هرچند كه سخاوت اين عزيزان غير قابل جبران و تنها در نزد خداوند قابل پاسخ مي باشد.
تعداد بازدید:
85
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal