مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۵
1398/03/04
كميته استاني بيماري هاي غير واگير تشكيل شد
وبدا؛ كميته استاني پيشگيري از بيماري هاي غير واگير بمنظور بررسي راهكارهاي اجرايي جهت تحقق اهداف سند ملي پيشگيري و كنترل بيماري هاي غير واگير با حضور معاون سياسي و امنيتي استاندارو مدير كل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري، سرپرست دانشگاه علوم پزشكي شهركرد ، رئيس مركز بهداشت استان و مدير روابط عمومي واموربين الملل در نخستين روز از خردادماه 98 در دفتر معاونت سياسي و امنيتي استانداري تشكيل شد.
به گزارش وبدا؛ در اين جلسه ضمن تشريح اهم اقدامات انجام شده در راستاي پيشگيري و كنترل بيماري هاي غير واگير در استان، اهداف سند ملي پيشگيري و كنترل بيماري هاي غير واگير مجدداً يادآوري شد.
سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد و رئيس مركز بهداشت استان در اين جلسه با بيان اينكه بار بيماري هاي غير واگير در ايران 23 درصد بيشتر از دنيا است افزود: از اهداف سند ملي كاهش 25 درصدي از خطر مرگ زودرس ناشي از بيماري هاي غير واگير است.
سيد راشد جزايري، كاهش 20 درصدي ميزان تحرك بدني ناكافي، كاهش 30 درصدي ميزان مصرف نمك سديم و كاهش 10 درصدي مصرف الكل را از ديگر اهداف سند ملي پيشگيري و كنترل بيماري هاي غير واگير برشمرد.
وي، كاهش 30 درصدي شيوع استعمال دخانيات را از ديگر اهداف اين سند عنوان كرد و افزود: براي اولين بار از سال 95 در سامانه سيب پرسشنامه و خود اظهاري مصرف الكل به دانشگاه ها ابلاغ شده است.
جلوگيري از افزايش بيشتر چاقي و ديابت و دسترسي حداقل 70 درصد جمعيت به واحدهاي درماني مورد نياز براي پيشگيري از حملات قلبي و عروقي ، حذف اسيد چرب ترانس از صنايع غذايي، كاهش 20 درصدي در ميزان مرگ و مير ناشي از حوادث ترافيكي و كاهش 10 درصدي ميزان مرگ و مير ناشي از مواد مخدر و افزايش 20 درصدي درمان بيماري هاي روحي و رواني از ديگر اهدافي است كه رئيس مركز بهداشت استان در اين جلسه به آن اشاره داشت.
وي خاطر نشان كرد: مجموع اهداف سيزده گانه سند ملي پيشگيري و كنترل بيماري هاي غير واگير در قالب تفاهم نامه وزارت بهداشت با ساير وزارت ها جهت تحقق در بازه زماني سال 1394 تا 1404 تعريف و بر اساس آن اولويت ها، برنامه ريزي ها تعيين و به مرحله اجرا گذاشته شده است.
جزايري ، بيماري هاي قلبي و عروقي، بيماري هاي مزمن تنفسي، ديابت و سرطان ها را از اولويت هاي اين سند عنوان كرد.
رئيس مركز بهداشت چهارمحال و بختياري در ادامه با اشاره به آغاز بسيج ملي كنترل فشار خون در استان همزمان با سراسر كشور از 27 ارديبهشت ماه اظهار داشت: 26هزار نفر تا كنون در سامانه اطلاعاتشان ثبت شده است ضمن اينكه تعداد قابل توجهي نيز در سامانه خود اظهاري اطلاعاتشان را ثبت خواهند كرد.
به گفته وي، با پيوستن مردم به پويش ملي كاهش فشار خون تا كنون يكصد فرد مبتلا به فشار خون شناسايي شده است كه تاكنون از بيماري خود بي خبر بوده اند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشكي استان نيز در اين جلسه با اشاره به محدوديت هاي منابع مالي، اقدام در راستاي پيشگيري از بيماري هاي غير واگير را به نوعي سرمايه گذاري براي ارتقاء سلامت و كاهش بار بيماري ها برشمرد.
دكتر مجيد شيراني اظهار داشت: در شرايط موجود بايد اولويت هاي حوزه سلامت تعيين و صرفه جويي ها و تدابير لازم براي كاهش هزينه ها صورت بپذيرد.
معاون سياسي و امنيتي استاندار نيز در ادامه بر تشكيل جلسات منظم و مستمر كميته و تعيين وظايف دستگاه ها براي تحقق اهداف سند ملي پيشگيري و كنترل بيماري هاي غير واگير در سطح استان تاكيد كرد.
جعفر مرداني، همچنين آسيب شناسي، شناسايي نقاط قوت و ضعف و تعيين انتظارات از دستگاه هاي ذيربط را از ديگر اقدامات موثر براي تحقق اهداف اين سند برشمرد.
تعداد بازدید:
75
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal