مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۱
1398/03/04
كميته دانشگاهي بيماري هاي منتقله از آب و غذا تشكيل جلسه داد
وبدا؛ جلسه كميته دانشگاهي بيماري هاي منتقله از آب و غذا با حضور سرپرست و سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان و كارشناسان مربوطه در نخستين روز از خردادماه 98 در سالن اجتماعات مركز بهداشت استان تشكيل شد.
به گزارش وبدا؛ سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد و رئيس مركز بهداشت استان در ابتداي اين جلسه، بيماري هاي منتقله از آب و غذا را يكي از چالش هاي مهم بهداشتي در سطح جهان برشمرد.
به گفته وي، در امريكا سالانه 76 ميليون مورد بيماري منتقله از آب و غذا ثبت مي شود كه 325 هزار نفر بستري و 5هزار و 200 نفر فوت مي كنند.
وي، هزينه مصرف شده براي كنترل آن را بيش از 17 ميليارد دلار تخمين زده مي شود.
جزايري، ‌توسعه گردشگري، رشد فزاينده صادرات و واردات مواد غذايي،‌ رشد جمعيت، صنعتي شدن كشورها و رشد اقتصادي كشورها را از دلايل گسترش بيماري ها در جهان عنوان كرد.
وي، در تعريف طغيان آب و غذا اظهار داشت: اگر دو نفر يا بيشتر از يك غذا يا آشاميدني مشترك استفاده كرده و علائم باليني مشتركي داشته باشند طغيان بيماري منتقله از آب و غذا اتفاق افتاده است.
وي تصريح كرد: پس از كشف و گزارش طغيان تيم بررسي طغيان كه حداقل متشكل از دو كارشناس مبارزه با بيماري ها و كارشناس بهداشت محيط مي باشد تشكيل و طي مراحل ده گانه طغيان واقع شده بررسي مي شود.
رئيس مركز بهداشت استان، تاييد وقوع يك طغيان، گزارش به موقع و هماهنگي با مسئولين، تهيه نمونه هاي انساني ، مواد غذايي و آب آشاميدني براي تشخيص آزمايشگاهي، بكارگيري اقدامات كنترل و پيشگيري، ساماندهي اطلاعات مربوط به طغيان، ساختن يك فرضيه، طراحي و اجراي يك مطالعه اپيدميولوژيك براي آزمون فرضيه، تجزيه و تحليل داده هاي جمع آوري شده، ‌تفسير يافته ها نتيجه گيري و ارائه گزارش يافته هاي حاصل از بررسي طغيان را از مراحل ده گانه بررسي يك طغيان عنوان كرد.
جزايري در ادامه،‌ كاهش ابتلا و مرگ و مير ناشي از بيماري هاي منتقله از آب و غذا به منظور كاهش هزينه هاي مربوطه و ارتقاء شاخص هاي سلامتي در كشور را از اهداف كميته عنوان كرد.
به گفته وي، هم اكنون 14 تيم واكنش سريع در سطح مراكز استان فعاليت دارند.
سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان، تعداد كل طغيان بيماري هاي منتقله از آب و غذا در استان از ارديهشت ماه سال گذشته تا 18 ارديبهشت ماه سال جاري را 18 مورد اعلام كرد و افزود: از اين تعداد 7 مورد ناشي از آب، 4 مورد ناشي از غذا و 7 مورد ناشناس بود .
جزايري تعداد كل مبتلايان در بازه زماني مذكور را 464 مورد و تعداد بيماران بستري شده را 32 نفر اعلام كرد.
وي در ادامه به تشريح اهم اقدامات انجام شده در خصوص بيماري هاي منتقله از آب و غذا پرداخت و تشكيل كميته دانشگاهي و شهرستاني بيماري هاي منتقله از آب و غذا ، برگزاري كارگاه به صورت آبشاري توسط كليه بيمارستان ها و شبكه ها و تشكيل تيم واكنش سريع مقابله با بيماريها در مركز بهداشت استان و شهرستان هاي تابعه را از جمله اقدامات صورت گرفته برشمرد.
وي، در پايان طرح موضوع خصوصاً در كارگروه سلامت و امنيت غذايي استان، ‌تامين وسايل نمونه گيري، توجه روسا و مديران، سوپر وايزرها و مترون هاي بيمارستان ها و مراكز تحت پوشش به امر گزارش دهي به موقع و سريع بيماري براي مهار آن را از جمله انتظاراتي برشمرد كه در راستاي جلوگيري از بروز طغيان به آن اشاره داشت.
وي، با تاكيد بر اينكه بايد آموزش ها به صورت منظم براي تمامي اقشار و گروه هاي سني ارائه شود، اطلاع رساني موثر و مفيد را با توجه به شروع فصل گرما موثر دانست.
تعداد بازدید:
226
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:4
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal