مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۱/۲۹
1398/06/17
تاكيد معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشكي شهركرد بر سلامت و ايمني ظروف نذورات
وبدا؛ سرپرست معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد از مسئولين هيئت هاي عزاداري خواست، هنگام طبخ و توزيع نذورات، سلامت و ايمني ظروف بسته بندي مواد غذايي را مورد توجه قرار داده و الزاماً از ظروف Food grade داراي پروانه بهداشتي استفاده كنند
به گزارش وبدا به نقل از روابط عمومي معاونت؛ دكتر رضا محمدي با بيان اينكه، هم زمان با فرا رسيدن ايام سوگواري شهادت حضرت اباعبدالله الحسين (ع) نذورات در هيئت هاي مذهبي طبخ و توزيع مي گردد به تعدادي از بايد ها و نبايد هاي استفاده از ظروف پليمري در بسته بندي نذورات اشاره كرد.
وي، مهمترين خصوصيت لازم براي اين ظروف را Food grade بودن آنها به اين معنا كه كاربرد آنها در بسته بندي مواد غذايي مجاز باشد و سلامت مصرف كننده را تهديد نكند عنوان كرد و متذكر شد: ظروف بسته بندي مواد غذايي بايد داراي پروانه بهداشتي بوده و در صورتي كه از پليمرهاي نامناسب استفاده شود، پديده مهاجرت آلاينده هاي شيميايي مانند مونومرهاي مضر، فلزات سنگين و بيس فنل A به داخل ماده غذايي روي مي دهد كه ضمن اينكه بو و طعم نامطلوب در ماده غذايي ايجاد مي نمايد، سلامت مصرف كننده را با خطرات جدي مواجه مي كند.
وي تصريح كرد: در ايران معمولاً از ظروف پروپيلن و پلي استايرن استفاده مي شود كه ظروف از جنس پلي پروپيلن معمولاً مقاوم تر هستند و شكنندگي كمتري دارند اما ظروف پلي استايرن داراي تنوع بيشتري هستند.
دكتر محمدي تاكيد كرد: انواع ظروف و ليوانهاي پلي استايرن شفاف و شكننده صرفاً بايد جهت مصرف نوشيدني هاي سرد استفاده شوند ولي از ظروف پلي استايرني مات مي توان براي مصرف نوشيدني هاي تا دماي زير 70 درجه سانتيگراداستفاده كرد.
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي شهركرد ادامه داد: در ظروف پلي استايرن فوم به دليل دميده شدن گاز هگزان داخل آنها حالت پف كردگي پيدا كرده و خطر مهاجرت گاز هگزان محبوس شده از بسته بندي در مواد غذايي در دماي حدود 200 درجه وجود دارد.
دكتر محمدي از مسئولين هيئت هاي عزاداري و عموم مردم در خواست كرد: به هيچ عنوان از ظروف پلي استايرن شفاف براي نوشيدني ها و غذاهاي داغ استفاده نكنند و تاكيد كرد ظروف يكبار مصرف كاغذي صرفا جهت نگهداري و مصرف مواد غذايي داغ در كوتاه مدت مورد استفاده قرار گيرد.
دكتر محمدي خاطر نشان كرد: از نگهداري ظروف پليمري حاوي مواد غذايي چرب به مدت طولاني در معرض نور خورشيد و دماي بالا خودداري شود چرا كه پديده مهاجرت مواد شيميايي به داخل ماده غذايي تسريع مي شود.
وي متذكر شد: ظروف آب معدني و نوشابه ها از جنس پلي اتيلن ترفتالات مي باشند كه داراي استالدئيد محبوس در ساختمان خود دارند و يك بار مصرف بوده و بايد پس از استفاده دور انداخته شوند.
دكتر محمدي همچنين خاطر نشان كرد: بيش از 200 سال طول مي كشد تا ظروف پليمري در طبيعت تجزيه شوند پس بهتر است جهت حفظ محيط زيست ظروف گياهي تجزيه پذير مناسب كه در كمتر از 2 ماه در طبيعت تجزيه مي شوند به جاي ظروف پليمري مورد استفاده قرار گيرند.
تعداد بازدید:
176
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:5 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal