مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۱/۲۸
1398/09/11
شيوع علائم آنفولانزا، ناگهاني، همراه با تب بالا، بدن درد، سردرد و بعضاً مشكلات گوارشي است
وبدا؛ متخصص بيماري هاي عفوني و استاديار دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، در تشريح تفاوت هاي آنفولانزا و بيماري سرماخوردگي گفت: شيوع علائم آنفولانزا ناگهاني، همراه با تب بالا، بدن درد، سردرد، گلو درد و بعضاً مشكلات گوارشي همچون اسهال و تهوع است.
به گزارش وبدا؛ دكتر فريدون رحماني خاطر نشان كرد: هر 3 تا 4 سال يكبار اپيدمي آنفولانزا اتفاق مي افتد و امسال با توجه به سرماي زودهنگام، بيماري از 2 تا 3 هفته گذشته آغاز و تا 2، 3 هفته آينده ادامه پيدا خواهد كرد.
وي تصريح كرد: اين بيماري هر ساله در تمامي كشورهاي نيم كره شمالي با آب و هواي سرد در ايامي از سال، شيوع دارد.
به گفته وي، با بررسي هاي آزمايشگاهي امسال آنفولانزاي نوع A، H1N1 و H3N2 و پس از آن نوع B با شيوع كمتر، بيشتر از ساير آنفولانزاها بيماران را درگير كرده است.
دكتر رحماني در ادامه به افرادي كه در معرض خطر عوامل آنفولانزا قرار دارند توصيه كرد ضمن رعايت بهداشت فردي به شدت از دست دادن و ديده بوسي با افراد با بيماري حاد تنفسي خودداري و با مصرف مايعات گرم، آبميوه هاي تازه، مركبات و تغذيه مقوي از ابتلا به بيماري پيشگيري نمايند.
وي در ادامه از افراد مبتلا به بيماري حاي حاد تنفسي نيز خواست ضمن استراحت كافي و پرهيز از حضور در مراكز تجمعي، حين سرفه و عطسه از دستمال استفاده و سپس آن را به شيوه كاملاً بهداشتي دفع نمايند تا از شيوع بيماري پيشگيري نمايند.
دكتر رحماني، شست و شوي مرتب دست ها با آب و صابون و استفاده از مواد ضدعفوني كننده و ژل هاي شست و شو را از ديگر نكات حائز اهميت در پيشگيري از آنفولانزا برشمرد.
وي، روند درمان آنفولانزا در بيماران مبتلا به بيماري هاي زمينه اي را معمولاً 5 روز و مبتلايان بستري در ICU را تا 10 روز، همراه با افزايش دوز دارو و در ساير افراد فاقد بيماري زمينه اي حدود 3 روز اعلام و افزود: داشتن استراحت كافي و تغذيه مقوي از مهمترين راه هاي درمان اين بيماري است.
وي، در خصوص زمان مناسب براي تزريق واكسن آنفولانزا خاطر نشان كرد: اواخر شهريورماه و اوايل مهرماه بهترين زمان تزريق واكسن مي باشد اگر چه براي افرا در معرض خطر كه تا كنون واكسن را تزريق نكرده اند همچنان توصيه مي شود نسبت به تزريق آن اقدام نمايند.
دكتر رحماني، زنان باردار، بيماران مبتلا به بيماري پيشرفته ريوي، كليوي و قلبي و ضعف سيستم ايمني، كودكان و سالخوردگان را از گروه هاي در معرض خطر نام برد.
به گفته وي، واكسن براي افراد در معرض خطر سالي يك بار و براي كودكان زير 6 سال كه اولين بار تزريق را انجام مي دهند در سال اول دوبار تزريق مي شود.
اين متخصص بيماري هاي عفوني اظهار داشت: هم اكنون واكسن هاي هلندي و فرانسوي آنفولانزا در بازار موجود و متقاضيان مي توانند با مراجعه به داروخانه ها نسبت به تهيه آن اقدام نمايند.
تعداد بازدید:
831
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:19
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal