مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۱
1398/10/24
چه غذايي بخوريم تا سالم بمانيم
وبدا؛ رئيس گروه تغذيه مركز بهداشت استان چهارمحال و بختياري با تاكيد بر لزوم خود مراقبتي تغذيه اي براي حفظ سلامت افراد افزود: آشنايي با مفهوم تعادل، تنوع و تناسب در برنامه غذايي روزانه از مباحث مطرح شده در بحث خود مراقبتي تغذيه اي است.
به گزارش وبدا؛ عنايت ا... كليج افزود: روش هاي جايگزيني مواد غذايي، استفاده از منابع غذايي موجود در دسترس، توانايي برطرف نمودن نياز هاي تغذيه اي ، كاهش مواد غذايي كه عامل خطر بيماري هاي غير واگير و اشكال مختلف سوء تغذيه مي باشند و تعادل بين غذاي سلامت محور و اقتصاد خانوار نيز از ديگر نكات مورد بحث در خود مراقبتي تغذيه اي است.
وي، براي پيشگيري از بيماري هاي قلبي و عروقي، مصرف گوشت سفيد بجاي گوشت قرمز را توصيه كرد و افزود: براي تامين پروتئين مورد نياز بدنتان هر روز از حبوبات استفاده كنيد. وي، حبوبات را منبع پروتئين و جايگزين مناسب گوشت دانست و افزود: تركيب غلات (نان و برنج) همراه با حبوبات پروتئين مورد نياز بدن را تامين مي كند.
كليج خاطر نشان كرد: تخم مرغ منبع غني از پروتئين و جايگزين مناسب گوشت است.
وي كاهش مصرف نمك را اقدامي تضميني براي حفظ سلامت قلب عنوان كرد و افزود: مصرف غذاهاي چرب و پرنمك هر روز شما را به سكته نزديكتر مي كند.
اين كارشناس مسئول تغذيه اظهار داشت: چاقي دوران كودكي برابر با ابتلا به فشار خون بالا و ديابت در بزرگسالي است.
به گفته وي، مصرف روغن جامد طعم سلامتي را از افراد مي گيرد.
وي با تاكيد بر لزوم تبديل نمودن مصرف ميوه و سبزي از كودكي به عادت افزود: بهتر است با افزايش مصرف حبوبات، سبزي و ميوه از سرطان و ديابت پيشگيري نمائيم.
وي، كاهش مصرف گوشت قرمز را در دور نمودن احتمال ابتلا به سرطان موثر دانست و اظهار داشت: خوردن يك نياز است اما خوردن مواد غذايي سالم يك هنر است.
وي در ادامه از مردم خواست، مصرف نوشابه هاي گازدار و نوشيدني هاي شيرين را محدود نمايند.
اختصاص نصف بشقاب غذا به سبزي و سالاد ، پرهيز از مصرف بيشتر از 5 گرم نمك در روز ، استفاده از نان هايي با سبوس بيشتر، آشنا نمودن فرزندان از كودكي با سبزيجات، تبديل نمودن مصرف روزانه ميوه به عادت، عادت دادن ذائقه كودكان از اوايل زندگي به غذاي كم نمك، كم چرب و كم شيريني، پرهيز از افراط در مصرف فست فودها حاوي چربي و نمك زيادي از ديگر توصيه هاي اين كارشناس مسئول تغذيه مركز بهداشت استان به مردم است.
وي در ادامه با تذكر اين نكته كه سكته قلبي در كمين هستند، كاهش مصرف قند، نمك و چربي را توصيه و افزود: با حبوبات آشتي كنيد تا چاقي و سرطان سراغتان نيايد.
كليج مصرف زياد مواد قندي و شيرين را عامل اصلي ابتلا به ديابت عنوان كرد و ادامه داد: با كاهش مصرف قند و شكر، شيريني سلامتي را بچشيد .
تعداد بازدید:
2542
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:149
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal