مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۵
1398/11/05
آغاز برنامه تزريق واكسن فلج اطفال با هدف ايمن سازي كودكان در 17 استان كشور
وبدا؛ مدير گروه مبارزه با بيماري هاي مركز بهداشت استان چهارمحال و بختياري، از آغاز برنامه واكسن تزريقي فلج اطفال از پنجم بهمن ماه 98 در استان خبر داد.
به گزارش وبدا؛ احمد رئيسي با بيان اينكه از سال 97 موردي از ابتلا به فلج اطفال در كشور گزارش نشده است افزود: اين برنامه در راستاي تكميل واكسيناسيون بمنظور ريشه كني فلج اطفال در سطح جهاني و ايمن سازي كودكان صورت مي پذيرد.
به گفته وي، پيش بيني مي شود حدود 41 هزار و 700 كودك چهارمحالي مشمول اين برنامه شود.
وي تصريح كرد: واكسن مورد نياز تامين و در مراكز، پايگاه ها و خانه هاي بهداشتي سطح استان توزيع شده است.
رئيسي، تعداد كل مشمولين برنامه واكسن تزريقي فلج اطفال در كشور را حدود يك ميليون و 250 هزار نفر اعلام كرد.
وي با تاكيد بر ثبت موارد تزريقي در سامانه سيب افزود: براي تزريق واكسن بمنظور چك كردن و پيشگيري از تزريق مجدد آن توسط واكسيناتور، والدين الزاماً بايد كارت واكسن فرزندان خود را به همراه داشته باشند.
مدير گروه مبارزه با بيماري هاي مركز بهداشت استان، با اشاره به تاريخچه برنامه تصريح كرد: در سال 1988 مجمع عمومي بهداشت در ژنو ريشه كني فلج اطفال تا سال 2000 را تصويب و در سال 1974 سازمان جهاني بهداشت استفاده ازOPV را به عنوان جزئي از برنامه گسترش ايمن سازي (EPI) توصيه كرد .
وي ادامه داد: اين واكسن به دليل اثر بخشي بالا، ارزاني، سهولت استفاده و ايجاد ايمني مخاطي، براي سال‌هاي طولاني به عنوان واكسن انتخابي در برنامه ريشه كني فلج اطفال به كار رفته است.
رئيسي از اهداف مرحله نهايي برنامه به تسريع در ريشه كني فلج اطفال، بهبود پوشش واكسيناسيون روتين و تكميلي، ارتقاي نظام مراقبت فلج شل حاد، برقراري نظام مراقبت محيطي، برقراري نظام مراقبت پوليو در بيماران نقص ايمني اشاره داشت و افزود: اضافه كردن واكسن تزريقي فلج اطفال، آمادگي براي مرحله پس از ريشه كني فلج اطفال و مهار آزمايشگاهي از ديگر اهداف مرحله نهايي است.
مدير گروه مبارزه با بيماري هاي مركز بهداشت استان اظهار داشت: به دنبال كمبود جهاني، سازمان جهاني بهداشت كشورها را بر اساس خطر به 4 گروه تقسيم كرد و كشورهايي كه در گروه 1 و 2 قرار گرفته بودند، پرخطر بوده و در اولويت دريافت واكسن قرار گرفته بودند.
به گفته وي، بر اساس اين تقسيم بندي ايران در گروه 3 قرار گرفت و همراه با 41 كشور ديگر با كمبود واكسن مواجه شد.
رئيسي خاطر نشان كرد: ايران اولين كشور در بين 42 كشور متاثر از كمبود بود كه توانست مجدداً واكسن را براي همه كودكان، در سال 1397 برقرار نمايد.
وي اظهار داشت: به دليل محدوديت توليد جهاني، امكان تامين همه واكسن مورد نياز در سال 97 ميسر نبود.
وي در خصوص دسته بندي استان ها براي دريافت IPVنيز گفت: از شهريور 94 واكسن در برنامه ايمن سازي همه كودكان وارد شد و در بهار سال 1395 بدنبال كمبود جهاني واكسن، ايران جزو كشورهاي با ريسك پايين قرار گرفت و دسترسي واكسن محدود شد.
رئيسي تصريح كرد: استان ها به 3 دسته با توجه به خطر بيماري فلج اطفال طبقه بندي شدند و استان هاي مرز مشترك با افغانستان و پاكستان پرخطر بودند و لذا واكسن برايشان ادامه يافت.
به گفته وي، مجدداً از شهريور 97 در همه استان ها واكسن 4 ماهگي برقرار شد و استان هاي يك سوم مياني با ريسك كمتر با بهبود نسبي دسترسي به واكسن در زمستان 97 پوشش داده شدند.
وي افزود: استان هاي يك سوم غربي كشور كه چهارمحال و بختياري نيز جزء آن محسوب مي گردد با كمترين ريسك، در زمستان 98 پوشش داده مي شوند.
مدير گروه مبارزه با بيماري هاي مركز بهداشت استان اظهار داشت: انتظار مي رود تا قبل از سال 1399 همه كودكان متولد يكم فروردين 95 لغايت يكم خرداد 97 يك نوبت واكسن IPV دريافت كرده باشند.
رئيسي ادامه داد: در ايران در 4 ماهگي تجويز مي شود و در صورت مراجعه تاخيري كودك پس از 4 ماهگي، در اولين مراجعه تزريق مي شود.
وي نحوه تزريق واكسن IPV را عضلاني ( ترجيحاً ) يا زير جلدي و در ويال هاي تك دزي و 5 دزي عنوان كرد و در خصوص شرايط نگهداري واكسن بر نگهداري واكسن در شرايط 8-2 درجه سانتي گراد و ضمن تاكيد بر مراقبت از يخ زدن واكسن، مدت نگهداري و استفاده از آن را تا 28 روز پس از بازشدن اعلام كرد.
وي در ادامه اظهار داشت، از شبكه ها انتظار مي رود، از سامانه سيب تعداد و اسامي كودكان متولد 95/1/1 به بعد كه واكسن تزريقي فلج اطفال دريافت نكرده اند، استخراج نمايند.
رئيسي افزود: همچنين بايد دريافت واكسن مورد نياز با هماهنگي قبلي صورت بگيرد.
وي اضافه كرد: برنامه ريزي به نحوي انجام شود كه تا پايان سال جاري كليه كودكان واجد شرايط واكسينه شوند و ثبت آمار در سامانه سيب شود.
تعداد بازدید:
892
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:12
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal