دانشکده فناوری های نوین
۱۴۰۳/۲/۱
1397/01/23
افزايش طول عمر انسان ها با مطالعه بيشتر

«گاردين» نوشت: تحقيقي كه بر روي بيش از 3500 نفر انجام شده، نشان داد كتاب‌ خواندن باعث افزايش طول عمر انسان‌ها مي‌شود.

اين بررسي‌ها نشان داد كتاب خواندن به عنوان راهي براي تحمل شرايط زندگي، نه تنها باعث افزايش طول عمر مي‌شود، بلكه آن‌هايي كه روزي 30 دقيقه مطالعه مي‌كنند بيش از افرادي كه اصلا اهل كتاب خواندن نيستند عمر مي‌كنند.

نتايج اين پژوهش كه داشنگاه «ييل» در انجام آن همكاري داشت، در شماره جديد ژورنال «پزشكي و علوم اجتماعي» منتشر شده است. اين تحقيق بر روي 3635 فرد 50 سال به بالا انجام شد و نشان داد كه اين افراد تقريبا دو سال بيشتر از ديگران زنده مي‌مانند.

داوطلباني كه در اين تحقيق شركت كردند، به سه دسته تقسيم شدند: آن‌هايي كه سه ساعت و نيم در هفته مطالعه داشتند، افرادي كه هفتگي بيش از سه ساعت و نيم كتاب مي‌خوانند و كساني كه اصلا اهل مطالعه كتاب نبودند. فاكتورهاي ديگري از جمله جنسيت، نژاد و ميزان تحصيلات نيز در اين تحقيق مورد بررسي قرار گرفت.

محققان دريافتند طي 12 سال گذشته آن‌ دسته از افرادي كه بيش از سه ساعت و نيم در هفته مطالعه داشتند، احتمالا مرگ‌شان 23 درصد كمتر بود. اين روند درباره افرادي كه تا سه ساعت و نيم در هفته مطالعه داشتند، 17 درصد بود. در طول مدت انجام اين تحقيق 33 درصد افرادي كه كتاب نمي‌خواندند درگذشتند، در حالي كه اين رقم درباره كتاب‌خوان‌ها 27 درصد بود.

اين تحقيق همچنين نشان داد كه خواندن كتاب به مراتب نسبت به نشريات و روزنامه‌ها بر افزايش طول عمر تأثيرگذارتر است. كارشناسان علت اين مسئله را درگير شدن ذهن خواننده با محتويات كتاب‌ها مي‌دانند.

در نتيجه اين مطالعه محققان گفتند: در مقايسه بين 80 درصد از خوانندگان كتاب با آنهايي كه كتاب نمي خوانند دريافتند كه كتاب خوانها 108 ماه و كتاب نخوانها 85 ماه عمر كردند. ( لازم به ذكر است كه 20 درصد از گروه  مورد تحقيق كتاب نخوانها در حين تحقيق فوت كردند) و در نتيجه خواند كتاب 23 ماه افزايش طول عمر را به ارمغان آورده است!!!!!

در مطلبي كه در اين ژورنال علمي منتشر شده، آمده است: كتاب‌خواني فرايند آرام و عميق مطالعه و غوطه‌ور شدن در كتاب را تقويت مي‌كند. اين نوعي درگيري شناختي است و زماني اتفاق مي‌افتد كه خواننده ارتباط بخش‌هاي مختلف كتاب را درمي‌يابد و كاربرد آن‌ها را در دنياي بيروني پيدا مي‌كند. در معرض كتاب‌ها قرار گرفتن نوعي درگيري شناختي ايجاد مي‌كند كه مهارت‌هاي ارتباطي، منطقي، يادگيري واژه‌ها و تفكر انتقادي را در خواننده تقويت مي‌كند. كتاب‌ها همچنين احساس همدردي، درك اجتماعي و هوش احساسي افراد را افزايش مي‌دهند و همين موجب شكل‌گيري فرآيندهاي شناختي و در پايان، منجر به افزايش طول عمر مي‌شود.

در اين تحقيق ژانر كتاب‌هايي كه خوانده شده، مشخص نشده اما به احتمال زياد بيش‌تر افرادي كه در آن شركت كردند علاقه‌مند به آثار داستاني بودند.

مطالعات آكادميك قبلي نشان داده افراد بالاي 65 سال به طور ميانگين بين 4 تا 5 ساعت در روز را به تماشاي تلويزيون مي گذرانند و با تلاش براي تغيير برنامه زمان فراغت اين افراد و سوق آنها به سمت مطالعه كتاب مي تواند فوايد زيستي براي آنها به همراه داشته باشد.

تعداد بازدید:
128
نویسنده:
منبع:
آدرس : شهركرد، رحمتيه، دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، دانشكده فناوري هاي نوين
كدپستي :                       تلفن :33331471-038
دور نگار :  33331471 -038
advancedschool@skums.ac.ir
تاریخ بروز رسانی 1403/01/31
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal