اداره بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات
۱۴۰۳/۲/۶
1398/02/21
توصيه هاي غذايي دفتر طب ايراني وزارت بهداشت به مناسبت ماه مبارك رمضان؛
مشاور وزير و سرپرست دفتر طب ايراني وزارت بهداشت با تاكيد بر مصرف وعده سحري در ماه رمضان، گفت: پرهيز از مصرف غذاهاي تند، سرخ ‌كرده و چرب در وعده سحر و كاهش فعاليت فيزيكي و ورزش، به خصوص در ساعات گرم روز، از ديگر توصيه‌ هايي است كه به كاهش تشنگي در طول روزه‌ داري كمك مي‌ كند.
به گزارش وبدا، دكتر محمود خدادوست، ضمن ارائه توصيه‌ هاي غذايي به مناسبت ماه مبارك رمضان، گفت: در چند سال اخير، مهم‌ ترين توصيه ما در ماه رمضان، بيدار شدن در سحر و مصرف وعده سحري بوده است تا از بروز ضعف در روزه‌ داران به دليل طولاني بودن روزها، جلوگيري شود.
وي افزود: از سوي ديگر،با توجه به تاكيد حكماي طب ايراني مبني بر خوردن غذا تنها در هنگام وجود اشتهاي صادق، به افرادي كه احساس بي‌ اشتهايي در وعده سحر دارند، توصيه مي‌ شود افطاري را به صورت سبك و در حد نان و پنير و سبزي يا گردو در نظر گرفته و علاوه‌ بر پرهيز از مصرف غذاهاي سنگيني مانند حليم، شله ‌زرد، كله ‌پاچه و آش كه در توان هضم معده در فصول گرم سال نيست، وعده شام را نيز حذف كرده و يا در حد بسيار كم و سبك ميل كنند.
سرپرست دفتر طب ايراني وزارت بهداشت بر ضرورت خواب شبانه در ماه مبارك رمضان تاكيد كرد و گفت: از آنجا كه همواره توصيه شده كه بين زمان غذا خوردن تا خوابيدن، حداقل بايد دو ساعت فاصله باشد و اين فاصله بسته به نوع غذاي مصرفي و نوع هضم در هر فرد، متغير است، بايد برنامه غذايي در وعده افطار و يا شام را بر مبناي آن تنظيم كرد.
وي تصريح كرد: آب ولرم، خرما و يا آب ولرم و يك قاشق عسل بهترين گزينه براي بازكردن روزه است. همچنين، توصيه مي شود، در وعده افطار، آب و مايعات سرد به عنوان اولين انتخاب در وعده افطار استفاده نشود.
دكتر خدادوست بيان كرد: در هنگام گرسنگي و ايجاد اشتهاي واقعي، حرارت معده بالا رفته و آماده هضم غذا مي‌ شود كه با توجه به ساعات طولاني روز و گرسنگي طولاني‌ مدت در ماه رمضان، معده در هنگام افطار در اوج حرارت خود قرار دارد و بايد ماده‌ اي را مصرف كرد كه هم مقداري حرارت معده را كاهش داده و به تعادل برساند و هم با كاهش ناگهاني آن، سبب اختلال در هضم غذاي بعدي و بروز نفخ نشود.
وي، مصرف سبزي را در وعده افطار براي كمك به اجابت مزاج و جلوگيري از بروز يبوست به‌ عنوان يكي از مشكلات شايع روزه‌ داري، ضروري دانست و تاكيد كرد: بايد توجه داشت كه مصرف سبزي خام در سحري، ميزان عطش را در طول روز افزايش مي‌ دهد و به همين دليل بهتر است در اين وعده غذايي، از سبزيجات پخته استفاده شود.
سرپرست دفتر طب ايراني وزارت بهداشت، همچنين نوشيدن تركيب عرق كاسني و شاه‌ تره را در وعده افطار و سحر براي جلوگيري از بروز تشنگي در طول روزه‌ داري موثر دانست و افزود: مي‌ توان يك قاشق چاي‌ خوري تخم خرفه را در يك نعلبكي ريخته و دو قاشق غذاخوري دوغ به آن اضافه كرد تا به خود جذب كنند و سپس تخم خرفه‌ ها را نيز به عرق كاسني و شاه ‌تره كه تركيبي معتدل و مقوي معده است، افزود تا اثر ضد عطش آن را افزايش دهد.
وي، از مصرف فالوده خيار و سنكجبين يا هندوانه و سكنجبين كه از مخلوط رنده‌ شده هر يك از اين ميوه‌ ها با سكنجبين به دست مي‌ آيد، به‌عنوان ديگر توصيه مناسب براي رفع تشنگي در ماه رمضان ياد كرد و افزود: پرهيز از مصرف غذاهاي تند، سرخ ‌كرده و چرب در وعده سحر و كاهش فعاليت فيزيكي و ورزش، به خصوص در ساعات گرم روز، از ديگر توصيه‌ هايي است كه به كاهش تشنگي در طول روزه‌داري كمك مي‌ كند.
دكتر خدادوست با تاكيد بر منع حكماي طب ايراني از خوابيدن در طول روز، به غير از روزهاي طولاني فصل تابستان كه خوابيدن قبل از ناهار با اصطلاح «خواب قيلوله» توصيه شده است، در خصوص خوابيدن در روزهاي ماه رمضان، گفت: به دليل روزه ‌داري و نخوردن غذا در ماه مبارك رمضان، خوابيدن در طول روز براي تقويت قواي بدني و بازگرداندن رطوبت به بدن، به خصوص در افرادي كه زياد تشنه مي‌ شوند، توصيه مي‌شود، اما بايد توجه داشت كه زمان آن هنگام غروب آفتاب و هنگام افطار نباشد.
تعداد بازدید:
81
نویسنده:
منبع:
www.behdasht.gov.ir
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal