حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
۱۴۰۳/۱/۹
1391/06/19
هشدار محققان به مراقبان بیماران پس از بیهوشی:

به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد: طبق نتایج یک پژوهش جدید، لازم است با بکارگیری کارکنان ماهر، هوشیار، تجهیزات پیشرفته مانیتور در جهت پیشگیری، شناسایی و کنترل بموقع عوارض احتمالی تدابیر مناسب اتخاذ شود.

بر اساس اين گزارش، جراحی و بیهوشی موجب بروز تعدادی اختلال فیزیولوژی می‌شوند که بر اعضای بدن مؤثرند و ممکن است در حین ریکاوری پس از بیهوشی به‌صورت عوارضی ظاهر شوند. پس، این موارد بایستی ارزیابی و شناسایی شوند. لذا مطالعه ای با هدف بررسی میزان بروز عوارض پس از بیهوشی در واحد مراقبت پس از بیهوشی و همچنین شناخت بعضی از عوامل خطر موثر در ایجاد این عوارض توسط مجید پورشیخیان از دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکارانش انجام شد.

مطالعه از نوع مقطعی- توصیفی بر 155 بیمار کلاس 1 و 2 ASA با محدوده سنی 10 تا 75 سال در مرکز آموزشی درمانی رازی رشت انجام شد. نمونه‌ها بیمارانی بود که با بیهوشی عمومی به روش تقریبا مشابه تحت جراحی قرار گرفته و به واحد مراقبت پس از بیهوشی منتقل شده‌بودند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه شامل دو بخش، بخش اول اطلاعات پایه و بخش دوم، حاوی: عوارض تنفسی، قلبی عروقی، عصبی و گوارشی بود. اطلاعات گردآوری شده با نرم‌افزار SPSS و آزمون کای- دو و آزمون زوج‌ها تجزیه تحلیل و P<0/05 معنی‌دار تلقی شد.

یافته ها حاکی از آن است که بروز تغییر(افزایش یا کاهش) قابل توجه فشارخون، تعداد ضربان قلب و تنفس به‌ترتیب در 42درصد، 36درصد و 49درصد، هیپوکسمی 4/8 درصد، درد 76درصد، لرز 22درصد، بیقراری پس از جراحی 26درصد و تهوع و استفراغ 12درصد دیده‌ شد. در مورد تاثیر بعضی از عوامل در بروز عوارض پس از بیهوشی، نتایج حاکی از آن بود که بین سن بیمار و بروز تغییر قابل توجه تعداد ضربان قلب و لرز پس‌از جراحی و همچنین بین جنس و میزان بروز درد، لرز، بی‌قراری پس از بیهوشی و تأخیر در بیداری از بیهوشی ارتباط معنی‌دار آماری وجود دارد. به‌علاوه بین مدت جراحی با لرز، شدت درد و تاخیر در بیداری پس از بیهوشی ارتباط معنی‌داری وجود داشت.

 شیوع نسبتا بالای عوارض در ریکاوری، اهمیت بکارگیری کارکنان هوشیار و تجهیزات مانیتورینگ(وسایل) کافی در واحد مراقبت‌های پس از بیهوشی برای کاهش مرگ‌ومیر و بیماریزایی بیماران و تحمیل هزینه‌های بیمارستانی را نشان می دهد.

گفتنی است این پژوهش در مجله علوم پزشکی گیلان منتشر شده است.

 

تعداد بازدید:
51
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
آدرس:شهركرد، بلوار كاشاني، ستاد مركزي دانشگاه
كدپستي:8815713471      تلفن:5-33330061-038
تاریخ بروز رسانی 1403/01/09
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal