مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد
۱۴۰۳/۲/۶
1394/10/14
مصرف بيش از حد روغنها علاوه بر ايجاد چاقي، خطر ابتلا به انواع سرطانها را افزايش مي دهد
وب دا؛ معاون بهداشتي مركز بهداشت شهرستان شهركرد گفت: مصرف بيش از حد روغنها علاوه بر ايجاد چاقي، خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي، ديابت، بيماري هاي مفصلي و استخواني و برخي از انواع سرطانها را افزايش مي دهد
به گزارش وب دا؛ دكتر نرگس عسگري با بيان اينكه، روغنهاي نيمه جامد و چربي هاي جامد، حاوي اسيدهاي چرب اشباع و ترانس هستند افزود: مصرف اين روغن ها سلامت را تهديد مي كنند .
وي اظهار داشت: انواع روغنهاي مايع گياهي به دليل وجود اسيدهاي چرب غيراشباع، كمتر سلامتي را تهديد مي كنند اما با اين وجود بهتر است به جاي سرخ كردن مواد غذايي از روش هاي ديگر مثل بخارپز و آب پز استفاده شود.
وي گفت: در صورت تمايل به سرخ كردن مواد غذايي، توصيه مي شود از روغن مخصوص سرخ كردن استفاده كنيد .
دكتر عسگري، رطوبت، نور و اكسيژن را از عوامل تسريع كننده فساد روغن عنوان كرد و افزود: با توجه به الگوي مصرف روغن در كشور، اصلاح وضعيت مصرف آن ضروري است.
وي با بيان اينكه ، بروز بيمار يهاي غير واگير ارتباط مستقيمي با دريافت روغنها و چربي ها دارد خاطر نشان كرد: مصرف محدود و متعادل روغنها و چربي ها براي تامين بخشي از انرژي مورد نياز روزانه توصيه مي شود.
دكتر عسگري، افزايش كلسترول خون را از مهمترين عوامل ابتلا به بيماريهاي قلبي - عروقي دانست و تصريح كرد: اگر افراد كلسترول بالا يا سابقه بيماري قلبي در خانواده خود دارند، غذاهاي كم چرب مصرف كنند.
مصرف حداقل 2 بار در هفته ماهي بدليل اسيدهاي چرب مفيد آن و كاهش خطر ابتلا به بيماري قلبي و داشتن رژيم هاي غذايي سرشار از اسيدهاي چرب غيراشباع، بعلت كاهش خطر بروز بيماري هاي قلبي - عروقي از ديگر توصيه هاي اين پزشك مي باشد.
معاون بهداشتي مركز بهداشت شهرستان شهركرد، بي تحركي و افزايش وزن را از عوامل افزايش چربي خون و بالا رفتن خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و عروقي عنوان كرد و بيان داشت: با ورزش هايي مانند پياده روي، شنا و دوچرخه سواري، مي توان چربي خون را كاهش داد.
دكتر عسگري گفت: همچنين براي مصرف كمتر چربيها، مي توان غذاها را به صورت آبپز، تنوري يا بخارپز تهيه كرد و از مصرف بي رويه شيريني هاي خامه دار، چيپس، سس سالاد، سوسيس، كالباس، همبرگر، كباب كوبيده، كل هپاچه، مغز، دل و قلوه كه حاوي مقدار زيادي چربي اند، اجتناب كرد.
وي، ضمن توصيه به مصرف كافي شير و لبنيات گفت: از شير و لبنيات كم چرب ( 5/ 1 درصد چربي) و كمتراستفاده كنيد و به جاي سس چرب سالاد از روغن زيتون يا آب ليمو و سبزيهاي معطر استفاده نمايد.
دكتر عسگري اضافه كرد: همچنين براي پيشگيري از بيماري هاي قلبي - عروقي و سرطان ها، كاهش دريافت چربي اشباع
از منابع حيواني (مثل گوشت قرمز و لبنيات پرچرب) مي تواند بسيار سودمند باشد.
به گفته وي، بر اساس مطالعات انجام شده در كشور، در حدود نيمي از جمعيت 64 - 15 ساله كشور دچار اضافه وزن و چاقي هستند.
وي تصريح كرد: همچنين نتايج تحقيقات نشان داده كه با توجه به اينكه، اسيدهاي چرب ترانس نسبت به اسيدهاي چرب اشباع اثرات زيان بارتري در بر دارند مصرف چربي هايي كه ميزان اسيد چرب ترانس آن ها بالا است باعث افزايش خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي - عروقي مي شوند.
وي با يادآوري اين نكته كه، چربي هاي جامد موجب افزايش كلسترول بد خون و گرفتگي رگها مي شوند افزود: مواد غذايي قنادي و غذاهاي آماده مصرف و روغ نهاي نباتي هيدروژنه نيمه جامد از مهم ترين منابع دريافت اسيدهاي چرب اشباع در رژيم غذايي هستند.
وي گفت: براي كاهش مرگ ومير در اثر بيماري هاي قلبي - عروقي بايد ميزان چربي اشباع دريافتي از طريق رژيم غذايي كاهش يابد و به جاي آن از اسيدهاي چرب غيراشباع استفاده شود لذا مصرف ماهي، زيتون و مغزها حاوي اسيدهاي چرب غيراشباع مناسب و مورد توصيه متخصصين تغذيه و پزشكان مي باشد.
دكتر عسگري اظهار داشت: مصرف زياد چربي ها خطر ابتلا به سرطان سينه و سرطان پروستات را افزايش مي دهد و اين در حالي است كه، در سطح جهان سرطان پستان شايع ترين علت مرگ و مير در اثر اين بيماري است.
وي ادامه داد: همچنين مطالعات نشان داده است كه كاهش چربي دريافتي منجر به كاهش سطح پيش سازهاي هورمون هاي سرطان زا به ميزان 4/ 7 درصد در زنان قبل از يائسگي و 23 درصد در زنان پس از سن يائسگي مي شود.
به گفته وي، بر اساس مطالعات انجام شده، دريافت چربي هاي اشباع از طريق تأثير بر ترشح استروژن باعث افزايش خطر ابتلا به سرطان سينه در زنان مي شود در زناني كه دريافت چربي بالايي دارند، ميزان ابتلا به سرطان سينه نيز 13 درصد افزايش مي يابد.
معاون بهداشتي مركز بهداشت شهرستان شهركرد در ادامه با بيان اينكه، رژيم غذايي سالم حاوي غذاهاي كم نمك، محصولات
لبني كم چرب و مقدار زيادي ميوه و سبزيجات، خطر ابتلا به بيماري عروق كرونر و سكته مغزي را كاهش مي دهد بر لزوم اصلاح شيوه تغذيه مردم جامعه تاكيد كرد.
دكتر عسگري گفت: براي داشتن يك رژيم غذايي سالم، آموزش خواندن برچسب محصولات غذايي و انتخاب لبنيات كم چرب به كودكان ، اطلاع رساني در برنامه هاي زنده بهداشتي و خبري، در مورد عواقب مصرف بالاي روغنها و چربي ها، برجسته سازي عواقب بهداشتي، اقتصادي و اجتماعي بي توجهي به ميزان چربي دريافتي روزانه ، تشويق رستورا نها به عرضه غذاهاي كم چرب، استفاده از سس هاي كم چرب براي سالاد، نگذاشتن كره و مارگارين كنار غذا و اضافه نكردن روغن و كره به انواع كبابها نيز به مردم توصيه مي شود
تعداد بازدید:
156
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
Powered by DorsaPortal