مرکز بهداشت شهرستان شهرکرد
۱۴۰۳/۱/۳۱
1397/12/27
لزوم توجه والدين به كودكان و نوجوانان در چهارشنبه آخر سال

به گزارش وبدا، دكتر عليرضا مغيثي با بيان اين مطلب گفت: موارد فوت چهارشنبه آخر سال در سال 1396 كاهش يافته و بيشترين گروه سني آسيب ديده گروه سني نوجوان و جوان است (گروه سني 5 تا 29 سال)، كه از اين تعداد 8 نفر فوت كرده‌اند و 27 نفر معلول شده اند.

وي ادامه داد: از افرادي كه فوت كرده اند 50 درصد حين ساخت مواد محترقه  و 37.5 درصد در حين استفاده از اين مواد و 12.5 درصد رهگذران خيابان بوده اند. دست، چشم و صورت بيشترين عضو آسيب ديده در بين مصدومين بوده است. بنابراين آسيب هاي ناشي از مواد محترقه و منفجره يا آتش افروزي چهارشنبه‌سوري، تهديدي جدي براي سلامتي افراد (خصوصا كودكان و نوجوانان) است و هرگونه بي توجهي به نكات ايمني و سهل انگاري در برپايي مراسم چهارشنبه سوري مي تواند زيان هاي جاني و مالي سنگين و غير قابل جبراني را در پي داشته باشد.

وي افزود: متاسفانه در سال هاي اخير، مراسم سنتي اين شب، رنگ ديگري به خود گرفته و تبديل به بازي هاي خطرناك با مواد منفجره و محترقه شده است. آتش زدن فشفشه و منفجر كردن ترقه و پرتاب سيگارت مي تواند خطرات متعددي را براي بسياري از هموطنان به دنبال داشته باشد.

دكتر مغيثي اظهار داشت: بيشتر كودكان، معمولا به دور از چشم والدين، مواد محترقه و منفجره را خريداري و در جيب، كيف يا كمد اتاق پنهان مي كنند اما اين مواد، به دليل درجه آتشگيري پايين، معمولا زود مشتعل مي شوند و گاهي خسارات جبران ناپذيري به بار مي آورند. والدين بايد علاوه بر توضيح عوارض اين مواد آتش زا، با نظارت دقيق بر پول توجيبي كودكان و نحوه هزينه كرد آن در اين ايام، نظارت بيشتري بر رفتار و وسايل فرزندشان داشته باشند و مواد سوختني و آتش زا را از دسترس آنها خارج كنند.

وي افزود: چهارشنبه سوري، سطحي از هيجان را در بيشتر كودكان و نوجوانان ايجاد مي كند كه براي آنها خوشايند و لذت بخش است و به همين دليل ما به عنوان پدر يا مادر، معمولا به سختي مي توانيم فرزندمان را به كلي از اين تجربه هيجاني بازداريم اما مي توانيم هيجان آنها را تعديل و رفتارشان را مديريت كنيم و شرايطي فراهم كنيم كه چهارشنبه سوري براي آنها به نسبت ايمن شود.

وي ادامه داد: يكي از راه هاي ايمن سازي نسبي چهارشنبه سوري، اين است كه خطرهاي بالقوه اين ايام را به خوبي براي فرزندمان توضيح دهيم و قوانين و چارچوب هاي تربيتي مان را به او يادآوري كنيم. اگر كودك با ما همكاري كرد، جواب او پاداش و تشويق است، اما اگر او را منع كرديم و نپذيرفت، بايد برايش شرط بگذاريم و بهترين شرط اين است كه خودمان هم كنار او حضور داشته باشيم و بر رفتارهايش نظارت كنيم تا خطري تهديدش نكند. اگر به هر دليلي چنين امكاني برايمان فراهم نيست، بايد حداقل يك فرد بالغ مورد اعتماد را همراه كودكمان بفرستيم.

وي بيان داشت: كبريت و مواد آتش زا مانند نفت و بنزين بايد خارج از دسترس كودكان نگهداري شود و هرگز نبايد به كودك اجازه داد با آتش زدن بوته، هيزم و امثال آن در محيط خانه يا پاركينگ، جان خود و ديگران را به مخاطره بيندازد. در پايان شب، بقاياي مواد آتش بازي را به سرعت جمع نكنيد و حتما براي اين كار، لااقل 15 تا 20 دقيقه صبر كنيد و بعد از اين مدت، آنها را در يك سطل آب بريزيد و دور بيندازيد. قبل از ترك محل، حتما از خاموش شدن آتش مطمئن شويد.

دكتر مغيثي گفت: داخل خانه و فضاي بيرون خانه (حياط، حياط خلوت، انبار، پاركينگ، پشت بام) را وارسي كنيد تا اگر كودكان مواد محترقه در آنجا پنهان  كرده اند را بيابيد. در صورت بروز هرگونه حريق و حادثه خونسردي خود را حفظ كرده و در صورت گسترده بودن حريق سريعا افراد مسن و كودكان و ديگر افراد را از محل حريق به جاي امن انتقال داده و سريعا با تلفن 125 آتش‌نشاني تماس گرفته و مراتب را با ذكر نشاني دقيق و نوع حادثه به ستاد فرماندهي آتش نشاني اطلاع داده و در هنگام حضور آتش‌نشانان در محل حريق نهايت همكاري را با آنان انجام دهند.

وي افزود: در صورت مواجهه با فردي كه دچار سوختگي شده، ضمن حفظ خونسردي از ماليدن مواد غير بهداشتي مثل خمير دندان، سيب زميني و غيره بر روي محل سوختگي خودداري كرده و مصدوم را هرچه سريعتر به مركز درماني منتقل كنيد و در صورت شدت مصدوميت با اورژانس 115 تماس بگيريد.

وي تصريح كرد: هميشه در اين مواقع براي اطفاي حريق، آب، كپسول اطفاي حريق و حتي الامكان جعبه كمك‌هاي اوليه در دسترس باشد. استفاده از مواد آتش بازي هرگز به طور كامل ايمن نيست، حتي در صورتي كه مراقبت كامل صورت گيرد. حوادث نه تنها ممكن است براي كساني كه از آن استفاده مي كنند به وجود آيد، بلكه براي كساني كه اين مواد را درست مي كنند نيز ممكن است اتفاق بيفتد. پس از مكان هايي كه از مواد محترقه در آن استفاده مي شود دوري كنيد. شما مي توانيد از عينك هاي محافظ يا حداقل عينك هاي طبي خود استفاده كنيد./216/205

تعداد بازدید:
75
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:4 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
Powered by DorsaPortal