۱۴۰۳ يکشنبه ۲ دي
HTML

آیین نامه وجین:


وجین کتاب و دیگر منابع کتابخانه ای در کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی پدیده ای بایسته است که نمی توان آن را نادیده گرفت. زیرا با برگشت پرشتاب دانش، منابع کتابخانه ای روز به روز از دیدگاه دانش دچار فرسودگی می گردد. کتابخانه ی دانشگاه علوم پزشکی نیازمند جایگزینی منابع تازه به جای منابع پیشین است و اگر چنین نشود پویایی کتابخانه از میان می رود. تل انبار شدن منابع پیشین دسترسی به منابع تازه را سخت تر می نماید و نیز گنجایش کتابخانه را می گیرد و از سود دهی آسان به دور می دارد.

الف. دستاوردهای وجین:1.پیدا شدن جای مناسب برای منابع تازه. 2.دسترسی آسان تر به منابع تازه. 3.پیایند بندهای 1و2 پویایی کتابخانه خواهد بود.

ب. روش های وجین:

1. منابع فرسوده که شتاب رو به پیش دانش آنها را کم ارزش نموده و از سود دهی افتاده اند کنار گذاشته می شوند. 2. نسخه های تکراری که نمی توانند سود دهی زیادی داشته باشند به بیرون رانده می شوند و منابع کارا جایگزین آنها می شوند.

ج.منابعی که هیچگاه وجین نمی شوند:

1. منابع تاریخ پزشکی و منابع هنری که زمینه ساز دانش پزشکی هستند. 2. منابع سرچشمه در هریک از رشته های پزشکی. موارد 1و2 هرگاه دچار فرسودگی شوند، صحافی خواهند شد.

د. چه کسی باید کار وجین را انجام دهد:

انجمنی برساخته از سرپرست کتابخانه مرکزی و یک تن کارشناس کارکشته ی میز امانت کتابخانه ی نشانه و یک تن از بخش سفارش کتابخانه مرکزی.

خ. چگونگی انجام وجین:

1. بر پایه سنجه های گفته شده منابع وجینی شناسایی می شوند. 2. پس از شناسایی منابع وجینی انجمن وجین از چگونگی انجام کار آگاه می شود. 3. منابع وجینی با شناسه های بایسته همانند عنوان و نویسنده یا ویراستار و شماره ثبت، لیست می شوند. 4. لیست پایانی به دست کارشناسان، در نرم افزار جامع کتابخانه دارای کد تازه و سپس به کارگزاران اموال سازمان داده می شوند تا گام های پس از آن برداشته شود. 5. کارگزار ثبت کتاب در دفترهای ثبت، کتاب را مشخص می کند. 6. کتاب های وجین شده از اختیار کتابخانه بیرون رفته وفرایند های پس از آن در ستاد دانشگاه انجام می پذیرد.

تاریخ به روز رسانی: 1400/12/17
تعداد بازدید: 1269
Powered by DorsaPortal