شرح وظایف :
·
اجرای
برنامه حمایتی مادران باردار شیرده
·
اجرای
برنامه حمایتی کودکان زیر 6 سال
بی بضاعت
·
شناسایی
فرهنگ و رفتارهای غذایی جامعه و اصلاح شیوه زندگی
·
تدوین
برنامه آموزشی برای کارکنان بهداشتی درمانی – کارکنان بین بخشی – دانش آموزان و معلمان
·
تدوین
برنامه آموزشی همگانی
·
ایجاد
هماهنگی با ارگان هایی که در آموزش ارتقاء سلامت جامعه نقش دارند .
·
پاش سالانه ید ادرار دانش آموزان
·
آهن
یاری در مدارس راهنمایی و دبیرستان دخترانه
·
بازدید
مشترک مدارس
·
نظارت
بر تغذیه دانش آموزان مدارس و ارائه مواد غذایی سالم در بوفه ها
·
ارجاع
مادران باردار و شیرده به واحد مشاوره تغذیه و رژیم درمانی جهت بهبود وضعیت تغذیه
·
بازدید
مشترک از سرای سالمندان و اصلاح برنامه غذایی آنها
·
اجرای
بررسی کشوری پژوهش در وضعیت ریزمغذیها هر 10 سال یکبار
·
آموزش
طریقه مصرف و نگهداری نمک یددار تصفیه شده در حیطه درون بخشی وبرون بخشی
·
توزیع
کیت ید سنج
·
کنترل
میزان ید نمکهای مصرفی شهرستان در سطح توزیع و مصرف
·
مشاوره
تغذیه و رژیم درمانی جهت پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر مانند چاقی ، دیابت
، فشار خون ، هایپر لیپیدی
·
برنامه
ریزی و نظارت جهت اجرای صحیح تغذیه در مراکز جمعی ( مدارس شبانه روزی ، ... )
·
تشکیل
کمیته ها (IDD)
·
آموزش
و بازآموزی کارکنان
·
آموزش
دانشجویان رشته های مختلف در زمینه فعالیتهای واحد بهبود تغذیه
·
تهیه
و توزیع مواد کمک آموزشی در زمینه های مختلف تغذیه
·
آموزش
های درون بخشی و برون بخشی در زمینه مباحث مختلف تغذیه
·
شناسایی
جمعیت تحت پوشش از نظر تعداد نفرات به تفکیک سن و جنس
·
انجام
مطالعات میدانی و شناسایی عوامل و مشکلات اثرگذار بر سلامت تغذیه ای در منطقه (شناسایی
فاکتورهای خطر مانند اضافه وزن و چاقی، لاغری،کمخونی ، افزایش مصرف نمک، کمبود مصرف
کلسیم و ویتامین D، افزایش مصرف روغن
و ....)
·
تدوین
برنامه های عملیاتی و مداخله ای به منظور کنترل و کاهش عوامل و فاکتورهای شناسایی
شده در منطقه
·
شناسایی
جمعیت تحت پوشش از نظر وجود عوامل و مشکلات اثرگذار بر سلامت افراد
·
انجام
برنامه های موجود در بسته خدمت ابلاغی
·
تجویزمکملهایغذایی(اسیدفولیک،
مولتی ویتامین،آهن) در موارد لزوم یا مطابق برنامه کشوری برای گروههای خاص
·
آموزش
به بیماران و موارد ارجاع شده
·
اجرای
برنامههای آموزشی گروهی
·
نظارت
بر برنامههای تغذیه ای شامل مکملیاری، پایگاههای تغذیه سالم
·
تنظیم
رژیم غذایی برای بیماران یا افرادی که تغذیه ناسالم دارند
·
شناسایی
بیماران فشارخون بالا، دیابت، پوکی استخوان و اختلالات چربی خون، هیپوتیروئیدی، فنیلکتونوریا
·
پیگیری
درمان و اصلاح تغذیه بیماران فشارخون بالا، دیابت، پوکی استخوان و اختلالات چربی
خون، هیپوتیروئیدی، و فنیلکتونوریا
·
نظارت
بر فروشگاههای عرضه مواد غذایی و پایش نمکهای خوراکی به صورت موردی با همکاری کارشناس
بهداشت محیط
·
نظارت
بر برنامههای تغذیه در مدارس شامل مکملیاری، پایگاههای تغذیه سالم و مشارکت در
برنامههای آموزشی تغذیه
·
مشارکت
در فعالیتهای اجتماع محور (حمایتهای تغذیهای و توانمندسازی خانوارهای نیازمند،
برگزاری جشنوارهها، مشارکت در برگزاری مناسبتهای مختلف و..)
·
عضویت
در شورای اجتماعی محلات، مشارکت در برنامه های آموزشی فرهنگسرای محله و ..
·
نظارت
مستقیم هفتگی بر عملکرد مراقبین سلامت در زمینه فعالیتهای مرتبط با غذا و تغذیه در
پایگاه های سلامت تحت پوشش
·
قبول
ارجاعات از مراقبین سلامت در پایگاههای سلامت تحت پوشش و ارائه پس خوراند
·
ارجاع
موارد براساس بسته خدمت به پزشک مرکز
|