۱۴۰۳ دوشنبه ۸ بهمن
1399/09/03 /Dorsapax/Data/Sub_2/File/8W4A7731CCCCCCCCCCCCCCC.JPG
درگیری های ریوی از شایع ترین عوارض کوتاه مدت ابتلا به کرونا است
وبدا؛ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری، درگیری های ریوی را از شایع ترین عوارض کوتاه مدت ابتلا به بیماری کرونا عنوان کرد.
به گزارش وبدا؛ دکتر فریدون رحمانی در گفت و گوی برنامه زنده رادیویی"شما بپرسید" در دومین روز از آذرماه 99 به تشریح عوارض کوتاه و بلند مدت ابتلا به بیماری کرونا پرداخت.
وی با بیان اینکه بیماری کرونا ناشناخته و فرم جهش یافته ای از خانواده ویروس کرونا است که به نام کووید 19 معرفی و اطلاعات در خصوص آن محدود به مدت شیوع آن می شود افزود: بنابراین در خصوص عوارض بلند مدت ابتلا به این بیماری نمی توان با قطعیت اظهار نظر کرد.
دکتر رحمانی تصریح کرد: درگیری ریوی از شایع ترین عوارض ابتلا به کووید 19 است که در صورت طولانی و حادتر شدن آن، بروز پنومونی یا ذات الریه را در پی خواهد داشت.
وی، اختلالات چشایی و بویایی را از دیگر عوارض کوتاه مدت ابتلا به کرونا برشمرد و افزود: این عوارض معمولاً به مرور زمان و طی 3 و نهایتاً 4 هفته بهبود می یابد.
این متخصص بیماری های عفونی، ضعف، تحلیل عضلانی و عصبی، سردرد ، بدن درد را از دیگر عوارضی برشمرد که در مدت کوتاهی پس از ابتلا، با استراحت و تغذیه مناسب برطرف می شود و بسته به سیستم ایمنی افراد مدت آن متفاوت می باشد.
افسردگی، اضطراب و اختلالات خواب از دیگر عوارضی بود که دکتر رحمانی برای بیماری کرونا برشمرد و افزود: در مواردی فرد نیاز به مراجعه به متخصص مغز و اعصاب و روانپزشک و دارو درمانی پیدا می کند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: اختلالات خونی مانند کم خونی، افت پلاکت، کاهش گلبول های سفید و در مواردی اختلال در آنزدیم های کبدی و التهاب کبد نیز دیده می شود که با بهبود بیماری برطرف می شود.
وی با تاکید بر لزوم تغذیه مقوی، قبل، حین و بعد از ابتلا به کرونا اظهار داشت: توجه به این مسئله در تسریع روند بهبودی بیمار بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به عوارض طولانی مدت عفونت های ویروسی اظهار داشت: در موارد مشابه بیماری کرونا، بستری طولانی مدت فرد در ICU و استفاده از دستگاه های کمک تنفسی می تواند بخشی از ریه را تخریب و با بروز چسبندگی ریه، موجب کاهش ظرفیت ریه ها و ماندگاری این عارضه شود که در خصوی بیماری کرونا نیز این عارضه برای بیماران بدحال بستری در بخش های مراقبت ویژه دور از انتظار نیست.
وی گفت: از نکات حائز اهمیت در اپیدمی بیماری کرونا، رعایت اصول قرنطینگی از سوی افراد دارای علایم کرونا، شبه سرماخوردگی و آنفلوانزا تا زمان بهبود علایم و اثبات خلاف فرضیه ابتلا بیمار به کرونا است.
دکتر رحمانی در خصوص عوارض جدی تر ابتلا به کرونا در بیماران دیابتی و بیماری های قلبی اظهار داشت: بیماران دیابتی به واسطه اختلال در عملکرد اندام های داخلی مستعد ابتلا و بروز عوارض جدی تر بیماری کرونا هستند.
وی ادامه داد: بیماران قلبی نیز باید در صورت بروز علایم کرونا ضمن خود مراقبتی ، استراحت و تغذیه مناسب با پزشک خود مشورت نمایند.
دکتر رحمانی با بیان اینکه دردهای ناحیه قفسه سینه و کتف ها می تواند ناشی از دردهای عضلانی باشد به بیماران قلبی توصیه کرد: اگر درد در قفسه سینه ناگهانی، همراه با تعرق و تهوع می باشد باید به پزشک مراجعه نمایند.
وی در خصوص ابراز نگرانی مردم از عوارض استفاده طولانی مدت از ماسک نیز گفت: استفاده از ماسک عوارضی ندارد اگر چه استفاده از دولایه ماسک می تواند تنفس را برای بیماران تنفسی سخت تر کند، که در این خصوص نیز به این عزیزان توصیه می شود تا حد امکان از منزل خارج نشوند تا نیازی به استفاده ازذ ماسک پیدا نکنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان، با توجه به عوارض ناشناخته ابتلا به بیماری کرونا بهترین، موثر و ساده ترین راه کاهش عوارض بیماری کرونا را رعایت پروتکل های بهداشتی و پیشگیری از ابتلا به این بیماری دانست.
دکتر رحمانی در ادامه از کسانی که دچار علائم کووید 19 می شوند خواست ضمن ماندن در خانه، استراحت کافی و خودداری از مصرف خودسرانه دارو و مصرف بیش از اندازه جوشنده ها بدون سابقه مصرف گیاهان دارویی ، پرهیز از مراجعه مکرر به پزشک، از انتقال بیماری به سایر اعضای خانواده و اطرافیان پیشگیری نمایند.
تعداد بازدید: 8604
Powered by DorsaPortal