۱۴۰۴ دوشنبه ۲ ارديبهشت
1400/04/06
/Dorsapax/Data/Sub_2/File/5-عامل-اصلی-حفظ-سلامت-در-فصل-تابستان-600x400.jpg
آشنایی با اصول صحیح تغذیه در تابستان
وبدا؛ با اصول صحیح مصرف تغذیه در فصل تابستان آشنا شوید.
به گزارش وبدا به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشتی، عنایت الله کلیج مدیر گروه تغذیه و بهبود جامعه مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: در فصل تابستان باید از مصرف غذاهای سنگین مثل آبگوشت، کلهپاچه، حلیم، فسنجان و کباب ها پرهیز کرد.
وی افزود: مصرف کاهو کاهنده حرارت و تعدیل کننده خشکی بدن است و موجب کاهش تشنگی و التهاب ناشی از گرمای هوا میشود؛ مصرف آن به همراه سکنجبین نعنا یکی از بهترین راههای غلبه بر تشنگی در روزهای گرم است.
کلیج اضافه کرد: در مصرف ادویههای تند مثل فلفل، زنجبیل، دارچین، زعفران و یا سس های تند، سبزیجات تند مثل سیر و پیاز در فصل تابستان باید جوانب و احتیاط را رعایت کرد.
وی اظهار داشت: مصرف گوشت قرمز در فصل تابستان در سبد غذایی خانوارها باید کمتر شود و به جای آن ماهی و مرغ با داشتن مزاج سرد و به شرط آنکه با ادویه های شور و تند ترکیب نشده باشد توصیه میشود.
کلیج تصریح کرد: مغزهای آجیلی شور، به علت گرم بودن توصیه نمیشود و در این گروه مصرف بادام و فندوق در حد مایین توصیه می شود.
وی گفت: در این فصل، از مصرف فسنجان به علت دارا بودن گردو و همچنین حلوا ارده به علت دارا بودن کنجد که طبع بسیار گرمی دارد باید اجتناب شود.
کلیج بیان کرد: آبدوغ خیار، ماست و خیار، نان و پنیر و خیار و ماست و اسفناج از جمله بهترین غذاهای حاضری مورد استفاده در فصل تابستان است.
وی افزود: اگرچه مصرف نوشیدنی های سرد بسیار لذت بخش است اما این عمل باعث توقف هضم و کند کردن سوخت و ساز بدن و تشکیل سموم داخلی در بدن می شود.
کلیج اضافه کرد: میوه های تابستانی مثل هندوانه، طالبی، گرمک، هلو، آلبالو، گوجه، خیار و انبه موجب کاهش حرارت بدن در فصل تابستان می شود و مصرف آن توصیه میشود.
وی اظهار داشت: همچنین عرق بیدمشک و کاسنی به علت دارا بودن طبع سرد موجب خنک شدن بدن میشود.
کلیج ادامه داد: در فصل تابستان مصرف میوه و سبزیجات توصیه و کشمش، انواع شکلات و خشکبار و شیرینی موجب افزایش حرارت بدن و تشنگی میشود.
انتهای پیام/ع
تعداد بازدید:
445
Powered by
Dorsa
Portal