۱۴۰۳ شنبه ۲۶ آبان
1400/10/28 /Dorsapax/Data/Sub_2/File/fggfhh.jpg
توصیه های تغذیه ای پس از دریافت واکسن کرونا

وبدا؛ رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: از جمله راهکارهای کاهش عوارض احتمالی پس از تزریق واکسن، داشتن یک برنامه غذایی متنوع و متعادل است.

به گزارش وبدا؛ عنایت الله کلیج رئیس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: از جمله راهکارهای کاهش عوارض احتمالی پس از تزریق واکسن کرونا، داشتن یک برنامه غذایی متنوع و متعادل است که می تواند باعث کاهش علایم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون شود و سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

بی اشتهایی، تهوع، استفراغ از جمله عوارضی است که امکان دارد پس از تزریق واکسن در همه گیری بیماری کووید 19 در افراد ایجاد شود.

در صورتی که میل کافی به خوردن غذا ندارید، می توانید از مغزها و خشکبار مانند فندق، گردو، پسته، بادام، توت خشک، نخود و کشمش، مویز و برگه میوه ها استفاده کنید البته افزودن آرد برنج، جوانه گندم، جوانه نخود و ادویه ها به ویژه گُلپر به انواع سوپ یا غذا نیز پیشنهاد می شود.

بهتر است به عنوان وعده صبحانه یا میان وعده از سمنو، شیر برنج همراه با سیاه دانه و کمی دارچین و یا شله زرد با خلال بادام و پسته نیز استفاده کنید.

برای کنترل بی اشتهایی می توانید مقداری چای همراه با لیمو و زنجبیل بنوشید. استفاده از سیب (به صورت پالوده)، انار، پرتقال، انجیر، لیموترش، انبه و کدو حلوایی نیز می تواند تأثیر زیادی در افزایش اشتها داشته باشد.

برای کنترل حالت تهوع، می توانید از تنقلات و غذاهای خشک، نشاسته ای و پُرنمک مانند چوب شور، کراکر و سیب زمینی استفاده کنید.

مصرف تکه های میوه یخ زده یا آبمیوه های رقیق شده همراه با یخ نیز می تواند مفید باشد و بهتر است از قرار گرفتن در معرض بوی غذاهایی که رایحه تندی دارند، خودداری کرده و غذاها را بهتر است سرد یا هم دما با حرارت اتاق مصرف کنید.

مصرف آبنبات هایی با طعم نعناع یا لیمو نیز در کاهش حالت تهوع تأثیر زیادی داشته باشد.
در صورت همراه بودن علایم با استفراغ، باید از خوردن و آشامیدن هر ماده غذایی یا نوشیدنی پرهیز شود.

پس از توقف استفراغ، می توانید کمی مایعات رقیق مانند آب مرغ یا گوشت، آب سیب یا ژلاتین استفاده کنید.

با گذشت هشت ساعت از قطع استفراغ، می توانید غذاهای جامد بی بو، کم چرب و کم فیبر مانند مرغ پخته، موز، نان تست و برشته، تخم مرغ آب پز و سفت، برنج، غلات پخته و ماست مصرف کنید.

بهتر است، تعداد وعده های غذایی را افزایش و حجم غذا در هر وعده را کاهش دهید و از مصرف غذای سنگین خودداری کنید. و استراحت کافی داشته باشید.

تغذیه یکی از عوامل بسیار مهم در امر پاسخ به ایمنی در بدن است. مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی می شود و با توجه به شرایط همه گیری بیماری کووید19 باید در رژیم غذایی به این مورد توجه داشت.

وضعیت وزنی فرد نیز در ریسک ابتلا به کرونا دخیل است؛ افرادی که دچار چاقی هستند، نسبت به افراد با وزن مناسب، بیشتر مستعد ابتلا به کووید19 و مرگ و میر ناشی از آن هستند.
یکی از علت های ابتلا به چاقی، مصرف زیاد غذا و همچنین مصرف زیاد روغن و چربی ها است که در این جا به راهکارهای کاهش مصرف این مواد در برنامه غذایی اشاره می کنیم:

• مصرف روغن های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ ها، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می شود؛ بنابراین روغن های جامد و نیمه جامد را حذف و از روغن های مایع گیاهی مانند روغن زیتون یا کلزا استفاده کنید.

• برای طبخ غذا باید از روغن مایع و برای سرخ کردن، از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.

• مصرف روغن را به کمترین میزان ممکن رسانده و غذاها را به صورت کم چرب تهیه کنید.

• غذا را به صورت آب پز، بخارپز یا تنوری تهیه کنید و در صورت تمایل به سرخ کردن، به تفت دادن آن با مقدار کمی روغن در زمان کوتاه اکتفا کنید.

• مصرف فست فودها از جمله سوسیس و کالباس، پیتزا و موارد مشابه را به حداکثر یک مرتبه در ماه، کاهش دهید.

• مصرف کره، خامه و سرشیر را به ویژه در وعده صبحانه به کمترین میزان ممکن برسانید.

• از لبنیات کم چرب و پاستوریزه استفاده کنید.

• پنیر خامه ای مملو از چربی است، به جای آن می توان از پنیر کم چرب و کم نمک استفاده کرد.

• کله پاچه و مغز حاوی مقادیر زیادی چربی است و مصرف آنها باید بسیار محدود شود.

• مصرف شیرینی ها و کیک های خامه ای را به مناسبت های خاص محدود کنید.

• سس های چرب مانند سس مایونز را کمتر مصرف کنید. بهتر است سالاد را با چاشنی هایی مانند آبلیمو، سرکه، آب نارنج و مقداری نمک و فلفل و سبزی های معطر نوش جان کنید.

• برای کاهش میزان چربی غذا می توان پوست مرغ و چربی قابل رؤیت گوشت را قبل از پخت جدا کرد.

انتهای پیام/ع
تعداد بازدید: 225
Powered by DorsaPortal