۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
1401/03/24
/Dorsapax/Data/Sub_2/File/photo_2022-04-20_14-46-59cc.jpg
یک مورد ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در چهارمحال و بختیاری شناسایی شد. وی دامدار شهرکردی و گله وی در فریدون شهر استان اصفهان است.
وبدا؛ سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از شناسایی و مشاهده یک بیمار مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در استان چهارمحال و بختیاری خبر داد.
به گزارش وبدا، دکتر احمدی با اشاره به اینکه با آغاز فصل گرما و فعالیت کنه ها احتمال ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزایش می یابد گفت: هم اکنون یک دامدار 68 ساله شهرکردی که گله وی در گاو خفت شهرستان فریدون شهر اصفهان است، مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در این استان شناسایی شده ودر بیمارستان بستری است.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری افزود: علائم بالینی این بیماری در انسان با شروع علائم ناگهانی، سردرد شدید، طب، ضعف شدید، لرز، درد عضلانی، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس از نور، حالت تهوع، استفراغ، گلودرد، اسهال، درد شکم و بی اشتهایی، تورم و قرمزی صورت گردن و قفسه سینه، پر خونی حلق، تب دائمی یا دو قله ای می باشد.
دکتر احمدی ادامه داد: در بیماران ممکن است تب بین 3 تا 16 روز و گاهی یک دوره کوتاه بدون تب 12 تا 48 ساعت اتفاق افتد.
وی خاطرنشان کرد: در بیماران مبتلا به تب کریمه کنگو کاهش ضربان قلب و کاهش فشار خون و کاهش پلاکت ها شایع است که ممکن است به دلیل از دست دادن خون، خونریزی مغزی، کمبود مایعات به دلیل اسهال یا ادم ریوی ایجاد شود.
دکتر احمدی افزود: بر این اساس میزان مرگ و میر در مبتلایان بین 20 تا 35 درصد متغیر است.
وی گفت: راه های انتقال این بیماری شامل انتقال از طریق گزش کنه آلوده، از طریق له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون و ترشحات و بافت های آلوده، تماس با ترشحات خون و تنفس افراد مبتلا، تنفس در تماس با دام های آلوده، انتقال از طریق نیش حشرات آلوده، انتقال از طریق تماس با خون یا ترشحات مبتلایان می باشد.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه همه افراد جامعه احتمال ابتلا به این بیماری را دارند گفت: گروههای پرخطر شامل دامداران، چوبداران، دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی، سلاخان، قصابان، کارکنان کشتارگاه، پزشکان پرستاران بهیاران و کارکنان بیمارستان، کارکنان رستوران ها و کبابی ها هستند.
دکتر احمدی با تاکید بر رعایت نکات پیشگیرانه اظهار داشت: راه های پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو شامل خودداری از خرید گوشت فاقد مهر دامپزشکی است و بهتر است گوشت تازه به مدت 24 ساعت و سایر احشا(دل و جگر) به مدت 48 ساعت در دمای معمولی یخچال 2 تا 8 درجه نگهداری شود.
وی در پایان یادآور شد: استفاده از دستکش در هنگام خرد کردن گوشت و دل و جگر، خودداری از ذبح دام در منزل و معابر، استفاده از وسایل ایمنی فردی شامل کلاه، عینک، ماسک، روپوش، چکمه و دستکش در موقع تماس با دام و ذبح دام به خصوص برای سلاخان و قصابان، تعویض لباس پس از تماس با دام و بعد از خروج از محل نگهداری دام، دامداران و کشاورزان بهتر است در هنگام تماس با دام خود را از گزش کنه محافظت کنند و سمپاشی علیه کنه در مناطق روستایی الزامی است.
تعداد بازدید:
519
Powered by
Dorsa
Portal