۱۴۰۳ پنج شنبه ۸ آذر
1401/03/28 /Dorsapax/Data/Sub_2/File/ahmadiCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC.jpg
راه های پیشگیری از ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را بشناسید

وبدا؛ سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری شهدار داد: با توجه به آغاز فصل گرما و فعالیت کنه ها و افزایش احتمال ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو رعایت نکات پیشگیرانه در این زمینه ضروری است.
به گزارش وبدا؛ دکتر علی احمدی از علایم بالینی این بیماری در انسان ها، به شروع علائم ناگهانی سردرد شدید، تب، ضعف شدید ، لرز و درد عضلانی، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس از نور، حالت تهوع، استفراغ، گلو درد، اسهال، درد شکم و بی اشتهایی و تورم و قرمزی صورت، گردن و قفسه سینه، پر خونی حلق، تب دائمی یا دو قله ای اشاره داشت.
وی تصریح کرد: تب بین 3 تا 16 روز، گاهی یک دوره کوتاه بدون تب، کاهش ضربان قلب و کاهش فشار خون، لکوپنی، کاهش پلاکت ها و بخصوص ترمبوسیتوپنی شدید، مرگ به دلیل از دست دادن خون، خونریزی مغزی، کمبود مایعات به دلیل اسهال، یا ادم ریوی را از دیگر علایم این بیماری در انسان ها برشمرد.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در ادامه انتقال از طریق گزش کنه آلوده ، له کردن کنه ، تماس مستقیم با لاشه گوشت ، خون، ترشحات و بافت های آلوده و تماس با ترشحات خون و تنفس افراد مبتلا ، تنفس در تماس با دام های آلوده و انتقال از طریق نیش حشرات آلوده و انتقال از طریق تماس با خون و ترشحات مبتلایان را از راه های انتقال تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نام برد.
وی با بیان اینکه، همه افراد جامعه احتمال ابتلا به بیماری را دارند اظهار داشت: گروه‌های پرخطر شامل: دامداران، چوبداران، دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی، سلاخان، قصابان و کارکنان کشتارگاهها، پزشکان، پرستاران، بهیاران و کارکنان بیمارستان ها و رستوران ها و کبابی ها می باشند.
دکتر احمدی از راه های پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کنگو به خودداری از خرید گوشت فاقد مهر دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه به مدت 24 ساعت و سایر امحا و احشا به مدت 48 ساعت در دمای معمولی یخچال در دمای 2 تا 8 درجه ، خودداری از ذبح دام در منزل یا معابر، استفاده از دستکش در هنگام خرد کردن گوشت، دل و جگر ، استفاده از وسایل ایمنی فردی شامل: کلاه، عینک، ماسک، روپوش، چکمه، دستکش لاستیکی در موقع تماس با دام و ذبح داد بخصوص برای سلاخان و قصابان، تعویض لباس پس از تماس با دام و بعد از خروج از محل نگهداری دام و سمپاشی بر علیه کن در مناطق روستایی اشاره داشت.
وی همچنین به دامداران، چوبداران و کشاورزان توصیه کرد: در هنگام تماس با دام خود را از گزش کنه محافظت کنند.
تعداد بازدید: 351
Powered by DorsaPortal