۱۴۰۳ جمعه ۷ دي
1401/11/10
/Dorsapax/Data/Sub_2/File/downloadCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC.jpeg
حدود 50 درصد از چاقی را ژن ها تعیین می کنند
وبدا؛ پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی در چهارمحال وبختیاری گفت: 50 درصد چاقی ژنتیکی است ولی این به معنی عدم توانایی این افراد برای داشتن وزن ایده ال نیست و کسانی که بدین شکل چاق هستند هم میتوانند با تغییر سبک زندگی خود لاغر شوند.
به گزارش وبدا؛ دکتر سیاوش فاضلیان در جمع تعدادی از خبرنگاران استان با بیان اینکه، چاقی یک بیماری مزمن است که پیامدهای جبران ناپذیری را برای فرد به دنبال دارد یادآور شد، در چاقی درصد بافت چربی نسبت به بافت غیرچربی و عضلانی بیشتر میشود و باید سبک زندگی سالم در جامعه ترویج داده شود تا بتوان از بروز چاقی در جامعه جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه میزان بروز چاقی در زنان در کشور 60 درصد است گفت: چاقی میزان بروز بیماری دیابت، فشارخون ، بیماری قلبی و عروقی را افزایش میدهد و درمان این بیماریها را سخت تر میکند.
دکتر فاضلیان به افزایش چاقی در کودکان اشاره کرد و گفت: افزایش چاقی در کودکان نشان از چاقی در بزرگسالی دارد که این امر عواقب جبران ناپذیری برای آینده این کودکان به دنبال دارد و باید برای مقابله با چاقی کودکان به مادران آموزشهای لازم در زمینه تغذیه کودک، میزان تغذیه کودک، میان وعده سالم کودکان ارائه شود.
به گفته وی،24 درصد علل مرگ و میر در جهان به دلیل چاقی است که خود عامل بروز بسیاری از بیماری مزمن و غیر واگیر است و به عنوان یک عامل تهدید سلامت عمومی به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه قبلا چاقی را با توده بدنی اندازه گیری میکردند، گفت: امروزه چاقی را با روشهای آنتروپومتریکی میسنجند که دراین روش با اندازه گیری دور کمر، ضخامت پوستی، چربی زیرپوست میزان چاقی اندازه گیری میشود.
دکتر فاضلیان به برخی تبلیغات منفی و سوء در زمینه کاهش وزن که در برخی رسانهها در حال افزایش است، اشاره کرد و گفت: نباید به این تبلیغات توجه شود، در حالیکه که بهترین راه برای درمان چاقی اصلاح سبک زندگی، خواب مناسب شبانه وکم کردن استرس است.
این پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: بسیاری از داروهایی که توسط روانپزشکان تجویز میشوند، به دلیل اینکه خاصیت آرامبخش دارند ،متابولیسم بدن را کاهش میدهند و چاقی را افزایش میدهند.
دکتر فاضلیان با تاکید بر پایبندی به رژیم غذایی به عنوان مهمترین عامل در کاهش وزن تاکید کرد و افزود: در واقع کیفیت دریافت مواد مغذی، پایبندی به رژیم غذایی مناسب، انجام فعالیتهای ورزشی و استفاده از رژیم تخصصی که از سوی پزشک تجویز میشود، از مهمترین عوامل موفقیت در رژیم است.
به گفته وی، رژیم غذایی باید با فرهنگ و نوع غذایی که فرد دریافت میکند و شرایط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی فرد همخوانی داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه راههای میانبر برای کاهش وزن وجود ندارد، گفت: رژیم های نامناسب باعث بروز بیماریهای متعدد میشود و سلامت جسمی فرد را به خطر میاندازد.
دکتر فاضلیان افزود: اشاعه فرهنگ سالم، غذا خوردن مناسب و اصلاح سبک زندگی بهترین کار برای مقابله با چاقی است که باید در جامعه نهادینه شود.
گفتنی است، نشست خبری بسیج اطلاع رسانی تغذیه با محوریت، تشریح اهداف سیزدهمین بسیج ملی تغذیه و پرداختن به ضرورت توجه به تغذیه مناسب برای کاهش بار بیماری ها در جامعه در نهمین روز از بهمن ماه 1401 در محل سالن اجتماعات مرکز بهداشت استان برگزار شد.
تعداد بازدید:
285
Powered by
Dorsa
Portal