۱۴۰۳ شنبه ۲۰ بهمن
1402/04/23
/Dorsapax/Data/Sub_2/File/dda202b9-5d67-4350-ac41-2167467a61c4.jpg
نتایج یک پژوهش علمی؛ تغذیه مادر باردار چقدر بر رشد نوزاد اثرگذار است؟
وبدا؛ بر اساس یک طرح تحقیقاتی و علمی در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، تغذیه و مراقبتهای مادر باردار در وزن و سلامت نوزاد تاثیر بسیاری دارد.
به گزارش وبدا، دکتر رویا چوپانی در سومین نشست خبری بررسی 10 درصد طرحهای خاتمه یافته دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در راستای رویکرد ترجمان دانش اظهار داشت: نوزادانی که با وزن کم به دنیا میآیند ممکن است در آینده نسبت به کودکانی که با وزن طبیعی متولد میشوند آی کیو و یا رشد مغزی کمتری داشته باشند، تعداد دفعات بستری شدن آنها در بیمارستان بیشتر باشد و میزان عفونت و تعداد دفعاتی که بیماریهای عفونی را تجربه میکنند بیشتر است.
فوق تخصص نوزادان ادامه داد: کودکانی که با وزن کم به دنیا میآیند، ممکن است در دهههای دوم و سوم زندگیشان دچار سندرومهای هایپرمتابولیک شامل افزایش چربی خون، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت تایپ 2 و... شوند و حتی میزان مرگ و میر در این کودکان نیز بیشتر است.
مجری طرح تحقیقاتی با عنوان" بررسی ارزش تشخیصی معیار های آنتروپومتریک و تن سنجی با معیارCANSCORE بر وضعیت تغذیه نوزادان متولد شده درزایشگاه مرکز آموزشی درمانی هاجر(س) شهرکرد در سال 1398 " اضافه کرد: تغذیه و مراقبتهای مادر باردار در وزن نوزاد تاثیر بسیاری دارد، زمانی که تشخیص داده شود که نوزاد در شکم مادر دچار مشکل شده است، راهکارهایی برای رفع این مشکل وجود دارد که ازجمله آن میتوان به بهبود تغذیه مادر، خونرسانی بهتر به جفت، تجویز دارو و استراحت اشاره کرد تا سوءتغذیه در جنین از بین برود.
وی خاطرنشان کرد: بعد از آنکه نوزاد به دنیا آمد، با بهبود روند تغذیه به خصوص تغذیه با شیر مادر و تاکید بر اهمیت شیر مادر میتواند سوءتغذیه نوزاد را برطرف کرد.
تعداد بازدید:
652
Powered by
Dorsa
Portal