دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
۱۴۰۳/۱۰/۱۰
درباره دانشگاه
 
نگاهی به استان چهارمحال و بختیاری :

استان چهارمحال وبختیاری با مساحت 16416 کیلومتر مربع در جنوب غربی کشور بین 31 درجه و 9 دقیقه تا 32 درجه و 49 دقیقه عرض شمالی و 49 درجه و 29 دقیقه تا 51 درجه و 26 دقیقه طول شرقی در مرکز رشته کوههای زاگرس قرار دارد.
این استان از شمال و مشرق به استان اصفهان،از غرب و جنوب غربی به استان خوزستان از جنوب و جنوب شرقی به استان کهگیلویه و بویر احمد و از شمال غرب به استان لرستان محدود است.
استان چهارمحال و بختیاری با ارتفاع متوسط 2153 متر از نظر توپوگرافی یک سرزمین تپه ماهوری با دشتهای میان کوهی که توسط ارتفاعات از یکدیگر جدا شده اند می باشد. بر این اساس حدود 85 درصد از مساحت استان را از ارتفاعات و تپه ماهورها و مابقی آن را دشتها و تالاب ها در بر می گیرند. استان توسط سلسله جبال زاگرس با جهت شمال غربی – جنوب شرقی پوشیده و مشتمل بر ارتفاعات و قله هایی با ارتفاعات با لایی 4000 متر زرد کوه ، شاه شهیدان و 4000-3500 کوه سفید کوه ، ایلبیگی ، سالدران ، کلار ، سبز کوه کلونچی و ... می باشد .
مرکز این استان، شهرکرد در ارتفاع 2066 متری از سطح دریا قرار دارد که مرتفع ترین شهر در بین مراکز استانی بوده و به همین سبب این استان به بام ایران شهرت یافته است. این منطقه دارای 1 درصد از کل وسعت ایران می باشد. چهارمحال وبختیاری تا قبل از سال 1332 در قالب شهرستان شهرکرد و بختیاری از شهرستانهای استان اصفهان یکی از استانهای 10 گانه آن زمان محسوب می شد. در همین سال با توجه به ویژگیهای متمایز اقتصادی، سیاسی و اجتماعی حاکم بر منطقه از استان اصفهان منتزع و به عنوان فرمانداری مستقل چهارمحال و بختیاری در تقسیمات کشور قرار گرفت. در سال 1337 این فرمانداری به فرمانداری کل و سپس در سال 1352 طبق مصوبه وزیران به استانداری ارتقا یافت.در حال حاضر این استان با جمعیتی نزدیک به 997468 نفر،دارای 10شهرستان به نامهای اردل، بروجن، فارسان، شهرکرد، لردگان، کوهرنگ ،کیار، خانمیرزا ، بن و سامان ، 43 شهر ، 26 بخش و 51 دهستان است.
استان چهارمحال و بختیاری منطقه ای است کوهستانی که تقریبا 76% آن را کوهها و تپه ها و 24% دیگر را دشت های آبرفتی وفلات ها تشکیل می دهد. به علت ماهیت کوهستانی مرتفع و قرار گرفتن در مسیر بادهای مرطوب سیستم مدیترانه ای و تخلیه باد این سامانه ها، استان دارای بارش نسبتاً مناسبی می باشد. غالباً در مناطق مرتفع بارش به صورت برف بوده و وجود ارتفاعات پوشیده از برف یکی از ویژگیهای اقلیمی و جاذبه های زمستانی این استان است. مهمترین رشته کوه این منطقه زردکوه بختیاری است که سخاوتمندانه رودخانه های بزرگ کارون و زاینده رود را به کشور هدیه می کند. وجود 20 رودخانه دائمی به طول 905 کیلومتر و چشمه های متعدد با گواراترین آبها بسان گردنبند فیروزه ای، زینت بخش استان بوده و با جریان در رگهای آبی کشور، طراوت، آبادانی و حیات را در مسیر کوچ خود به استان های خوزستان و اصفهان ارمغان می برد.
در کنار جاذبه های متعدد تاریخی و فرهنگی، نظیر ابنیه تاریخی، محوطه ها و آثار باستانی فرهنگ عشایری، بزرگان فرهنگ و هنر استان، دامنه های زاگرس نیز گنجینه ای از طبیعت فراروی ما گذاشته ، مناظر بدیع و زیبا، تا بدانجا که چهارمحال و بختیاری را بهشت طبیعت دوستان و گردشگران نامیده اند.چشمه ها و رودخانه ها، دشت لاله های واژگون و مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع بسیاری نظیر قیصری،شیدا،هلن،سبزکوه، تنگ صیاد و جنگل های بلوط، یا همان طلای سبز زاگرس، که تنوع بالغ بر 923 گونه گیاهی با ارزش 294 گونه جانوری و چشم اندازهای کم نظیر را در خود جای داده اند، تنها بخشی کوچک از این بهشت به شمار می آید.
نگاهی به حوزه سلامت استان :
بخش سلامت استان زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان چهار محال و بختیاری مدیریت می گردد.
فعالیتهای اصلی دانشگاه :
1- ارائه خدمات بهداشتی به جمعیت تحت پوشش از طریق مراکز بهداشتی، پایگاه ها و خانه های بهداشت استان و تلاش در جهت ارتقاء سطح سلامت مردم
2- ارائه خدمات درمانی به جمعیت تحت پوشش از طریق مراکز درمانی و بیمارستان های استان و تلاش در جهت ارتقاء کمی وکیفی خدمات ارائه شده به مردم
3- آموزش و تربیت دانشجویان در رشته های مختلف علوم پزشکی وپیراپزشکی و توسعه و ارتقاء کمیت و کیفیت آموزشهای تخصصی حوزه سلامت
4- ایجاد امکانات تحقیقی و پژوهشی بمنظور افزایش توان علمی در رابطه با مسائل بهداشتی ودرمانی در سطح استان

دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی استان چهار محال و بختیاری :
قدمت سیستم ارائه خدمات بهداشت و درمان استان از نیم قرن تجاوز نمی کند. تا قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی فعالیتهای این بخش تحت عنوان سازمان بهداری تنها به خدمات درمانی آن هم بصورت ناقص و در قالب دو بیمارستان و چند درمانگاه که عمدتاً در شهرها مستقر بودند محدود می گردید. مراکز مذکور عمدتاً توسط پزشکان خارجی اداره می شد و خلأ سایر نیروها از جمله ماما، پرستار و بهورز کاملاً محسوس بود. از نظر مراکز آموزش عالی هیچگونه مرکز آموزشی مستقلی در سطح استان وجود نداشت و جویندگان دانش با تحمل رنج و مشقت فراوان ناگزیر به مهاجرت به شهرهای بزرگ می شدند. در سال 57 با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی تحول اساسی در زمینه های مختلف در کشور و استان اتفاق افتاد و در فاصله زمانی سالهای 57 تا 64 کارشناسان و متخصصان بخش بهداشت و درمان نسبت به طراحی سیستم شبکه های بهداشتی، درمانی در سطح کشور همت گماردند. این طرح که بر مبنای تحقق عدالت اجتماعی و رفع نیازهای مناطق محروم استوار بود، پس از اجرای آزمایشی، مورد حمایت مسؤولین نظام قرار گرفت و گسترش چشمگیری در سطح کشور، بخصوص در استان چهارمحال و بختیاری یافت.
از سال 1364 سازمان منطقه ای بهداری به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی، تغییر نام داد و بطور کلی ساختار آن متحول و مأموریتهای جدید در ارتباط با بهداشت، درمان، آموزش، پژوهش، غذا و دارو، فرهنگی، دانشجوئی و توسعه مدیریت و منابع برای آن پیش بینی شد. مطالعه روند رشد خدمات در استان در فاصله سالهای 65 تا 70 گویای این واقعیت است که وضعیت بهداشت و درمان از بهبود نسبی برخوردار بوده و روند رشد آن ادامه پیدا کرده است.
در دهه دوم شکل گیری نظام جدید سلامت یعنی از سال 74 تا کنون و پس از فراغت از کمیت ها و توسعه واحدهای بهداشتی، درمانی و افزایش میزان دسترسی مردم به خدمات، کیفیت خدمات در ابعاد مشخص مورد توجه قرار گرفت و بعنوان یکی از اولویتهای مهم دانشگاه در دستور کار قرار گرفت، که با اجرای طرح های مختلف و پایلوت کشوری، پایه های بهداشت و درمان استوار شد.
استان چهارمحال وبختیاری در سال1357 که سال پیروزی انقلاب ،محسوب میشود با جمعیتی بالغ بر 433000نفر از سه بیمارستان و تعداد 258 تخت بیمارستانی برخوردار بود. شاخصهای درمانی استان در وضعیت خوبی نبودند و با توجه به محرومیت اکثر مناطق استان و پایین بودن سطح زندگی مردم ،متاسفانه مردم دسترسی چندانی به خدمات درمانی مورد نیاز نداشتند. با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و آغاز برنامه های کاری وزارت بهداشت افزایش تخت و منابع بیمارستانی در دستور کار قرار گرفت، به گونه ای که در دهه 1370 تغییرات اساسی در سطح درمان کشور و استان رخ داد.
حوزه آموزش :
این دانشگاه از سال 1365 کار خود را با پذیرش 240 دانشجو در سه رشته و دو مقطع تحصیلی در قالب دو دانشکده آغاز کرد و هم اکنون قریب به 2939 دانشجو در 34 رشته تحصیلی و 41 رشته مقطع و 8 مقطع تحصیلی دکتری تخصصی بالینی ، دکترای PHD ، دکترای حرفه ای ، دکترای تخصصی پژوهشی، کارشناسی ارشد ، کارشناسی پیوسته وناپیوسته ، کاردانی و در 7 دانشکده پزشکی، پیراپزشکی، بهداشت، پرستاری و مامائی شهرکرد و پرستاری بروجن،‌ فناوری های نوین و دندانپزشکی مشغول به تحصیل می باشند . تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه در حال حاضر 286 نفر و شامل 9 استاد ، 38 دانشیار ، 204 استادیار ، 1 استادیار پژوهشی ، 2 مربی آموزشیار و 32 مربی می باشد . از ابتدای تاسیس دانشگاه تا کنون قریب به 11426 دانشجو از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند که از این تعداد 4075 نفر(نزدیک به 35 درصد) به مقاطع تحصیلی بالاتر راه یافته اند. کسب چندین مدال در المپیادهای دانشجویی طی سال های 93تا 96 و راه یابی 5 نفر از دانشجویان به مرحله تیمی المپیاد کشوری در سال جاری، کسب رتبه بورد تخصصی توسط 4نفر در دو سال گذشته از جمله موفقیت های آموزشی این دانشگاه محسوب می گردد. بهره مندی دانشجویان دانشگاه از 19500 متر مربع فضای آموزشی در دانشکده ها و بیمارستان ها، تجهیزات مدرن آموزشی، کمک آموزشی و تحقیقاتی، امکان بهره مندی از سه مرکز تحقیقاتی و یک پژوهشکده علوم پایه سلامت، دو بیمارستان آموزشی ، دو کتابخانه تخصصی مجهز به جدید ترین منابع علمی ، امکان بهره مندی اساتید و دانشجویان از خدمات کامپیوتری و اینترنت برگ زرینی از سند توسعه آموزش پزشکی در استان است .
حوزه بهداشت :
حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه با در اختیار داشتن 8 شبکه بهداشت و درمان ، 9 مرکز بهداشت شهرستان،62 مرکز خدمات جامع سلامت شهری و 68 مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، 3 مرکز آموزش بهورزی، 308 خانه بهداشت، 30 پایگاه سلامت غیر ضمیمه شهری ، 62 پایگاه سلامت ضمیمه شهری و 4 پایگاه سلامت روستایی و 4 واحد تسهیلات زایمانی، میزان دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی اولیه در شهرها را به100 درصد و در روستاها به 98 درصد رسانده است. نرخ رشد جمعیت استان 5/1درصد ، پوشش واکسیناسیون زیر یکسال 100درصد و میزان دسترسی به آب آشامیدنی سالم در استان 7/99 درصد است.
حوزه تحقیقات و فن آوری :
فعالیت های پژوهشی دانشگاه منجر به کسب رتبه اول پژوهشی در 14 سال پیاپی بین دانشگاههای علوم پزشکی همتراز از سال 1382 تا سال 1400 گردیده است وموجب اهداء لوح تقدیر و تندیس جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی از سوی ریاست محترم جمهوری به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گردید که بیانگر بالندگی این دانشگاه در عرصه تولید علم و توسعه علمی استان است.همچنین در حوزه تحقیقات دانشجویی در سال 1396 برای اولین بار موفق به اخذ رتبه اول پژوهشی در بین دانشگاه های همتراز شده و لوح تقدیر و تندیس جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی را دریافت نمود .
حوزه توسعه مدیریت و منابع :
این حوزه با جذب منابع مالی، تأمین و توزیع نیروی انسانی، مدیریت خدمات پشتیبانی، اجراء و نظارت برطرح های عمرانی و توسعه زیر ساختهای بهداشت و درمان مسیر رشد و ارتقاء شاخص های سلامت استان را هموار می سازد.
حوزه دانشجویی فرهنگی :
این حوزه با در اختیار داشتن 8 خوابگاه دانشجویی با ظرفیت 1333 نفر به مساحت 16024 متر مربع فعالیت دارد زیر بنای فضای اصلی ورزشی 19500 می باشد که از این فضا زیر بنای فضای سرپوشیده 2500 متر مربع و زیر بنای فضای باز 16000 متر مربع می باشد و متراژ مکان های اختصاصی در خوابگاه ها به ورزش 1000 متر مربع می باشد.
حوزه دانشجویی و فرهنگی با در اختیار داشتن این فضا خدمات رفاهی و فرهنگی به دانشجویان را بعهده دارد بطوریکه سالانه بالغ بر 540 مورد خدمات مشاوره ای و بیش از 46 مورد فعالیت فرهنگی در حوزه دانشجویان ارائه می دهد. کسب رتبه های ممتاز در جشنواره های مختلف فرهنگی و ورزشی کشور توسط دانشجویان دانشگاه از جمله موفقیتهای این حوزه محسوب می گردد.
حوزه درمان :
این حوزه با در اختیار داشتن 3 مرکز آموزشی، درمانی، 7 بیمارستان، 1812 تخت فعال بیمارستانی،پزشکان شاغل استان به تفکیک (370 پزشک عمومی، 298 پزشک متخصص و فوق تخصص، 99 دندانپزشک ) ، 1629 پرستار، 158 تخت ویژه،19 پایگاه اورژانس شهری ،34 پایگاه اورژانس بین راهی ، 85 آمبولانس پیش بیمارستانی(اورژانس 115) و دستگاههای آنژیوگرافی، CT scan ، MRI خدمات تخصصی خود را در رشته های داخلی، اطفال، زنان، جراحی عمومی، عفونی، بیهوشی، چشم پزشکی، پاتولوژی، گوش و حلق و بینی، رادیولوژی، ارتوپدی، قلب و عروق، پوست، ارتودنسی، داخلی مغز و اعصاب، جراحی مغز و اعصاب، روانپزشکی، طب فیزیکی و سوختگی و خدمات فوق تخصصی را در رشته های جراحی فک و صورت، رادیوتراپی، ریه بزرگسالان، گوارش بزرگسالان، گوارش کبد و آندوسکوپی، کلیه، روماتولوژی، نوزادان، قلب کودکان، اکو کاردیوگرافی قلب، غدد بزرگسالان، بیماریهای اعصاب کودکان، جراحی چشم(پیوند قرنیه)، بیماریهای عفونی کودکان، جراحی توراکس، جراحی قلب باز ارائه می نماید.
فعالیتهای حوزه درمان دانشگاه باعث کاهش چشم گیر مراجعات بیماران استان به استانهای همجوار در فاصله زمانی سالهای 85 تا 1400 گردیده است.
حوزه غذا و دارو :
دسترسی مردم به داروهای مورد نیاز و نیز حق بهره مندی از مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی سالم از حقوق مسلم شهروندی است که این امر از وظایف حوزه دارو و غذای دانشگاه است. این حوزه با برخوداری از 147 داروساز ، 132 داروخانه استانی و بیمارستانی و 24 کارشناس کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی (کارشناس تغذیه ) بر مواد غذایی وظایف مورد نظر را به انجام می رساند.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
بهمن 1400
https://skums.ac.ir
 
 
تاریخ به روز رسانی:
1400/11/10
تعداد بازدید:
37682
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:256
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal