مرکز بهداشت شهرستان لردگان
۱۴۰۳/۹/۱
عناوین برنامه های سلامت نوزادان وکودکان

 

 
عناوین برنامه های سلامت نوزادان وکودکان
 

· برنامه مراقبت های ادغام یافته کودک سالم

· برنامه مراقبت های ادغام یافته کودک بیمار

· نظام مراقبت مرگ کودکان

· برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر و بیمارستان های دوستدار کودک

· برنامه سلامت نوزادان

معرفی برنامه های سلامت نوزادان وکودکان

· برنامه مراقبت های ادغام یافته کودک سالم


برنامه مراقبت کودکـان سـالم به دنبال یافتن راهی برای جدا کردن کودکـــــان سالم از کودکان بظاهر سالم یا مستعد به بیمــــاری است که هنوز نشـــانگان (Symptoms) بیماری در آنها مستقر نشده است. هدف این برنامه طراحی نظام غربالگری استاندارد مراقبت کودکان صفر تا هشت ساله و اجرای آن می باشد.

· برنامه مراقبت های ادغام یافته کودک سالم

· هدف کلی :

· ارتقا سطح سلامت کودکان

· کاهش بار بیماری‌های کودکان

· کاهش معلولیت‌های کودکان

· کاهش مرگ و میرکودکان

· اهداف اختصاصی :

گسترش مراقبت‌های ادغام یافته سلامت کودکان

ارتقاء سطح علمی کارکنان بهداشتی و درمانی درزمینه ارزیابی، تشخیص و توصیه‌های مراقبتی کودکان سالم

ارتقاء آگاهی جامعه

ارتقاء کیفی خدمات و پایش و ارزشیابی برنامه

پایش رشد و تکامل همه جانبه کودکان

غربالگری عوامل خطردر کودکان

انجام مداخلات لازم

معرفی برنامه مراقبت های ادغام یافته کودک بیمار

مانا بعنوان یک استراتژی برنامه های موجود مراقبت از کودکان زیر 5 سال را هماهنگ نموده و باغربالگری و شناسایی بیماری و عوامل خطر در کودکان کیفیت ارائه خدمات را افزایش داده و اثربخشی مراقبتها را بالا می برد و هزینه های خدمات را کاهش می دهد.

اهداف برنامه مراقبت های ادغام یافته کودک بیمار

هدف کلی :

· ارتقاء کمی و کیفی در ارائه خدمات مراقبت های ادغام یافته ناخوشی اطفال (مانا )

· بهبود کمی و کیفی هماهنگی های بین بخشی در مراقبت ادغام یافته کودک بیمار

· بهبود کمی و کیفی برنامه مراقبت از کودک مصدوم

اهداف اختصاصی :

· ارتقای مهارتهای کارکنان ارائه دهنده خدمات

· بهبود سیستم های بهداشتی (دارو، ارجاع، نظارت)

· بهبود رفتار و عملکرد خانواده و جامعه

معرفی برنامه نظام مراقبت مرگ کودکان 1تا 59 ماهه

ترسیم دقیق چهره مرگ و میر کودکان در جامعه، به منظور شناسایی علل بروز و یا عوامل قابل اجتناب در هر مرگ و طراحی مداخله به منظور حل مشکلات و جلوگیری از وقوع مرگ های مشابه، از جمله مهم ترین راهکارها برای ارتقای سلامت کودکان است. شاخص مرگ و میر کودکان زیر 5 سال از مهمترین شاخص هایی است که نشان دهنده توسعه کشورهاست. علت انتخاب این شاخص به عنوان نمایه توسعه، تأثیر عوامل مختلف اجتماعی و اقتصادی در کاهش یا افزایش آن است. ترسیم دقیق چهره مرگ و میر کودکان در جامعه، به منظور شناسایی علل بروز و یا عوامل قابل اجتناب در هر مرگ و طراحی مداخله به منظور حل مشکلات و جلوگیری از وقوع مرگ های مشابه، از جمله مهم ترین راهکارها برای ارتقای سلامت کودکان است. مرگ کودکان از مجموعه عوامل وابسته به هم تشکیل شده است که مداخله در هر مرحله می تواند از بروز مرگهای بعدی جلوگیری کند از این رو اداره سلامت کودکان اقدام به طراحی نظام کشوری مراقبت مرگ کودکان 1 تا 59 ماهه نمود و به منظور شناخت عوامل موثر در مرگ و میر کودکان و طراحی مداخله مناسب ، برای تمامی موارد مرگهای گزارش شده، پرسشنامه بررسی مرگ تکمیل و در کمیته های کاهش مرگ و میر کودکان در بیمارستان، شهرستان و دانشگاه بررسی می شود تا با توجه به علت فوت، راهکارهای مناسب برای پیشگیری از موارد مشابه ارائه گردد.

معرفی برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر و بیمارستان های دوستدارکودک

تغذیه با شیر مادر در پیشگیری از ابتلا ء به بیماری و مــرگ و میر کودکان، ارتقاء سطح سلامت و تامین رشد و تکامل مطلوب آنان ،نقش منحصر به فردی را ایفا میکند . شیرمادر بعنوان ماده غذایی بی نظیر و بدون جانشین ،حاوی تمام مواد مغذی و انرژی مورد نیاز کودک برای رشد و تکامل مطلــــوب است و دارای

برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر در قالب دو عنوان ترویج تغذیه با شیر مادر و بیمارستان های دوستدار کودک طراحی شده است. از آنجا که عمده زایمانها در بیمارستانها صورت می گیرند ،در اجرای استراتژی ترویج تغذیه با شیر مادر یکی از مهمترین ارکان آن اجرای تمهیداتی در بیمارستانها است که مادران بتوانند شیردهی موفقی را برای شیرخواران خود آغاز نمایند و ادامه دهند . به چنین بیمارستانی ، دوستدار کودک گفته می شود . از مهمترین فعالیتهای بیمارستانهای دوستدار کودک ،اجرای کامل اقدامات دهگانه دوستدار کودک ، انجام دوره ای پایش و ارزیابی مجدد بیمارستانها واتخاذ راهکارهای مناسب واجرای مداخلات موثردر جهت بهبود کمی وکیفی اقدامات دهگانه در بیمارستانها، افزایش تعداد بیمارستانهای دوستدار کودک ،افزایش آگاهی و بهبود نگرش و عملکرد کارکنان بیمارستان های دوستدار کودک برای مشاوره و حل مشکلات شیردهی در راستای ایجاد زمینه یک شیردهی موفق برای مادران واهم فعالیتها در خصوص پیشبرد برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر شامل ارتقا آگاهی پرسنل مراکز خدمات جامع سلامت ،پایگاهها و خانه های بهداشت و ارتقا آگاهی، نگرش و عملکرد جامعه در مورد نقش شیرمادردر ارتقاء سلامت نوزادان و کودکان به منظور افزایش تعداد کودکان بهره مند ازمزایای تغذیه باشیرمادر در سطوح مختلف جامعه است. درهمین راستا اطلاع رسانی گروهی، تهیه و توزیع پمفلت و جزوات آموزشی، انجام هماهنگی با مراکز آموزشی و سایر ادارات و ارگانها از جمله سیاستهای متخذه در مسیر تحقق اهداف برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر است .

اهداف برنامه ترویج تغذیه با شیرمادر و بیمارستان های دوستدارکودک

هدف کلی :

ارتقاء بهبود کمی و کیفی تداوم تغذیه با شیرمادر بصورت انحصاری تا پایان 6 ماهگی و تداوم آن همراه با شروع به موقع غذاهای کمکی مناسب تا پایان 2 سالگی

· اهداف اختصاصی:

· تغذیه انحصاری با شیرمادر در 6 ماه اول عمر

· شروع غذاهای کمکی به موقع، کافی، سالم و مناسب

· تداوم تغذیه با شیرمادر برای مدت 2 سال و بیشتر

· حمایت از مادران باردار وشیرده

معرفی برنامه نوزادان

چشم انداز سلامت نوزادان

تمامی نوزادان فارغ از جنسیت، نژاد، زبان ومذهب، با هر وضعیت از سلامت و بیماری به هر مرکز ارایه خدمات در هر زمانی از زندگی خود چه پیش از زایمان در زمان جنینی یا حین و پس از زایمان مراجعه نمود، خدمت اثربخش و کارآمدی دریافت کند بگونه ای که پس از طی این دوره زنده و در سلامت کامل باشد و درصورت بروز عارضه، درمان کامل شده، یا مسیر درمان و پیگیری برای وی کاملا" مشخص و فراهم شود .

هدف کلی برنامه سلامت نوزادان

· افزایش امید زندگی

· اهداف اختصاصی:

· کاهش مرگ نوزدان به کمتر از 7 درهزار تولد زنده

· بهبود مراقبت تکاملی در بخش های مراقبت نوزدان به میران 70درصد

تاریخ به روز رسانی: 1401/11/25
تعداد بازدید: 803
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
Powered by DorsaPortal