مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۱۷
1397/03/28
هاري، بيماري 100 درصد كشنده/سالانه 60 هزار نفر در جهان بر اثر هاري فوت مي‌كنند
به گزارش وبدا؛ به نقل ازخبرگزاري فارس از شهركرد، كارگاه آموزشي كنترل و پيشگيري از بيماري هاري ويژه پزشكان و كارشناسان بهداشتي صبح امروز با حضور 150 نفر از پرسنل مراكز بهداشت شهرستان‌هاي 9 گانه چهارمحال و بختياري به مدت يك روز در سالن ابن سينا دانشگاه علوم پزشكي استان برگزار شد.

سيد راشد جزايري در اين كارگاه با اشاره به اينكه بيماري هاري صد درصد كشنده است، گفت: از نظر اقتصادي نيز اين بيماري باعث تلفات در دام مي‌شود.

* سالانه 60 هزار نفر در جهان بر اثر هاري فوت مي‌كنند

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي چهارمحال و بختياري با بيان اينكه سالانه 60 هزار نفر در جهان بر اثر هاري فوت مي‌كنند، افزود: اكثر اين افراد در كشورهاي آفريقايي و آسيايي ساكن هستند؛ 85 درصد از گزش‌ها متعلق به سگ و مابقي مربوط به ديگر پستانداران است.

وي با اشاره به اينكه بيماري هاري اندميك ايران است، اضافه كرد: كشورهاي اروپايي با كنترل جمعيت سگ‌هاي ولگرد از شيوع اين بيماري پيشگيري كرده‌اند.

* سالانه 10 ميليون نفر در جهان براي پيشگيري از ابتلا به بيماري هاري واكسينه مي‌شوند

جزايري با بيان اينكه سالانه 10 ميليون نفر در جهان براي پيشگيري از ابتلا به بيماري هاري واكسينه مي‌شوند، ادامه داد: هماهنگي بين‌بخشي، تشكيل ستادهاي ائتلاف سگ‌هاي ولگرد، جلوگيري از كشتار قاچاق، انتقال كشتارگاه‌ها به خارج از شهرها، واكسيناسيون سگ‌هاي ولگرد، مراقبت از مجروحان، ثبت گزارش داده‌ها و تجزيه و تحليل آن‌ها و آموزش تمامي رده‌هاي سني و اقشار مختلف مردم از جمله استراتژي‌هاي جلوگيري از شيوع اين بيماري است.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي چهارمحال و بختياري گفت: آمار موجود در سال‌هاي 1367 تا 1395 حاكي از رشد بالاي گزش انسان‌ها توسط حيوانات در كشور است.

وي با اشاره به اينكه در دي‌ماه 96، 12 مورد مرگ انسان بر اثر هاري در كشور گزارش شده است، افزود: 59 درصد از گزش‌هاي حيوانات مربوط به مناطق روستايي بوده كه در اين مناطق 91 درصد از حيوانات صاحب‌دار به انسان‌ها حمله كردند.

* بيماري هاري با عامل ويروسي از طريق گزش و بزاق حيوان مبتلا به انسان منتقل مي‌شود

محمد مرادي نيز در اين كارگاه با اشاره به اينكه بيماري هاري با عامل ويروسي از طريق گزش و بزاق حيوان مبتلا به انسان انتقال پيدا مي‌كند، گفت: در مسئله بيماري هاري تمامي گزش حيوانات مشكوك تلقي مي‌شوند.

* طي دو سال گذشته موردي از ابتلا به بيماري‌ هاري در چهارمحال و بختياري گزارش نشده است

كارشناس بيماري‌هاي مشترك بين انسان و حيوان مركز بهداشت چهارمحال و بختياري با بيان اينكه در سال گذشته سه هزار و 500 مورد واكسيناسيون هاري در استان صورت گرفته است، افزود: طي دو سال گذشته موردي از ابتلا به بيماري‌هاي هاري در چهارمحال و بختياري گزارش نشده است.

* وجود 35 مركز پيشگيري و كنترل هاري در چهارمحال و بختياري

وي با اشاره به وجود 35 مركز پيشگيري و كنترل هاري در چهارمحال و بختياري، اضافه كرد: از اين تعداد 9 مركز استاندارد و مابقي نيز در آينده نزديك استاندارد مي‌شوند.

* بيماري هاري اعصاب مركزي انسان را درگير مي‌كند

مرادي  با اشاره به اينكه بيماري هاري اعصاب مركزي انسان را درگير مي‌كند، ادامه داد: ويروس هاري با گزش حيوان و از طريق بزاق وارد سيستم عصبي و نخاع فرد شده و به سمت مغز و نخاع حركت مي‌كند؛ ترس از نور، كوري، مشكلات تنفسي و مرگ از عوارض ابتلا به ويروس هاري است.

* فرد دچار گزش حيوان بايد بلافاصله به مراكز بهداشتي مراجعه كند

كارشناس بيماري‌هاي مشترك بين انسان و حيوان مركز بهداشت چهارمحال و بختياري با بيان اينكه فرد دچار گزش حيوان بايد بلافاصله به مراكز بهداشتي مراجعه كند، گفت: با شست‌وشوي محل گزش با آب و صابون به مدت 15 تا 20 دقيقه احتمال ابتلا به هاري تا 75 درصد كاهش مي‌يابد.

وي با اشاره به اينكه انجام واكسيناسيون مهم‌ترين راه پيشگيري از بيماري هاري است، افزود: در سال‌هاي گذشته واكسيناسيون اين بيماري سه نوبته و پنج نوبته بود و با ابلاغيه جديد وزارت بهداشت به چهار تزريق در سه نوبت تغيير پيدا كرده است.

* موش‌هاي خانگي، همستر و خرگوش به بيماري هاري مبتلا نمي‌شوند

مرادي با اشاره به اينكه موش‌هاي خانگي، همستر و خرگوش به بيماري هاري مبتلا نمي‌شوند، اضافه كرد: گزش سگ‌ها در مرحله اول و در مرحله بعدي چنگ زدن گربه عامل انتقال بيماري هاري است؛ شترمرغ و خفاش نيز مي‌توانند ويروس اين بيماري را منتقل كنند.

كارشناس بيماري‌هاي مشترك بين انسان و حيوان مركز بهداشت چهارمحال و بختياري با اشاره به پيگيري مستمر كارشناسان بهداشت مراكز درماني براي تكميل واكسيناسيون افراد مشكوك به 
تعداد بازدید:
432
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:4 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal