مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۱۶
1397/07/29
اولين كنفرانس علمي اختلالات تيروئيد ناشي از كمبود يد در چهارمحال و بختياري
وبدا؛ سرپرست معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد از برگزاري اولين كنفرانس علمي اختلالات تيروئيد ناشي از كمبود يد در استان چهارمحال و بختياري خبر داد.
به گزارش وبدا؛ دكتر محمدباقر ملكپور گفت: صبح امروز يكشنبه 29 مهر 97، اولين كنفرانس علمي اختلالات ناشي از كمبود يد و نقش نمك يددار در كاهش آن در استان چهارمحال و بختياري، با حضور بيش از 200 نفر از پزشكان، پرستاران و كارشناسان در سالن ابن سيناي مجتمع رحمتيه دانشگاه علوم پزشكي شهركرد برگزار گرديد.
وي هدف از برگزاري اين كنفرانس را به اشتراك گذاري آخرين دستاوردهاي علمي به منظور ارتقاي سطح سلامت جامعه بيان كرد و افزود: در اين كنفرانس علمي، مباحثي از جمله نقش تغذيه اي يد، اپيدميولوژي اختلالات يد، علل ريشه اي و اوليه اختلالات تيروئيد، اختلالات تيروئيد ناشي از كمبود يد در زنان باردار،اختلالات تيروئيد ناشي از كمبود يد در نوزادان و كودكان، اختلالات تيروئيد ناشي از كمبود يد در بالغين، توصيه هاي تغذيه اي مرتبط با بيماري هاي تيروئيد و نقش برنامه غني سازي نمك با يد در كاهش اختلالات تيروئيد و پايش آن مطرح شد.
مهندس فتح الله عالي پور كارشناس ارشد بهداشت تغذيه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي شهركرد نيز در اين كنفرانس با بيان اينكه در حال حاضر دو ميليارد نفر در جهان در معرض كمبود يد هستند خاطرنشان كرد: بيشترين گروه هاي آسيب پذير به اختلالات كمبود يد در جامعه، مادران باردار، مادران شيرده و شيرخواران و كودكان و نوجوانان هستند.
وي افزود: 90 درصد يد دريافتي از طريق ادرار دفع مي شود و بهترين شاخص برآورد يد در جامعه بر اساس ميزان دفع يد در ادرار 24 ساعته مي باشد.
عالي پور اضافه كرد: گواتر، به عنوان شايع ترين بيماري تيروئيد شناخته شده است كه ميزان شيوع آن از 68 درصد در سال 86 به كمتر از 6 و نيم درصد در سال هاي اخير كاهش يافته است.
وي، عواقب باليني كمبود يد را كاهش بهره هوشي كودكان به ميزان 10 تا 15 امتياز، كاهش بهره وري و افزايش هزينه هاي بهداشتي، درماني و آموزشي اعلام كرد و گفت: در سال 96، بيش از 700 ميليارد ريال از سوي بيمه سلامت ايران صرف درمان بيماري هاي تيروئيدي شد.
عالي پور ادامه داد: بر اساس آخرين وضعيت جهاني كمبود يد در جامعه در سال 2017، 22 كشور دچار كمبود يد و 11 كشور دچار دريافت بيش از حد كمبود يد قرار دارند.
وي با اشاره به اينكه اختلالات تيروئيدي در دختران بيش از پسران است خاطرنشان كرد: مصرف بيش از حد شكر و غلات تصفيه شده، فرآورده هاي سويا غيرتخميري و روغن هاي غيراشباع بلند زنجير مانند روغن سويا و ذرت، اثرات سمي به غده تيروئيد و هورمون هاي مرتبط با آن به ويژه در زنان مي گذارد كه بايد از افراط در مصرف آن ها اجتناب شود.
عالي پور اضافه كرد: 30 درصد از اختلالات تيروئيدي به عوامل محيطي همچون آلاينده هاي زيست محيطي، كمبودهاي تغذيه اي، رفتارهاي پرخطر و آلودگي هوا بيتگي دارد و همچنين استرس، عفونت ها، التهاب و اختلال در كبد و كليه از عواملي هستند كه بر عملكرد غده تيروئيد اثرات منفي مي گذارد و موجب كاهش متابوليسم بدن مي شود.
گفتني است؛ اين كنفرانس براي پزشكان عمومي و پرستاران داراي امتياز باز آموزي از اداره آموزش مداوم و براي كارشناسان مرتبط حائز گواهي آموزشي بود.
تعداد بازدید:
573
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:3
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal