مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۱۶
1397/09/18
در تهيه فراورده هاي لبني سنتي به چه نكاتي توجه كنيم؟
وبدا؛ كارشناس آزمايشگاه كنترل مواد غذايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، نكات لازم در خصوص تهيه فراورده هاي لبني سنتي را برشمرد.
به گزارش وبدا به نقل از روابط عمومي معاونت؛ دكتر منصوره معمارزاده در مصاحبه با برنامه " آواي روستا " كه از راديو جهانبين پخش شد، مهمترين نكته در تهيه فراورده هاي لبني سنتي را رعايت اصول بهداشتي در كليه مراحل توليد عنوان كرد.
وي افزود: اين مواد به دليل حساسيت در برابر فساد بايد در ظروف كاملاً بهداشتي تهيه شده ودر دماي يخچال (2 تا 8 درجه) نگهداري شوند.
اين كارشناس اضافه كرد: رنگ طبيعي شير خام سفيد و كمي متمايل به زرد است و در صورت تغيير رنگ به صورتي امكان وجود خون در شير كه گاهاً ناشي از بيماري ورم پستان دام است وجود دارد.
دكتر معمارزاده سلامت فراورده هاي لبني را در ارتباط مستقيم با سلامت دام دانست و ادامه داد: علاوه بر اينكه دام بايد شناسنامه سلامت داشته و تحت نظارت سازمان دامپزشكي باشد، وضعيت محل نگهداري دام نيز بايد به لحاظ بهداشتي مورد تاييد باشد.
وي در ادامه اين گفتگو به مخاطرات ناشي از مصرف فراورده هاي لبني آلوده اشاره كرد و گفت: به دليل بافت شير و وجود مواد مغذي فراوان، اين فراورده بستر مناسبي براي رشد و تكثير انواع عوامل بيماريزاست كه از انواع شاخص اين عوامل ميكروبي به باكتريهاي عامل تب مالت و سل اشاره كرد.
دكتر معمارزاده گفت: ساده ترين روش حذف عوامل بيماريزا جوشاندن شير به مدت يك دقيقه (از زمان به جوش آمدن) است وليكن جوشاندن بيش از حد هم ميتواند باعث از بين رفتن مواد مغذي مانند ويتامينها و پروتئين ها شود.
اين كارشناس مواد غذايي تاكيد كرد: فراورده هاي لبني سنتي مانند پنير هاي محلي كه در توليد آنها از شير خام نجوشيده استفاده مي شود عامل اصلي انتقال بيماريهاي خطرناكي مانند تب مالت هستند و لذا بايد اين فراورده ها را از مراكز مطمئن تهيه كرد و توليد كنندگان نيز بايد آگاه باشند كه پنير هايي كه به چنين روشي توليد مي شوند بايد حداقل 2 ماه در آب نمك 12 درصد بمانند و از مصرف پنير تازه اكيدا خودداري شود. دكتر معمارزاده در خصوص كشك هاي سنتي هم گفت: كشك هاي مايع بايد در يخچال نگهداري شده و هنگام مصرف به نسبت 50 درصد با آب رقيق و سپس جوشانده و مصرف شود. كشك هاي خشك نيز بايد در محل تميز و بهداشتي وبدون گرد و غبار و دور از محل تردد حيوانات و پرندگان و ... تهيه و خشك شوند.
دكتر معمارزاده در پايان اين گفتگوي راديويي از مردم خواست در جهت حفظ سلامت خود و خانواده فراورده هاي لبني سنتي را از مراكز مطمئن و بهداشتي تهيه كنند.
وي خاطر نشان كرد: بهترين روش اطمينان از سلامت مواد غذايي، داشتن سيب سلامت سازمان غذا و دارو بر روي بسته بندي فراورده است كه نشان دهنده تحت نظارت بودن توليد مواد غذايي است و با توجه به اهميت موضوع و خطرات ناشي از مصرف فراورده هاي لبني سنتي آلوده قطعا الزام توليد كنندگان به اخذ شناسه نظارت بهداشتي مي تواند باعث افزايش ضريب اطمينان به مصرف اين گونه فراورده ها و پيشگيري از بروز بيماريهاي مرتبط با مصرف فراورده هاي آلوده باشد.
تعداد بازدید:
732
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:2 تعداد کل امتیازها:18
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal