.
پست الکترونیک
نقشه سایت
ورود اعضاء
.
دوباره تلاش کنید
EN
!!!b1!!!
!!!b1!!!
رياست
obj_main_block4254
معاونت ها
obj_newmain_block2373
دانشكده ها
obj_newmain_block2372
مراكز تحقيقاتي و پژوهشكده
obj_newmain_block2374
مراكز درماني
obj_newmain_block2370
شبكه ها
obj_newmain_block2375
كتابخانه ها
كتابخانه مركزي
كتابخانه ديجيتال
نرم افزار جامع کتابخانه
مراکز رشد
مركز رشد فناوري سلامت
استارت آپ ویکند
ارتباط با صنعت
كميته تحقيقات
کوهورت
درباره دانشگاه
تاریخچه
درباره دانشگاه
معرفی خدمات
برنامه راهبردی دانشگاه
بیاینه رسالت و اهداف دانشگاه
ساختار سازمانی
مدیران پاسخگو
مکاتبه مستقیم با ما
۱۴۰۳/۲/۱۶
!!!b1!!!
!!!b1!!!
صفحه اصلي
مدير روابط عمومي
درباره روابط عمومي
معرفي همكاران
شرح وظايف
فصلنامه پژواك
فايل هاي آموزشي
گزارش عملكرد دانشگاه
پيام هاي تبريك و تسليت
سامانه هاي تلفني تحول سلامت
مديران روابط عمومي دانشگاه هاي علوم پزشكي
کتابچه آثار جشنواره زندگی و مقابله با کرونا
فیلم و گزارشات خبری صداوسیما
آلبوم تصاوير
پیوندهای ویژه
دفترچه آزمونها
فصلنامه پژواك دانشگاه علوم پزشكي شهركرد
آواي سلامت
تيم رسانه اي بچه هاي مسجد
خبرگزاري بين المللي قرآن-ايكنا
درباره دانشگاه
پایگاه خبری اطلاع رسانی وزارت بهداشت
1397/09/18
در تهيه فراورده هاي لبني سنتي به چه نكاتي توجه كنيم؟
وبدا؛ كارشناس آزمايشگاه كنترل مواد غذايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، نكات لازم در خصوص تهيه فراورده هاي لبني سنتي را برشمرد.
به گزارش وبدا به نقل از روابط عمومي معاونت؛ دكتر منصوره معمارزاده در مصاحبه با برنامه " آواي روستا " كه از راديو جهانبين پخش شد، مهمترين نكته در تهيه فراورده هاي لبني سنتي را رعايت اصول بهداشتي در كليه مراحل توليد عنوان كرد.
وي افزود: اين مواد به دليل حساسيت در برابر فساد بايد در ظروف كاملاً بهداشتي تهيه شده ودر دماي يخچال (2 تا 8 درجه) نگهداري شوند.
اين كارشناس اضافه كرد: رنگ طبيعي شير خام سفيد و كمي متمايل به زرد است و در صورت تغيير رنگ به صورتي امكان وجود خون در شير كه گاهاً ناشي از بيماري ورم پستان دام است وجود دارد.
دكتر معمارزاده سلامت فراورده هاي لبني را در ارتباط مستقيم با سلامت دام دانست و ادامه داد: علاوه بر اينكه دام بايد شناسنامه سلامت داشته و تحت نظارت سازمان دامپزشكي باشد، وضعيت محل نگهداري دام نيز بايد به لحاظ بهداشتي مورد تاييد باشد.
وي در ادامه اين گفتگو به مخاطرات ناشي از مصرف فراورده هاي لبني آلوده اشاره كرد و گفت: به دليل بافت شير و وجود مواد مغذي فراوان، اين فراورده بستر مناسبي براي رشد و تكثير انواع عوامل بيماريزاست كه از انواع شاخص اين عوامل ميكروبي به باكتريهاي عامل تب مالت و سل اشاره كرد.
دكتر معمارزاده گفت: ساده ترين روش حذف عوامل بيماريزا جوشاندن شير به مدت يك دقيقه (از زمان به جوش آمدن) است وليكن جوشاندن بيش از حد هم ميتواند باعث از بين رفتن مواد مغذي مانند ويتامينها و پروتئين ها شود.
اين كارشناس مواد غذايي تاكيد كرد: فراورده هاي لبني سنتي مانند پنير هاي محلي كه در توليد آنها از شير خام نجوشيده استفاده مي شود عامل اصلي انتقال بيماريهاي خطرناكي مانند تب مالت هستند و لذا بايد اين فراورده ها را از مراكز مطمئن تهيه كرد و توليد كنندگان نيز بايد آگاه باشند كه پنير هايي كه به چنين روشي توليد مي شوند بايد حداقل 2 ماه در آب نمك 12 درصد بمانند و از مصرف پنير تازه اكيدا خودداري شود. دكتر معمارزاده در خصوص كشك هاي سنتي هم گفت: كشك هاي مايع بايد در يخچال نگهداري شده و هنگام مصرف به نسبت 50 درصد با آب رقيق و سپس جوشانده و مصرف شود. كشك هاي خشك نيز بايد در محل تميز و بهداشتي وبدون گرد و غبار و دور از محل تردد حيوانات و پرندگان و ... تهيه و خشك شوند.
دكتر معمارزاده در پايان اين گفتگوي راديويي از مردم خواست در جهت حفظ سلامت خود و خانواده فراورده هاي لبني سنتي را از مراكز مطمئن و بهداشتي تهيه كنند.
وي خاطر نشان كرد: بهترين روش اطمينان از سلامت مواد غذايي، داشتن سيب سلامت سازمان غذا و دارو بر روي بسته بندي فراورده است كه نشان دهنده تحت نظارت بودن توليد مواد غذايي است و با توجه به اهميت موضوع و خطرات ناشي از مصرف فراورده هاي لبني سنتي آلوده قطعا الزام توليد كنندگان به اخذ شناسه نظارت بهداشتي مي تواند باعث افزايش ضريب اطمينان به مصرف اين گونه فراورده ها و پيشگيري از بروز بيماريهاي مرتبط با مصرف فراورده هاي آلوده باشد.
تعداد بازدید:
732
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:2 تعداد کل امتیازها:18
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
0
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+
A-
×
ورود اعضاء
ریاست
حوزه ریاست
درباره دانشگاه
نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
مدیریت روابط عمومی (وب دا)
دبیرخانه هیات امناء دانشگاه
مدیریت امور بین الملل
مدیریت هسته گزینش
مدیریت حراست
مدیریت آمار و فن آوری اطلاعات
مدیریت امور حقوقی
دفتر امور زنان و خانواده
اداره بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات
ستاد شاهد و امور ایثارگران
ستاد اقامه نماز دانشگاه
دبیرخانه هیات اجرائی جذب هیات علمی
دبیرخانه تخصصی سلامت و امنیت غذایی
سازمان اورژانس پیش بیمارستانی استان
واحد هماهنگی امور اقتصادی و جلب مشارکت های مردمی دانشگاه
ستاد مدیریت بحران و پدافند غیر عامل
مجمع خیرین سلامت استان
معاونت ها
معاونت آموزشی
مدیریت امورهیأت علمی
مرکز فن آوری های نوین آموزش علوم پزشکی
مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی
مدیریت آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه
واحد استعداد درخشان و المپیاد
مرکزآموزش هوشمند
معاونت بهداشتی
دفتر سلامت، ایمنی و محیط زیست(HSE)
جبهه جمعیت استان
معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی
معاونت درمان
معاونت فرهنگی و دانشجویی
پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و دانشجویی(مفدا)
اداره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
اداره مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
معاونت غذا و دارو
معاونت تحقیقات و فناوری
کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی
اداره علم سنجی
مجلات علمی دانشگاه
کتابخانه دیجیتال
کتابخانه مرکزی
روابط بین الملل
سامانه Eprints
اداره انتشارات(کتب و نشریات)
مرکز رشد فناوری سلامت
مرکز تحقیقات مدلسازی در سلامت
مرکز مطالعه کهورت آینده نگرسلامت شهرکرد
مرکز تحقیقاتی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت
مرکز تحقیقات پرستاری مامایی جامعه نگر
پژوهشکده علوم پایه سلامت
مرکز تحقیقاتی بیوشیمی بالینی
مرکز تحقیقاتی سلولی و مولکولی
مرکز تحقیقات سرطان
مرکز تحقیقاتی گیاهان دارویی
آزمایشگاه جامع تحقیقات
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان هاجر
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان کاشانی
مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی
دفتر ارتباط با صنعت
کمیته مطالعات و تحقیقات سلامت زنان
مالکیت فکری
دانشکده ها
بهداشت
پزشکی
پرستاری و مامایی
علوم پزشکی بروجن
پیراپزشکی
دندانپزشکی
فناوری های نوین
مراکز تحقیقاتی
کمیته تحقیقات دانشجویی
مرکز مطالعه کوهورت آینده نگر سلامت عمومی شهرکرد
مرکز تحقیقات پرستاری مامایی جامعه نگر
مرکز تحقیقاتی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت
مرکز تحقیقات مدل سازی در سلامت
مرکز تحقیقات سرطان
مرکز رشد فناوری سلامت
استارتآپ ویکند
پژوهشکده علوم پایه سلامت
پژوهشکده علوم پایه سلامت
مرکز تحقیقاتی بیوشیمی بالینی
مرکز تحقیقاتی سلولی و مولکولی
مرکز تحقیقاتی گیاهان دارویی
آزمایشگاه جامع تحقیقات
بیمارستانها
بیمارستان آیت اله کاشانی شهرکرد
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان کاشانی
بیمارستان هاجر(س) شهرکرد
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان هاجر
بیمارستان ولی عصر(عج) بروجن
بیمارستان سیدالشهداء(ع) فارسان
بیمارستان سینا جونقان
بیمارستان شهداء لردگان
بیمارستان امام رضا(ع) اردل
بیمارستان امام جواد (ع)ناغان
بیمارستان شهید ارجمند مالخلیفه
بیمارستان امام سجاد (ع) کوهرنگ
کلینیک ها
کلینیک فوق تخصصی امام علی(ع)
کلینیک تخصصی دکتر سلطانی فارسان
کلینیک دندانپزشکی تخصصی صدف
سلامتکده طب ایرانی اکسیر
شبکه های بهداشت و درمان
شهرستان اردل
شهرستان بروجن
شهرستان بن
شهرستان سامان
شهرستان شهرکرد
شهرستان فارسان
شهرستان کوهرنگ
شهرستان کیار
شهرستان لردگان
شهرستان خانمیرزا
شهرستان فلارد
Powered by
Dorsa
Portal