مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۱۳
1398/09/14
الزامات برچسب گذاري محصولات غذايي و آشاميدني تراريخته
وبدا؛ كارشناس اداره نظارت بر مواد غذايي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي شهركرد گفت: چنانچه هر واحد توليدي محصولاتي را توليد كند كه در آنها موادي از قبيل سويا ( اعم از دانه يا پروتئين)، پنبه دانه، كلزا و ذرت به صورت خالص و يا تركيب با هر درصدي مي باشد مي بايست موارد مهمي را در برچسب گذاري اين محصولات رعايت نمايد.
به گزارش وبدا به نقل از روابط عمومي معاونت؛ سيد مهراب حسيني با اعلام اين خبر افزود: مطابق دستورالعمل الزامات برچسب گذاري محصولات غذايي و آشاميدني تراريخته، توليد كننده متعهد است در صورت استفاده از مواد اوليه تراريخته در محصول، مراتب را با رعايت اصول برچسب گذاري به اطلاع مصرف كننده برساند.
وي تصريح كرد: توليد كننده بايد نسبت به تعيين محصولاتي كه در فرمول آنها حداقل يكي از مواد اوليه سويا( اعم از دانه يا پروتئين) ، پنبه دانه، كلزا و ذرت و يا مشتقات آنها به صورت خالص يا تركيبي وجود دارد اقدام نمايد.
وي در ادامه تاكيد كرد: در اينگونه محصولات مي بايست هم بر روي ليبل محصول "لگو" مربوطه و هم در مقابل جزء تراريخته عبارت " تغيير يافته ژنتيكي يا تراريخته" درج شود، در واقع مطابق با دستورالعمل مذكور، بحث كميت سنجي مطرح نبوده و صرفا وجود يا عدم وجود جزء تراريخته در فرمولاسيون محصول برچسب را مشمول هم لگو و هم عبارت تراريختگي مي كند.
حسيني اضافه كرد: هنگامي كه واحدهاي توليدي كه مشمول الزامات برچسب گذاري محصولات غذايي و اشاميدني تراريخته هستند در خواست مجوز توليد نمايند كميته هاي فني و قانوني مربوطه در معاونت غذا و دارو ضمن بررسي مستندات آنها ( مجوز ورود و يا پروانه ساخت)، چنانچه مستندات دلالت بر تراريخته بودن مواد اوليه دارد، اقدامات قانوني لازم را در اين خصوص اعمال مي نمايند و چنانچه با بررسي مستندات نمي توان از تراريخته بودن مواد مذكور اطمينان پيدا نمود، نمونه محصول جهت بررسي آزمايشگاهي به آزمايشگاه مرجع سازمان غذا و دارو و يا يكي از آزمايشگاههاي همكار قادر به تشخيص محصولات تراريخته ارسال مي شود.
تعداد بازدید:
479
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:2
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal