مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۳۰
1399/02/03
تصويب 29 طرح تحقيقاتي در كميته سازماندهي تحقيقات و بررسي اپيدميولوژيك كوويد 19 دانشگاه علوم پزشكي شهركرد
وبدا؛ سرپرست معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشكي، خدمات بهداشتي و درماني چهارمحال و بختياري، از تصويب 29 طرح تحقيقاتي در كميته سازماندهي تحقيقات و بررسي اپيدميولوژيك كوويد 19 اين دانشگاه خبر داد.
به گزارش وبدا؛ دكتر مهربان صادقي افزود: از اين تعداد 17 طرح كد اخلاق دريافت و در حال اجرا هستند.
وي تصريح كرد: مابقي طرح ها نيز در جلسه اخير كميته مصوب گرديده اند و مكاتبه با مجريان جهت اعمال نظرات اعضاي كميته صورت گرفته و طرح هاي اصلاح شده جهت دريافت كد اخلاق به كارشناس كميته اخلاق ارجاع شده است.
به گفته وي، از طرح هاي مصوب 4 مورد مربوط به ويژگي هاي اپيدميولوژيك بيماري، 7 مورد مربوط به تشخيص ، 2 مورد مربوط به فناوري و در حوزه هاي سلامت عمومي (مردم/ركاركنان) هر كدام 7 مورد و در حوزه پيشگيري 2 مورد مصوب شده است.
دكتر صادقي، طرح هاي فناورانه را شامل : توليد كيت مولكولي تشخيص سريع COVID-19
و طراحي و ايجاد نظام ثبت بيماران بستري و مشكوك و مبتلا به كوويد COVID-19 عنوان كرد و افزود: هزينه 29 طرح مصوب جمعاً بالغ بر يك ميليارد و 150 ميليون ريال برآورد شده است.
سرپرست معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، در خصوص ساير اقدامات كميته سازماندهي تحقيقات و بررسي اپيدميولوژيك كوويد 19 اظهار داشت: بيماري كوويد 19 يكي از بيماري هاي ويروسي است كه پس از ظهور بسيار سريع توسعه پيدا كرد و تبديل به پاندمي جهاني شد و اثرات شديد بر سلامت، وضعيت اجتماعي و اقتصادي مردم در سرتاسر جهان به جاي گذاشت و در حال اثر گذاري است.
وي تصريح كرد: سازمان بهداشت جهاني و سازمان تجارت جهاني، 2 سازماني هستند كه با يكديگر در خصوص بيماري كوويد 19 فعاليت مي نمايند و پاسخ گوي جنبه هاي مختلف بيماري از جمله گزارش وضعيت بيماري از نظر موارد شيوع، ميزان مرگ و مير و ميزان بهبودي در سرتاسر جهان، تدوين و صدور دستورالعمل ها و پروتكل هاي مرتبط با بيماري از نظر اصول پيشگيري و مقابله با شيوع در زمينه تشخيص ، درمان و ... در سطح بين المللي هستند.
دكتر صادقي، يكي از جنبه هاي مهم علمي مقابله با اين بيماري را، گسترش تحقيقات در زمينه بيماري عنوان كرد، كه در جهان به صورت گسترده در حال انجام است.
وي ادامه داد: خوشبختانه از اين ديدگاه كشور ايران جز يكي از بهترين، موثرترين كشورهاي جهان به شمار مي رود كه در حيطه هاي مختلف اصول پيشگيري در رعايت بهداشت فردي و اجتماعي تشخيص و درمان بيماري موفق تر و خيلي سريع در بدو ايجاد بيماري تحقيقات خود را آغاز و در حال انجام است.
دكتر صادقي گفت: همچنين در زمينه فناوري و دستيابي به توليد ميزان كافي از روش هاي محافظت فردي، ساخت كيت هاي تشخيص و تلاش در دستيابي به واكسن و درمان مناسب به سختي و فعال كار مي كنند.
سرپرست معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشكي شهركرد افزود: اين دانشگاه، هم هماهنگ با ساير دانشگاه هاي كشور و هماهنگ با كليه دستور العمل ها، پروتكل ها و سياست هاي ملي مبارزه با بيماري از طريق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ابلاغ شده، فعاليت خودش را در زمينه سازمان دهي تحقيقات و بررسي اپيدميولوژيك كوويد 19 آغاز كرده و در اين خصوص كميته اي تحت عنوان كميته سازماندهي در تحقيقات و بررسي اپيدميولوژيك كوويد 19 با هدف تدوين اولويت هاي تحقيقاتي و تسريع در روند بررسي و تصويب طرح هاي تحقيقاتي مرتبط با كوويد 19 در تاريخ هفدهم اسفندماه 98 در حوزه معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه تشكييل گرديد.
وي در تشريح گزارش فعاليتهاي كميته سازماندهي تحقيقات COVID-19 اظهار داشت: پس از شروع اپيدمي بيماري COVID-19 در كشور و دستور وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي مبني بر سازماندهي تحقيقات و بررسي اپيدميولوژيك بيماري COVID-19 و متعاقب آن دستور معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت و تاكيد رياست دانشگاه در اين خصوص، كميته سازماندهي تحقيقات و بررسي اپيدميولوژيك COVID-19 با هدف تدوين اولويت‌هاي تحقيقاتي و تسريع در روند بررسي و تصويب طرح هاي تحقيقاتي مرتبط با COVID-19 در تاريخ 17/12/98 حوزه معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه تشكيل گرديد.
دكتر صادقي از فعاليت هاي انجام شده به مشخص نمودن اولويت هاي تحقيقاتي دانشگاه در زمينه COVID-19با تاكيد بر"بررسي اپيدميولوژي بيماري" – "بررسي حساسيت و ويژگي تست هاي تشخيصي"– "توسعه فناوري در جهت توليد كيت مولكولي تشخيص سريع كوويد 19"– "بررسي نقش سيستم ايمني در پاتوفيزيولوژي و روند بهبود بيماري"– "آسيب هاي رواني و اجتماعي ناشي از كوويد 19" –" بررسي اثر بخشي برنامه هاي آموزشي رسانه هاي جمعي شامل راديو، تلويزيون و فضاي مجازي" اشاره داشت.
 وي، اعلام فراخوان نامه وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي درخصوص تحقيقات در زمينه  COVID-19در دانشگاه و مراكز تحقيقاتي،  بررسي گزارش اپيدميولوژي بيماري و روند مراقبت و درمان بيماران، ايجاد كميته  COVID-19در سامانه پژوهشيار جهت ثبت و ساماندهي طرح هاي تحقيقاتي در اين زمينه، بررسي و تصويب طرح هاي تحقيقاتي در جلسات كميته سازماندهاي تحقيقات و بررسي اپيدميولوژيك  COVID-19و اختصاص كد اخلاق و صدور معرفي نامه هاي اجرايي ظرف 48 ساعت ، را از ديگر اقدامات اين كميته برشمرد.
به گفته وي، تا پايان فروردين ماه 1399، 6 جلسه  كميته تشكيل و در مجموع 36 طرح در اين جلسات مورد بررسي قرار گرفت.
دكتر صادقي افزود: از اين تعداد طرح ، 7 طرح به دليل عدم قابليت اجرا، عدم ضرورت اجرا يا تكراري بودن مورد موافقت قرار نگرفت.
 
 
 
تعداد بازدید:
187
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal