مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۱۵
1399/02/06
توصيه‌هاي تغذيه‌اي ايام روزه داري ماه مبارك رمضان
وبدا؛ كارشناس تغذيه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي شهركرد توصيه‌هاي تغذيه‌اي ايام روزه داري ماه مبارك رمضان را تشريح كرد.
به گزارش وبدا؛ فرشته علايي افزود: در ماه مبارك رمضان مانند هميشه پيروي از برنامه غذايي متنوع و متعادل يعني تامين انواع مختلفي از مواد غذايي به تناسب با يكديگر، مقادير كافي از مواد مورد نياز براي حفظ سلامت بدن و رعايت ميانه روي با محدود نمودن غذاهاي داراي چربي، كلسترول، قند، نمك زياد و تركيبات افزودني توصيه مي‌شود.
وي با اشاره به اينكه غذاها براساس محتوي پروتئين، ويتامين و مواد معدني در به 6 گروه اصلي غذايي تقسيم بندي مي‌شوند، تصريح كرد: غذاها بايد از گروه هاي مختلف انتخاب شوند، همچنين براي برطرف نمودن نيازهاي تغذيه‌اي بدن استفاده از آب، املاح، ويتامين‌ها، مواد معدني، پروتئين و انرژي مورد نياز بدن افراد روزه دار در سه وعده غذايي سحر، افطار و شام ضروري است.
كارشناس تغذيه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي شهركرد درخصوص شش گروه غذايي اصلي و جايگزين‌هاي آن‌ها عنوان كرد: گروه اول گروه نان و غلات است كه شامل نان ها، برنج، انواع ماكاروني، رشته ها، غلات صبحانه، بلغور گندم، بلغور جو مي‌شود، توصيه مي‌شود حداقل نيمي از نان و غلات مصرفي روزانه از نوع سبوس دار باشد.
علايي دومين مورد از گروه غذايي اصلي و جايگزين آن ها را سبزي‌ها شامل انواع كاهو، اسفناج، كرفس، سبزي خوردن و ساير سبزي‌هاي برگي، انواع كلم، هويج، بادمجان، نخود سبز، لوبيا سبز، انواع كدو، فلفل، قارچ، خيار، گوجه فرنگي، پياز و... عنوان كرد.
وي با بيان اينكه گروه ميوه ها شامل انواع ميوه‌هاي فصل ازجمله مركبات، سيب، كيوي و... و انواع آب ميوه طبيعي و بدون شكر افزوده، كمپوت ميوه‌ها و ميوه هاي خشك است، سومين مورد از گروه غذايي اصلي و جايگزين آن‌ها به شمار مي‌رود، خاطرنشان كرد: مصرف مقادير كافي از غذاهاي گروه سبزي‌ها و ميوه‌ها در ايام روزه داري با تامين ويتامين‌ها به خصوص ويتامين C و پيش ساز ويتامين A به تقويت سيستم اميني بدن براي مقابله با بيماري كوويد19 كمك مي‌كنند.
كارشناس تغذيه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي شهركرد خاطرنشان كرد: لبنيات شامل شير، ماست، پنير، كشك و دوغ، علاوه بر تامين كلسيم، فسفر و بخشي از پروتئين، ويتامين‌هاي گروه B به خصوص ويتامين B2 و B12 را كه به تقويت سيستم ايمني بدن كمك مي‌كنند تامين مي‌كند، بنابراين توصيه مي‌شود كه لبنيات از نوع كم چرب حتما در ليست غذاهاي مصرفي در ماه مبارك رمضان قرار گيرد.
علايي گروه گوشت و تخم مرغ را منبع تامين پروتئين حيواني دانست و تاكيد كرد: گروه حبوبات و مغز دانه‌ها شامل نخود، انواع لوبيا، عدس، باقلا، لپه، ماش و... و مغزها شامل گردو، بادام، فندق، پسته، بادام زميني، بادام هندي و... هستند كه حتما در ايام روزه داري ماه مبارك رمضان استفاده شوند.
وي يادآور شد: درايام ماه مبارك رمضان امسال روزه داران بايد به مصرف منابع كافي پروتئين اعم از پروتئين‌هاي حيواني و گياهي توجه داشته باشند، چراكه اين مواد غذايي عملكرد طبيعي سيستم ايمني بدن براي پيشگيري از بيماري كوويد 19 را تقويت مي‌كند.
كارشناس تغذيه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي شهركرد بيان داشت: حبوبات منبع سرشار پروتئين هستند، اين مواد زماني كه همراه با غلات مصرف مي‌شوند مي‌توانند به عنوان يك پروتئين خوب براي بدن جايگزين گوشت، مرغ و ماهي شوند.
تعداد بازدید:
121
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal