مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۱۴
1399/02/12
چهارمحال و بختياري با وجود عدم فراهم بودن زيرساخت هاي بهداشتي و درماني در كنترل و مديريت كرونا عملكرد موفقي از خود نشان داده است
وبدا؛ رئيس دانشگاه علوم پزشكي، خدمات بهداشتي و درماني چهارمحال و بختياري گفت: استان با وجود بضاعت و امكانات بهداشتي و درماني بسيار ضعيف و اندك در مقابله با بيماري عفوني كه فضا، نيرو و امكانات فراوان خود را مي طلبد موفق عمل نموده است.
به گزارش وبدا؛ دكتر مجيد شيراني افزود: مركز آموزشي و درماني هاجر ( س) شهركرد بعنوان بيمارستان مرجع درمان بيماران مبتلا به كوويد 19 و عدم شرايط ايزوليشن با توجه به دارا بودن بخش هاي مختلف نوزادان، بخش هاي تخصصي قلب و داخلي و... و عدم امكان جابه جايي آنها، دارا بودن تنها يك دستگاه ام ار اي دولتي در استان و مطرح بودن بعنوان فقيرترين استان كشور به لحاظ داشتن دستگاه سي تي اسكن و نبود اين دستگاه در شهرستاني همچون اردل و بيمارستان ناغان با توجه به لزوم سي تي اسكن براي تشخيص بيماري كوويد 19 ، نشان از همت سيستم بهداشت و درمان، همكاري دستگاه ها و مشاركت مردم در پيشگيري از همه گيري و مقابله با اين بيماري دارد.
وي تصريح كرد: دانشگاه علوم پزشكي استان تنها با دارا بودن 55 تخت فعال اي سي يو علي رغم لزوم اختصاص، 10 درصد تخت هاي موجود هر بيمارستان بر اساس استاندارد ها در بسياري از كشورها به تخت هاي اي سي يو با دارا بودن حدود يكهزار و 500 تخت بيمارستاني در حالي كه به علت تبعات اجتماعي با وجود تشويش و نگراني فراوان از ناشناخته بودن رفتار بيماري نوپديد كوويد 19، توانست با حفظ آرمش جامعه از اين بحران هم به خوبي عبور نمايد.
به گفته وي، طي اين مدت علاوه بر 55 تخت اي سي يو حدود 23 تخت ديگر تجهيز و به درمان بيماران با حال وخيم اختصاص يافت.
وي اظهار داشت: چهارمحال و بختياري جز استان هايي است كه فاقد دستگاه راديوتراپي است و با مشكلات عديده مالي و تاخير حدود 18 ماهه پرداخت كارانه پزشكان و تاخير 12ماهه پرداخت مزاياي كاركنان مواجه و بيش از 30 درصد نيروهاي دانشگاه شركتي هستند و حقوقشان از درآمدهاي اختصاصي دانشگاه پرداخت مي شود و اين درحالي است كه همچنان نيروي انساني دانشگاه به واسطه مراجعات مبتلايان به كرونا به مراكز بهداشتي و درماني همچنان در معرض خطر مي باشند .
وي افزود: دانشگاه علوم پزشكي استان با علم به درگير شدن دير يا زود با شيوع بيماري كرونا با تلاش براي به تعويق انداختن زمان آن و حفظ شيب ملايم و منحني تپه اي شكل با حداقل ارتفاع، توانست با توجه به امكانات و تجهيزات موجود نسبت به خيلي از استان ها مطلوب تر عمل نمايد.
دكتر شيراني ادامه داد: تعداد مبتلايان و مرگ و مير ناشي از ابتلا به بيماري كوويد 19 در استان، حدود 40 درصد متوسط كشوري در جمعيت بوده است و با توجه به ابتلاي يك نفر به ازاي جمعيت هزار نفري در كشور، در استان به ازاي هر هزار نفر كمتر از 0.4 به اين بيماري مبتلا شده اند.
وي با اشاره به كمبود هميشگي تخت اي سي يو در چهارمحال و بختياري، گفت: در شرايط معمول نزديك به صد در صد تخت هاي سي يو اشغال است
رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان، اقدامات به موقع، فعاليت قرارگاهي در دانشگاه، همكاري خوب و داوطلبانه اعضاي هيات علمي دانشگاه و مشاركت اين عزيزان در تصميم گيري ها، اجرا و نظارت ها و ايجاد انگيزه مضاعف در كادر بهداشتي و درماني با حضور و مشاركت فعال هيات رئيسه دانشگاه و نيروهاي متخصص در لحظات و موقعيت هاي حساس و تشكيل زودهنگام كميته علمي و اپيدميولوژي بيماري و اقدامات پيشتازانه را از عوامل عملكرد موفق دانشگاه براي مقابله با كرونا برشمرد.
دكتر شيراني از جمله اقدامات ابتكاري دانشگاه به، اختصاص 10 خط پاسخگويي به سوالات مردمي براي كاهش مراجعات به مراكز درماني و توزيع ضدعفوني برگرفته از بحران هاي طبيعي مانند سيل و زلزله و فعاليت مداخله اي فعال در مواجهه با افراد داراي علايم خفيف بيماري اشاره داشت.
وي افزود:در ابتداي بحران 50 درصد انتقال ها عمودي و از انتقال هاي خارج استان به علت مسافرت يا مواجه با افرادي بوده است كه به خارج از استان مسافرت داشته اند و با تلاش فراوان از انتقال افقي بيماري و شيوع داخل استاني پيشگيري بعمل آمد.
تعداد بازدید:
159
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:2
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal