مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۱۵
1399/03/21
افزايش احتمال بروز بيماري هاي منتقله از آب و غذا با گرم شدن هوا
وبدا؛ مدير مبارزه با بيماري هاي واگير مركز بهداشت استان چهارمحال و بختياري، با اشاره به افزايش احتمال بروز بيماري هاي منتقله از آب و غذا با گرم شدن هوا نسبت به رعايت نكات بهداشتي و توجه به سلامت آب آشاميدني و مواد غذايي هشدار داد.
به گزارش وبدا؛ احمد رئيسي با بيان اينكه بيماريهاي منتقله از آب و غذا عمدتاً از طريق مصرف مواد خوراكي و آشاميدني ناسالم و ناشي از آلودگي هاي باكتري، ويروسي، انگلي و ... مي باشد افزود: اين بيماري ها معمولاً با بروز علائمي همچوم اسهال، تهوع،‌استفراغ ، گرفتگي هاي شكمي بروز مي نمايد.
وي تصريح كرد: همه ساله شاهد بروز بيماري هاي منتقله از آب و غذا هستيم لذا سوق پيدا كردن اذهان به سمت كرونا نبايد موجب غفلت مردم از خطر بروز اين بيماري ها شود.
رئيسي، با اشاره به خطر بروز مشكلات عديده و حتي مرگ و مير ناشي از مسموميت ها و بيماري هاي منتقله از آب و غذا گفت: همه ساله اقدامات مداخله اي صورت مي گيرد كه تشكيل 14 تيم واكنش سريع در سطح استان و شهرستان هاي تابعه از جمله اقدامات صورت گرفته از سوي متوليان امر در سال گذشته بوده است.
به گفته وي، در سال 98 با بروز 12 طغيان در استان رو به رو شديم كه 4 مورد آن در شهرستان شهركرد رخ داد و ابتلاي بيش از 220 نفر را در پي داشت.
وي، تعداد طغيان هاي شهرستان اردل را 2 مورد و در اثر مسموميت با سم بوتوليسم ناشي از مصرف ترشي جوشير و طغيان هاي شهرستان لردگان را 3 مورد و عمدتاً ناشي از مصرف آب آلوده و شهرستان هاي كيار، سامان و بروجن هر كدام را 1 مورد اعلام كرد.
مدير مبارزه با بيماري هاي واگير مركز بهداشت استان، از عوامل بروز طغيان بيماري هاي منتقله از آب و غذا به شكستگي و فرسودگي شبكه هاي آب رساني ، عدم كلر زني و ضدعفوني صحيح و به موقع منابع آب آشاميدني و وضعيت نامطلوب مناطق گردشگري اشاره و افزود: از عمده ترين مشكلات آب آشامديني نداشتن لوله كشي در درصدي از روستاها مي باشد.
رئيسي افزود: در اين راستا ضمن تشكيل تيم هاي سلامت آب و غذا نسبت به آموزش مردم با برگزاري جلسات آموزشي، توزيع پمفلت و بروشور اقدام گرديده است.
سرپرست گروه سلامت محيط و كار مركز بهداشت چهارمحال و بختياري نيز در ادامه ، كلر زني مداوم آب، دسترسي افراد به منابع آب سالم، افزايش نظارت ها، تعامل و همكاري بيشتر با شركت آب و فاضلاب و توجه بيشتر به كلر زني گازي منابع آب را از راهكارهاي موثر در پيشگيري از بروز بيماري هاي منتقله از آب و غذا برشمرد.
بهمن بنايي با بيان اينكه هم اكنون حدود 316 روستا نيازمند تدوين و اجراي شبكه توزيع آبرساني هستند افزود: اين مسئله مي تواند زمينه ساز بروز يك طغيان بزرگ در استان شود.
وي خاطر نشان كرد: غلظت عناصر شيميايي برخي از منابع آب طي ساليان اخير افزايش يافته است و اين نيازمند حفاظت از منابع آب، لايروبي مخازن آب به طور منظم مي باشد.
وي در ادامه يكي از راهكارهاي كليدي در كنترل اين مسئله به حداكثر رساندن رنج كلر براي پيشگيري از آلودگي هاي ثانويه عنوان كرد و افزود: اولويت در شرايط طغيان استفاده از آب معدني و بسته بندي است.
بنايي با تاكيد بر اهميت رعايت بهداشت فردي در طغيان بيماري ها اظهار داشت: اين تصور كه در روستا به علت عدم دسترسي به آب با طغيان بيماري هاي منتقله از آب و غذا روبه رو هستيم درست نيست و حتي در شهرها به علل مختلف از جمله عدم سالم سازي سبزيجات وارده از استان هاي همجوار شاهد بروز طغيان بيماري در سالهاي گذشته بوده ايم.
وي، رعايت اين موضوع حتي در جوامع شهري را حائز اهميت برشمرد و افزود: آب، غذا، انگشتان،‌ مدفوع و مگس هر كدام مي توانند بعنوان راه هاي انتقال بيماري ها موجب بروز طغيان بيماري شوند.
سرپرست گروه سلامت محيط و كار مركز بهداشت چهارمحال و بختياري خاطر نشان كرد: شيوع بيماري كرونا اهميت موضوع توجه به بهداشت دست ها را به خوبي نشان مي دهد.
به گفته وي، به ازاي هر 50 گرم مواد غذايي آلوده مي تواند موجب بروز يك مسموميت شود، حال در جايي كه كشف يك تن يا 500 كيلوگرم مواد غذايي فاسد گزارش مي شود به خوبي حجم و عواقب ناگوار توزيع و مصرف اين مواد غذايي فاسد براي مردم و سيستم بهداشت و درمان نمايان مي شود.
بنايي، با اشاره به تشديد نظارت ها و انجام اقدامات كنترلي و مداخله اي كارشناسان بهداشت محيط از بلاتكليف ماندن وضعيت بهداشت مناطق گردشگري بلامتصدي، عدم نصب تابلوهاي هشدار در كنار آب هاي روان و امكان تبديل شدن اين تهديد به يك طغيان بزرگ، ابراز گلايه مندي كرد.
وي گفت: فنس كشي اطراف چشمه ها نيز مي تواند تاحد قابل توجهي از بروز طغيان هاي ناشي از مصرف آب آلوده پيشگيري نمايد.
تعداد بازدید:
272
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:2 تعداد کل امتیازها:2
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal