مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۱۴
1399/03/26
شدت ابتلا و مرگ و مير كرونا در مردان نسبت به زنان بيشتر است
وبدا؛ رئيس دانشگاه علوم پزشكي، خدمات بهداشتي و درماني چهارمحال و بختياري با اشاره به فرا رسيدن هفته بين المللي سلامت مردان ( 26 خرداد الي يكم تيرماه) گفت: در سال جاري با توجه به شيوع كوويد 19 در دنيا و شدت ابتلا و مرگ و مير بيشتر مردان نسبت به زنان، اين موضوع در صدر مسايل مطرح شده در اين هفته قرار گرفته است.
به گزارش وبدا؛ دكتر مجيد شيراني افزود: گرچه همه افراد جامعه از كوچك تا بزرگ و زن و مرد در معرض خطر كرونا ويروس هستند، اما سن و جنس به عنوان دوفاكتور مهم در ابتلا يا شدت علايم تاثير گذارند.
به گفته وي، ابتلا و سن افرادي كه علائم شديد تري پيدا مي كنند يا ابتلا به كرونا در آنها منجر به مرگ مي شود، در سالهاي پاياني، ميانسالي و دوره سالمندي بيشتر است. وي تصريح كرد: همچنين تاكنون موارد آلودگي و شدت ابتلا و مرگ و مير در مردان بيشتر از زنان بوده و اين افراد نيازمند مراقبت و توجه بيشتر هستند.
دكتر شيراني گفت: بر اساس مطالعات متعدد در نقاط مختلف دنيا، از مهمترين عواملي كه در ابتلا و شدت بيشتر عوارض كوويد 19 در مردان نقش بازي مي كنند ويژگيهاي بيولوژيك مردان، پروفايل اجتماعي و مسئوليت شغلي مردان، مسئوليت خانوادگي مردان براي خريد اقلام مورد نياز خانواده، تاثير مسائل فرهنگي بر ابتلاي مردان، بيماريهاي مزمن در مردان، رفتارهاي ناسالم مردان و عامل خطر خانيات در مردان مورد تاكيد قرار گرفته اند.
وي در خصوص عامل ويژگيهاي بيولوژيك مردان اظهار داشت: مطالعات حاكي از آن است كه برخي ويژگيهاي بيولوژيك مردان آنان را نسبت به ابتلا به كوويد 19 آسيب پذيرتر از زنان مي سازد كه از جمله اينكه وجود آنزيم ACE در مردان بيشتر از زنان است كه عاملي براي ايجاد عفونت قلمداد مي شود.
دكتر شيراني ادامه داد: همچنين عامل ژنتيك مربوط به كروموزوم اضافي در زنان عامل ايمني بهتر در زنان است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي چهارمحال و بختياري گفت: از طرف ديگر در برخي مطالعات وجود هورمون استروژن در زنان را عاملي براي بهبودي سريعتر و كاهش شدت ابتلا در زنان دانسته اند و در مجموع شواهد، حاكي از آسيب پذيري بيولوژيك بيشتر مردان در مقابل بيماري كوويد 19 مي باشد.
دكتر شيراني افزود: شاغل بودن اكثريت مردان به عنوان نان آور خانواده سبب مي شود كه تماسهاي آنان با محيط خارج از خانه بيشتر از ساير افراد خانواده بوده و در معرض خطر بيشتري قرار گيرند.
وي با بيان اينكه، آنها بايد بنا را بر آن بگذارند كه اطرافيان آنها از فاميل و همسايه و همكار و دوست و آشنا تا پزشك و معلم و مغازه دار و راننده و ... آلوده هستند افزود: تنها با پذيرش اين اصل است كه به حفاظت
شخصي خود توجه خواهند كرد و حداكثر اصول بهداشتي و احتياطات همه جانبه را رعايت خواهند كرد.
وي، با تاكيد بر ضرورت رعايت اصول حفاظت فردي در محيط كار بر اساس پروتكل هاي مربوطه در اين گروه سني افزود: اغلب شغلهاي در معرض خطر يا مردانه هستند يا حتي اگر مردان و زنان هر دو به آن اشتغال دارند، مردان بيشتري مبتلا شده و با علايم شديد تري مواجه شده اند.
دكتر شيراني گفت: همچنين شدت ابتلا و مرگ و مير در مردان كادر بهداشت و درمان بيشتر از زنان بوده است.
وي خاطر نشان كرد: اكثريت ميانسالان مسئوليت خريد اقلام ضروري خانواده را نيز به عهده دارند و در معرض خطر بيشتري قرار مي گيرند، به همين جهت بايد خريد را فقط به تامين مواد اصلي مورد نياز اختصاص دهند و تعداد دفعات خريد را به حداقل ممكن برسانند و سعي كنند اقلام مورد نياز را يك جا خريداري نمايند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان، از جمله مهم ترين چالش ها ، به باور غلط مردان مبني بر برتر بودن و قوي تر بودن مردان نسبت به زنان و در نتيجه مغفول ماندن تمركز بر سلامت خودشان اشاره كرد و افزود: با همين باورهاست كه مردان كمتري به مراكز درماني مراجعه مي كنند و به انجام آزمايش تن مي دهند يا كمتر از زنان به رعايت اصول بهداشتي تعريف شده مانند شستشوي مكرر دستها، استفاده از ماسك و دستكش مبادرت مي ورزند.
دكتر شيراني گفت: انتشار آمارهاي مربوط به ابتلا و مرگ و مير مردان در اثر بيماري كوويد 19 از مواردي است كه مي تواند بر شكستن اين رويكرد غلط براي محافظت در مقابل كرونا موثر باشد.
وي در خصوص عامل بيماريهاي مزمن در مردان نيز يادآور شد، گرچه بيماريهاي مهمي مانند بيماري قلبي عروقي ) فشارخون بالا، ديابت، بيماري عروق قلب و بيماري عروق مغز( عامل مهم مرگ و مير بويژه در گروه سني ميانسال و سالمند مي باشد، اما اين عوامل در مردان نقش بسيار پررنگ تري نسبت به زنان دارند و بروز و شيوع و مرگ و مير ناشي از آنها به طور قابل توجهي بيشتر از زنان است. وي اضافه كرد: با توجه به اينكه يك عامل خطر بسيار مهم در شدت ابتلا مرگ و مير ناشي از كوويد 19 ابتلا به بيماريهاي زمينه اي فوق مي باشد، مردان در معرض خطر بيشتري قرار مي گيرند.
به گفته وي، با توجه به اينكه درصد كثيري از مردان بخصوص در گروه ميانسال داراي بيماريهاي مزمن زمينه اي غير واگير مانند انواع سرطانها، ديابت، بيماري قلبي، عروقي، بيماري كليوي مزمن، بيماريهاي سيستم عصبي، و ... هستند بنابراين در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به بيماري كرونا و عواقب آن بوده و نيازمند توجه و مراقبت بيشتري مي باشند.
دكتر شيراني افزود: به همان اندازه كه ويروس كرونا خطرناك و مرگ آفرين است، اثرات ناگوار و مخرب تغذيه ناسالم و بي تحركي برسلامتي نيز مي تواند منجر به عواقب ناخوشايندي مانند سكته قلبي و مغزي، ديابت، فشارخون بالا، چاقي، چربي خون بالا، كبد چرب، افسردگي، كاهش قواي عضلاني و.... گردد.
وي، تغذيه ناسالم، فعاليت بدني ناكافي و چاقي را از دلايل مهم بيماريهاي غير واگير دانست كه متاسفانه مردان را در معرض خطر ابتلا به كوويد 19 و مقاومت پايين در مقابله با آن قرار مي دهد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي چهارمحال و بختياري در همين راستا پايان دادن مردان به رفتارهاي ناسالم براي محافظت از خود در مقابل كرونا و ساير عوارض بيماريهاي غيرواگير را ضروري دانست و افزود: هيچ چيز به اندازه يك برنامه غذايي كامل و صحيح به تقويت سيستم دفاعي كمك نمي كند.
دكتر شيراني اين نكته را هم يادآور شد كه، در زمان فاصله گذاري اجتماعي، پرهيز از زندگي بي تحرك و فعاليت بدني كافي در اين گروه از اهميت زيادي برخوردار است و ازسوي ديگر، فعاليت بدني با شدت متوسط، ايمني بدن را در مقابل بيماري كرونا بالا مي برد؛ هم چنين در كاهش استرسهاي ناشي از اين بيماري مهلك موثر مي باشد.
وي با بيان اينكه، ويروس كرونا از جمله عوامل بيماري زاي تنفسي هستند كه ممكن است از يك سرماخوردگي خفيف تا بيماري هاي شديدتري را باعث شوند افزود: عوامل زمينه اي متفاوتي )مانند بيماري هاي قلبي و عروقي و ديابت( مي توانند روند طبيعي بيماري را تغيير دهند.
دكتر شيراني در پاسخ به اين سوال كه با توجه به درگيرشدن دستگاه تنفسي و ريه ها در بيماري كرونا، استعمال دخانيات )شامل سيگار، قليان و نظاير آن(، مي
تواند در روند پيشرفت اين بيماري تاثيرگذار باشد اظهار داشت: در همه جوامع، مصرف دخانيات در مردان بسيار بيشتر از زنان است.
به گفته وي، سابقه مصرف دخانيات هنگام ابتلا به كرونا، علائم بسيار شديدتر و كشنده تري ايجاد مي كند، چرا كه دود ناشي از دخانيات مانع از رسيدن اكسيژن به ريه ها مي شود و به دليل آسيب ديدگي و عملكرد نامناسب ريه ها در استعمال كنندگان مواد دخاني، اين افراد با شدت و وخامت بيشتري تحت تاثير اين ويروس قرار خواهند گرفت.
وي ادامه داد: شيوع بيماري كوويد 19 احساس ضرورت براي ترك سيگار را افزايش مي دهد و دلايل كافي وجود دارد كه ترك سيگار در طول پاندمي كوويد 19 مي تواند شانس مبارزه با ويروس را افزايش دهد.
دكتر شيراني در پايان تاكيد كرد: از اين شرايط بايد براي تغيير رفتار مردان بويژه مردان جوان در جهت ترك سيگار سود جست.
تعداد بازدید:
271
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:4 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal