مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۱۶
1399/03/31
اهداي پلاسما به شكرانه سلامتي در برابر كرونا
وبدا؛ رهايي از ويروس كرونا و بازگشت به چرخه عادي زندگي نعمتي به ارزشمندي حيات دوباره است ، كه افراد رهايي يافته از بند كرونا شايسته است با اهداي پلاسماي خون به ساير هموطنان گرفتار در چنگال اين ويروس، شكرانه آن را به جا آورد.
به گزارش وبدا به نقل از خبرگزاري ايرنا؛ به گفته متخصصان آنكولوژي، پلاسما درماني يكي از روش‌هاي قديمي درمان است و از سال‌هاي گذشته تا زمان كشف درمان قطعي و واكسن بيماري، از روش پلاسما درماني براي درمان ساير بيماران استفاده شده است.
بخش مايع خون، پلاسما نام دارد، پلاسما كه 55 درصد خون را تشكيل مي‌دهد مايعي است كه 91 درصد آن را آب و يك درصد آن را املاح و يون‌هاي معدني، هفت درصد آن را پروتئين‌هاي پلاسما و يك درصد باقي‌مانده را ويتامين‌ها، مواد قندي و ليپيدي، هورمون‌ها، اسيدهاي آمينه، كلوگز و چربي و مورد دفعي تشكيل مي‌دهد.
ياخته خوني كه در توليد پاتن از ساير ياخته‌هاي خوني فعال‌تر است، ياخته پلاسما ناميده مي شود.
اين روزها با شيوع ويروس كرونا و نبود واكسن براي درمان مبتلايان به اين ويروس، بار ديگر اهميت پلاسماي خون مورد توجه قرار گرفته است.
در مواجهه با ويروس كرونا كه تاكنون هيچ واكسن و يا روش درماني قطعي براي آن كشف نشده است با روش‌هايي نظير پلاسمادرماني تعدادي از بيماران مبتلا به كوويد 19 بهبود يافته‌اند.
در بدن افراد بهبوديافته از بيماري كرونا، آنتي‌بادي براي درمان بيماري وجود دارد كه با اهداي پلاسماي خون خود مي‌توانند جان افراد مبتلا به كرونا در شرايط حاد را نجات دهند.
بنا بر اعلام سخنگوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، از ابتداي شيوع ويروس كرونا تا 28 خرداد، 195 هزار و 51 نفر در كشور به كرونا مبتلا شدند كه از اين تعداد 154 هزار و 812 نفر بهبود يافته‌اند و مي‌توانند با اهداي پلاسماي خون جان بيماران بدحال مبتلا به كرونا را نجات دهند.
بر اساس آخرين گزارش‌ها 2 هزار و 789 نفر از بيماران مبتلا به كوويد 19 در وضعيت شديد اين بيماري تحت مراقبت هستند و به شدت به پلاسماي خون بيماران بهبوديافته نيازمندند از همين رو مي‌طلبد تا نسبت به اين مهم اطلاع‌رساني و فرهنگسازي بهتري صورت گيرد تا جلوي قرباني گرفتن اين بيماري كه تاكنون 9 هزار و 185 فوتي در كشور برجا گذاشته است را متوقف كرد.
بنا بر اعلام سخنگوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، از ابتداي شيوع ويروس كرونا تا 28 خرداد، 195 هزار و 51 نفر در كشور به كرونا مبتلا شدند كه از اين تعداد 154 هزار و 812 نفر بهبود يافته‌اند و مي‌توانند با اهداي پلاسماي خون جان بيماران بدحال مبتلا به كرونا را نجات دهند.
در چهارمحال و بختياري اگر چه تعداد بيماران كرونايي بدحال كم است و تا يك هفته گذشته بسياري از بخش‌هاي ICU مراكز درماني استان خالي از بيمار بود اما با صعودي شدن تعداد بيماران مبتلا به كرونا در روزهاي اخير، احتمال افزايش بيماران بدحال وجود دارد كه با توجه به تجربه موفق اين استان در بهبود تعدادي از بيماران بدحال كرونايي با استفاده از روش پلاسمادرماني، اهداي پلاسماي خون از سوي بهبوديافتگان به يك ضرورت تبديل شده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي، خدمات درماني و بهداشتي چهارمحال و بختياري نيز از وجود تجهيزات لازم و نيروي انساني متخصص در خصوص انجام عمل پلاسمادرماني بيماران مبتلا به كرونا در استان خبر داد و گفت: همه تجهيزات و امكانات لازم در كنار متخصصان توانمند و با تجربه در حوزه پلاسما درماني در استان وجود دارد.
دكتر مجيد شيراني افزود: روش پلاسما درماني از روش‌هاي به نسبت قديمي است كه پلاسماي فرد بيمار كه نوعي پادتن به شمار مي‌رود پس از بهبودي به بدن بيمار ديگر تزريق مي‌شود.
وي تصريح كرد: روش پلاسما درماني از روش‌هاي درماني پيشنهادي در كشور و دنيا است و در تعدادي از استان‌هاي كشور نيز تاكنون انجام شده و در استان ما نيز نخستين عمل پلاسمادرماني بيماران مبتلا به كرونا در فروردين ماه امسال انجام گرفت كه نتيجه آن موفقيت‌آميز بوده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي، خدمات درماني و بهداشتي چهارمحال و بختياري ادامه داد: روش پلاسمادرماني براي بهبود آن دسته از مبتلايان به ويروس كرونا كه در وضعيت وخيمي قرار دارند، كاربرد دارد و اگر چه در ارديبهشت‌ماه تعداد بيماران بدحال در استان روند نزولي داشت و نياز مبرم به پلاسمادرماني احساس نمي‌شد، اما اكنون هشت بيمار بدحال در بخش مراقبت‌هاي ويژه استان بستري هستند كه مي‌توان با پلاسمادرماني بيماري آنها را بهبود بخشيد.
دكتر شيراني افزود: از ابتداي شيوع ويروس كرونا تاكنون چندين عمل پلاسمادرماني در بيمارستان هاجر شهركرد انجام گرفته است و از بهبوديافتگان كرونا دعوت مي‌شود تا براي نجات و بهبودي ساير بيماران نسبت به اهداي پلاسماي خون خود اقدام كنند. وي خاطر نشان كرد: تجهيزات پيشرفته و به كارگيري تمامي روش‌هاي بهداشتي به گونه‌اي است كه بهبوديافتگان كرونا نبايد نگراني از بابت اهداي پلاسماي خون داشته باشند و با خيال راحت اقدام به اين كار خداپسندانه كنند و مطمئن باشند اين اقدام هيچ ضرري براي سلامتي آنها ندارد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي، خدمات درماني و بهداشتي چهارمحال و بختياري افزود: تاكنون كساني كه اقدام به اهداي پلاسماي خون كرده‌اند، بيشتر از كاركنان و پرسنل مراكز درماني استان بوده‌اند و از مردم عادي كمتر كسي اقدام به اهداي پلاسماي خون كرده است كه اين موضوع مي‌طلبد فرهنگسازي بهتري در اين حوزه شكل گيرد.
تعداد بازدید:
268
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal