مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۸
1399/04/25
تماس با اشياء آلوده و استنشاق هوا و قطرات تنفسي ناقلان ويروس كرونا دو مسير اصلي براي انتقال ويروس كوويد-19 هستند
وبدا؛ معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي، خدمات بهداشتي و درماني چهارمحال و بختياري گفت: اطلاعات موجود كماكان حاكي از آن است كه تماس و قطرات تنفسي و ناقلان ويروس كرونا دو مسير اصلي براي انتقال ويروس كوويد-19 بشمار مي روند.
به گزارش وبدا؛ دكتر فريدون رحماني افزود: قطرات تنفسي زماني‌ ايجاد مي‌شود كه فرد آلوده صحبت، سرفه يا عطسه كند و شخصي كه در تماس نزديك با فرد آلوده باشد در معرض قطرات تنفسي عفوني بالقوه خواهد بود.
وي تصريح كرد: همچنين اين قطرات ممكن است بر روي سطوحي كه ويروس بر روي آن زنده مي‌ماند، فرود آيند. بنابراين، اشيا و سطوح تماس با فرد آلوده يا قطرات آلوده مي‌توانند مسير انتقال ويروس باشند.
وي در خصوص ناقلان ويروس كرونا اظهار داشت: سازمان بهداشت جهاني گزارش‌هايي مربوط به انتقال ويروس كوويد-19 ارائه كرده و شواهد موجود در مورد انتقال از افراد داراي علامت، افراد داراي پيش از بروز علامت و افراد بدون علامت اما آلوده به كوويد-19 ياد كرده است.
به گفته وي، شواهد موجود نشان مي‌دهد كه اين بيماري، از همه اين افراد و البته بيشتر توسط موارد داراي علامت، منتقل مي‌شود.
وي، دوره نهفتگي يا كمون براي كوويد-19 را به‌طور متوسط بين 5 تا 7 روز اعلام كرد و افزود: اين مدت مي‌تواند تا 14 روز هم طولاني شود و در اين دوره، كه به آن دوره قبل از علامت داشتن هم مي‌گويند، افراد آلوده مي‌توانند ناقل بوده و ويروس را به ديگران منتقل كنند. در حاليكه بازشناسي اين افراد بسيار دشوار به نظر مي رسد.
دكتر رحماني با بيان اينكه، يافته هاي پژوهشي حاكيست تست مولكولي برخي افراد پس از 1 تا 3 روز از مواجهه با ويروس كوويد-19 و قبل از بروز علائم، مي تواند مثبت باشد افزود: اين امكان وجود دارد كه افراد آلوده به كرونا بتوانند ويروس را حتي قبل از بروز علائم منتقل كنند.
وي تصريح كرد: انتقال ويروس از فردي كه علامتي ندارد نيز از طريق قطرات تنفسي يا از طريق لمس اشياء يا سطح آلوده به ويروس صورت خواهد گرفت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، در خصوص ضرورت راه اندازي پويش ملي #من_ ماسك_ ميزنم اظهار داشت: بعد از توفيق نسبي در مديريت طغيان و اپيدمي بيماري كوويد19 در ايران و ورود به فاز بازگشايي مشاغل، صنوف و اماكن كه مرحله فاصله گذاري هوشمند نام گرفت، عملا با نوعي عادي پنداري شرايط و كاهش مراعات بهداشت فردي و عمومي در مناطق مختلف كشور روبرو گرديد، موضوعي كه طبيعتاً با توجه به عدم مهار كامل و حذف بيماري مذكور و ماهيت سريع الانتشار و سريع الانتقال آن عملاً از ميانه خردادماه خود را بصورت افزايش تدريجي ضريب بازتوليد ويروس در جامعه و صعودي شدن نمودار موارد ابتلاي روزانه نشان داد.
وي ادامه داد: اين روند در بسياري از جوامع ديگر از جمله ايالات متحده، فلسطين اشغالي، لوكزامبورگ و برخي كشورهاي اروپايي نيز به وضوح مشاهده شد، در حالي كه در برخي كشورهاي اروپايي و جنوب شرقي آسيا تاكنون چنين روند صعودي بصورت معنا داري مشاهده نگرديد.
دكتر رحماني گفت: مواجهه و مقابله با ويروسي كه هيچ واكسن و داروي قطعي ندارد و تنها راه مقابله با آن در حال حاضر تا اطلاع ثانوي كه شايد ماه‌ها به طول انجامد، رعايت دقيق و جدي پروتكل‌هاي بهداشتي و البته استفاده از ماسك و فاصله گذاري فيزيكي است.
به گفته وي، در اين راستا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در راستاي مصوبات ستاد ملي مقابله با كرونا و تاكيد مقام معظم رهبري و رئيس محترم جمهوري براي اطلاع رساني هدفمند و وسيع و فرهنگسازي در اين رابطه و جلب مشاركت اجتماعي با همكاري رسانه ملي، رسانه هاي گروهي و ساير نهادهاي دولتي و مردمي از هفتم تيرماه مبادرت به راه اندازي پويش استفاده همگاني از ماسك با شعار محوري و هشتگ #من_ ماسك_ ميزنم نموده است.
وي اظهار داشت: در صورت حفظ و ارتقاي مداوم مشاركت اجتماعي در استفاده از ماسك و مراقبت از ماسك زدن ديگران و تداوم اين روند، در هفته ها و ماه‌هاي آتي مي‌توان انتظار كاهش مجدد و حتي چشمگير موارد ابتلا و فوت به كوويد19 را داشت.
دكتر رحماني در خصوص اجباري شدن استفاده از ماسك نيز يادآور شد، در پي پويش ملي استفاده همگاني از ماسك و فرهنگسازي و اقناع افكار عمومي، موضوع اجباري شدن استفاده از ماسك و اعمال محدوديت براي افرادي كه به هردليل همراهي لازم در استفاده از ماسك در مكان¬هاي عمومي را ندارند در دستور كار حاكميت قرار گرفته و از تاريخ 15 تيرماه و هشت روز پس از كليدخوردن اين پويش همگاني، همه افراد، حتي افراد ظاهرا سالم و افرادي كه به هر دليل از ماسك استفاده نمي‌كردند، ملزم به استفاده از ماسك هستند.
به گفته وي، بر اساس مصوبه ستاد ملي مقابله با كرونا، استفاده از ماسك در همه مكان‌هاي عمومي و محل‌هاي تجمع از 15 تير ماه 99 اجباري شده است.
تعداد بازدید:
163
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:5 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal