مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۹
1399/05/08
در اعياد پيش رو از حضور در مراسمات و تجمعات پزهيز كنيد
وبدا؛ معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي شهركرد گفت: كادر بهداشت و درمان نزديك 156 روز است كه درگير هستند و حتي يك هفته نتوانستند استراحت كنند، بنابراين عروسي‌ها، جشن‌ها و دورهمي‌هاي در اعياد پيش رو مي‌تواند بسيار خطرناك باشد و مردم از حضور در اين مراسمات پرهيز كنند.
به گزارش وبدا؛ دكتر فريدون رحماني در برنامه زنده شب‌هاي بام ايران صدا و سيماي مركز چهارمحال و بختياري مورخ 7 مردادماه 99 افزود: هفته‌هاي سختي را پشت سر گذاشتيم، بحث موج دوم كه در كشور به وقوع پيوست به غفلت از رعايت پروتكل‌هاي بهداشتي بازمي‌گردد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي شهركرد با اشاره به اينكه تصور مردم اين بود كرونا در حال از بين رفتن است، ادامه داد: براساس داده‌هاي علمي و تجربيات گذشته، اين ذهنيت ايجاد شده بود كه با گرم شدن هوا مثل ويروس‌هاي سرماخوردگي و آنفولانزا اين ويروس هم فروكش كند.
وي ادامه داد: موارد ابتلا و بستري به شدت كاهش پيدا كرد و روزهايي بود كه حتي يك مورد ابتلا جديد هم نداشتيم لذا اين باور ايجاد شد كه كرونا از بين رفته است، درست در همين زمان بود كه ماجراي پيك دوم بيماري شروع شد.
رحماني با بيان اينكه ماهيت ويروس كرونا به اين شكل است كه فرد مبتلا تا مدت‌ها بدون علامت است و مي‌تواند ويروس را به ديگران منتقل كند، عنوان كرد: مدت زمان سرايت بيماري از يك فرد مبتلا بدون علامت از 3 روز تا 21 روز طول مي‌كشد اما ميانگين بعد از يك هفته علائم بيماري، خود را نمايش مي‌دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي شهركرد خاطرنشان كرد: بيماران مبتلا به كرونا يا هيچ علامتي ندارند يا علائم آن‌ها يك تب و لرز گذرا و ساده است كه بعد از اين موضوع حال آن‌ها بهبود پيدا مي‌كند و بيماران اين بحث را به عنوان يك سرماخوردگي تصور مي‌كنند.
وي اضافه كرد: بايد به افرادي كه فكر مي‌كند به هر دليلي سرما خورده‌اند، تاكيد كرد اين بيماري جزئي آن‌ها ممكن است كرونا باشد، الان فصل سرماخوردگي نيست لذا اگر فردي احساس كرد سرماخورده است بايد بنا را بر اين بگذارد كه احتمال ابتلا به كرونا در وي زياد است و بايد حتما رعايت نكات بهداشتي و اصل قرنطينه را داشته باشد.
رحماني با تاكيد بر اينكه افرادي كه احساس مي‌كنند سرما خورده‌اند در قدم اول نبايد ترس به خود راه دهند، يادآور شد: نياز نيست اين افراد به پزشك‌هاي مختلف مراجعه كنند يا اطلاعات نادرست را از مراجع مختلف كسب كنند، اين افراد بايد تنها رعايت نكات بهداشتي را داشته باشند، ماسك بزنند و حتي المكان از خانه بيرون نيايند تا علائم آن‌ها برطرف شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي شهركرد تصريح كرد: ميزان مرگ و مير ناشي از كرونا در استان چهارمحال و بختياري تاكنون حدود 2.6 درصد بوده است، اينكه تاكيد مي‌شود مردم از بيماري دچار وحشت و ترس نشوند نبايد باعث شود مردم اين بيماري را جدي نگرفته و رعايت دستورالعمل‌هاي بهداشتي را نداشته باشند.
وي اظهار داشت: اين اميد را به مردم مي‌دهيم كه نگران اين بيماري نباشند، اكثريت مطلق بيماران بدون عارضه‌اي بهبود پيدا مي‌كنند، تنها درصدي از افراد كه بيماري زمينه‌اي دارند ممكن است دچار مشكل شوند.
رحماني افزود: هنوز علت اينكه چرا برخي از افرد جوان بر اثر ابتلا به اين بيماري جان خود را از دست مي‌دهند مشخص نيست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي شهركرد با اشاره به اينكه افرادي كه دچار سرماخوردگي مي‌شوند بايد كاملا استراحت كنند و از انجام فعاليت‌هاي سنگين اجتناب كنند، اين موضوع تاثير بسيار خوبي بر سلامت فرد دارد، اظهار داشت: نكته ديگر مصرف مايعات است، خوردن مايعات فراوان و كمك به سيستم ايمني بدن با تغذيه مناسب مي‌تواند درمان مناسب باشد.
وي تاكيد كرد: اثر مصرف مايعات و تغذيه صحيح در كنترل و پيشگيري از كرونا از مصرف داروهايي با قيمت‌هاي بالا بيشتر است.
رحماني بيان كرد: مخاط‌ ها در گلو و... اگر مرطوب باشند شانس اينكه رشد ويروس كاهش يابد را كم مي‌كند، قرقره آب نمك پيشنهاد مناسبي است اما آبي كه قرقره مي‌شود بايد در محل مناسب تخليه شود تا باعث آلودگي براي ديگران نشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي شهركرد با اشاره به اينكه طي حدود 156 روز كه درگير بيماري كرونا هستيم و نزديك به 140 روز كه آزمايشگاه كرونا راه‌اندازي شده است حدود 18هزار و 333 مورد نمونه‌گيري انجام شد، ادامه داد: اين نمونه‌گيري PCR يا نمونه‌گيري ملكولي است، كه كار بسيار تخصصي است.
وي با بيان اينكه قبل از شيوع بيماري كرونا تنها يكي از آزمايشگاه‌هاي استان قادر بود ماهي 20 تا 30 مورد آزمايش PCR انجام دهد، عنوان كرد: الان انجام اين دست آزمايش‌ها تبديل به ماهي 200 مورد شده است.
رحماني خاطرنشان كرد: به سختي بسياري از مواد اوليه و تجهيزات آزمايشگاهي را تهيه مي‌كنيم و محدوديت‌هاي زيادي در اين خصوص وجود دارد، در اين هفته كمتر از 32 ساعت نتوانستيم نمونه سرپايي بگيريم به دليل اينكه يكي از شركت‌ها نتوانست مواد اوليه را در اختيار دانشگاه علوم پزشكي شهركرد قرار دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي شهركرد اضافه كرد: در حال حاضر از بيماران بستري و بيماران سرپايي به تشخيص پزشك نمونه‌گيري شده اين نمونه‌گيري‌ها بين 200 تا 300 نمونه در روز است.
وي با بيان اينكه در حال حاضر از افرادي كه علائم جدي نداشته باشند، بستري نشده باشند و جزو گروه‌هاي پرخطر هم نباشند طبق پروتكل‌هاي كشوري نمونه‌گيري نمي‌شود، بيان كرد: اما ممكن است طي هفته‌هاي آينده تصميمات ديگري گرفته شود.
رحماني تاكيد كرد: نگراني فعلي ما اعياد پيش رو است، از مردم مي‌خواهيم در اين اعياد رعايت بسياري داشته باشند تا بيمار نشوند و در مراسم‌هاي جشن يا عروسي شركت نكنند.
تعداد بازدید:
697
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:3
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal