مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۱۲
1399/06/04
تحول نظام سلامت و توسعه زيرساخت هاي حوزه بهداشت و درمان، مهمترين دستاورد دولت و تدبير و اميد براي مناطق كمتر برخوردار كشور
وبدا؛ رئيس دانشگاه علوم پزشكي، خدمات بهداشتي و درماني چهارمحال و بختياري از مهمترين دستاوردهاي دولت تدبير و اميد به تحول نظام سلامت و توسعه زيرساخت هاي حوزه بهداشت و درمان بويژه در مناطق محروم و كمتر برخودار كشور اشاره نمود.
به گزارش وبدا؛ دكتر مجيد شيراني، در گفت و گوي برنامه زنده "چشم انداز" در سومين روز از شهريورماه 99 و به مناسبت هفته دولت، به تشريح دستاوردهاي دولت تدبير و اميد در حوزه سلامت پرداخت.
وي، با اشاره به گستردگي خدمات دانشگاه علوم پزشكي در حوزه هاي مختلف آموزشي، بهداشتي، درماني، پژوهشي، فرهنگي اظهار داشت: از مهمترين وظايف اين مجموعه در كنار تحقيقات و خدمات فرهنگي و غيره، تربيت نيروهاي متخصص و آموزش دانشجويان مي باشد.
وي، از شاخص‌هاي معاونت آموزشي در دولت تدبير و اميد به رشد حدود 25 درصدي كل دانشجويان اشاره داشت و افزود: در سال 92 تعداد كل دانشجويان برابر با 2 هزار و 161 نفر بود كه اين تعداد در سال 98 به 2 هزار و 636 نفر رسيده است.
وي با تاكيد بر ضرورت توجه به رشد كيفي در كنار رشد كمي شاخص هاي آموزشي گفت: در اين راستا نيز، تعداد استاد و دانشيار از 23 نفر در سال 92 با 83 درصد رشد به 42 نفر در سال 98 رسيده است.
دكتر شيراني افزود: تعداد دانشجويان دوره تحصيلات تكميلي نيز از 176 نفر در سال 92 با 76 درصد رشد به 309 نفر در سال 98 رسيد.
به گفته وي، كل اعضاي هيأت علمي از 176 نفر در سال 92 به 240 نفر در سال 98 رسيد كه 36 درصد رشد داشته است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي چهارمحال و بختياري با بيان اينكه اين دانشگاه براي 15 سال متوالي حائز رتبه نخست پژوهشي در بين دانشگاه هاي همتراز خود شده است از ارتقاء سطح پژوهشي دانشگاه از بين دانشگاه هاي تيپ 3 به تيپ 2 در سال گذشته خبر داد.
دكتر شيراني گفت: اولين شركت دانش بنيان در سال 1394 در دانشگاه راه اندازي شد و با راه اندازي 2 شركت دانش بنيان ديگر در سال گذشته، مجموع اين شركت ها به 3 شركت در پايان سال 98 رسيده است كه در راستاي توليد علم و فناوري مشغول به فعاليت هستند.
وي اضافه كرد: توليدات اين شركت هاي دانش بنيان در عرصه ملي و حتي خارج از كشور داراي متقاضي است.
به گفته وي، تعداد پژوهشگران تطبيق يافته از 167 نفر با 73 درصد رشد به 289 نفر رسيده است.
دكتر شيراني افزود: همچنين تعداد مقالات انيدكس شده در مجلات خارجي از 142 مقاله در سال 92 با رشدي معادل 254 درصد به 502 مقاله در سال 98 رسيد.
وي اظهار داشت: آنچه براي مردم ملموس تر است خدمات حوزه بهداشت و درمان است كه در اين زمينه نيز، توفيقات خوبي در استان حاصل شده است.
وي از شاخص هاي توسعه يافتگي در حوزه بهداشت به كاهش 44 درصدي، تعداد نوزاداني كه در مدت يك ماه پس از تولد فوت نموده‌اند اشاره داشت و افزود: اين تعداد از 193 در سال 92 به 108 مورد در سال 98 رسيده است و در مجموع شاخص مرگ نوزادان 33 درصد كاهش داشته است.
به گفته وي، شاخص مرگ كودكان زير يكسال 44 درصد كاهش داشته است و از 12.4 در سال 92 به در سال 98 و شاخص مرگ كودكان زير 5 سال با 23 درصد كاهش از 14.5 در سال 92 به 11.1 در سال 98 رسيده است.
دكتر شيراني افزود: تعداد مرگ مادران باردار به علل عوارض حاملگي و زايمان نيز كاهش 50 درصدي داشته است.
وي در ادامه درصد دسترسي به مراقبت‌هاي اوليه بهداشتي از طريق شبكه‌هاي دولتي بهداشتي در مناطق روستايي را 99 درصد اعلام و افزود: ميزان پوشش واكسيناسيون 100 درصد مي باشد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان از ديگر مولفه هاي توسعه يافتگي به شاخص هاي حوزه درمان اشاره داشت و گفت: كل تخت‌هاي فعال بيمارستاني‌هاي تابعه با رشد 26 درصدي از 1189 تخت در سال 92 به 1497 تخت در سال 98 رسيد.
دكتر شيراني افزود: از توفيقات حاصل شده در اين زمينه افتتاح 23 تخت ICU مركزي با صرف اعتباري بالغ بر يك ميليارد و 200 ميليون تومان به ازاي راه اندازي هر تخت مي باشد.
وي ادامه داد: بخش ICU تجميع يافته با تجهيزات پيشرفته و خدمات استاندارد و عاري از هرگونه عفونت آمده ارائه خدمت به مردم شريف استان مي باشد.
به گفته وي، در حال حاضر بطور ميانگين به ازاي هر يك هزار نفر، 1.5 تخت بيمارستاني در استان فعال مي باشد كه با توجه به ميانگين كشوري (1.7) در وضعيت مطلوبي قرار داريم و اميد است با سياست هاي اتخاذ شده در سال هاي آتي شاهد تامين تخت هاي بيشتر باشيم.
دكتر شيراني، همچنين به بهره برداري از مركز آموزشي و درماني ولي عصر (عج) بروجن پس از حدود 11 سال و بخش الحاقي بيمارستان لردگان طي 2 تا 3 سال گذشته اشاره داشت و افزود: توسعه بيمارستان فارسان نيز آغاز و هم اكنون بيش از 40 درصد پيشرفت فيزيكي دارد. وي با يادآوري اين نكته كه خدمات بيمارستاني بايد در مراكز پيشرفته و متراكم ارائه شود اظهار داشت: ايجاد بيمارستان جهت خدمات تخصصي خيلي به نفع مردم نيست.
دكتر شيراني اضافه كرد: ايجاد بيمارستان در مناطق كوچك كه زيرساخت هاي كافي وجود ندارد و پزشك متخصص تامين نمي شود، خدمت محسوب نمي شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان گفت: در مناطق كمتر برخودار بايد خدمات سطح يك بهداشتي شامل مراقبت مادران باردار و نوزاد و خدمات اورژانس 115 بيشتر ارائه شود.
به گفته وي، در اين راستا طي سال هاي اخير ضمن گسترش پايگاه هاي شهري و جاده اي اورژانس 115، بيش از 90 درصد پرسنل اورژانس پيش بيمارستاني تخصصي و آموزش ديده شدند.
دكتر شيراني به روز رساني بيش از 20 آمبولانس ناوگان اورژانس 115 با صرف اعتباري بالغ بر يك ميليارد و 500 ميليون تومان به ازاي هر آمبولانس را از ديگر اتفاقات خوب در اين حوزه برشمرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان در ادامه با اشاره به برخورداري اين مجموعه از تعداد قابل توجه و متنوع نيروي انساني از دغدغه مندي مسئولين دانشگاه و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي براي تبديل وضعيت نيروها و شنيده شدن اخبار خوب در اين زمينه خبر داد و افزود: تصميماتي در اين زمينه اتخاذ شده ولي هنوزر محقق نشده است.
گفتني است، اشاره به وضعيت شيوع بيماري كرونا و ضرورت تداوم رعايت پروتكل هاي بهداشتي براي كنترل و مهار اين بيماري منحوس پايان بخش گفت و گوي زنده دكتر شيراني در برنامه چشم انداز صدا و سيماي مركز استان بود.
تعداد بازدید:
1098
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal