مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۲/۱۳
1399/06/23
40 درصد مبتلايان به كوويد_19 بي علامت هستند
وبدا; معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد و رئيس مركز بهداشت چهارمحال و بختياري گفت: 40 درصد كل موارد ابتلا در اين استان، بيماران بي علامت هستند كه عمدتا سنين پايين دارند
به گزارش وبدل; سيد راشد جزايري در برنامه زنده شب‌هاي بام ايران صدا و سيماي مركز چهارمحال و بختياري مورخ 22 شهريورماه 99، افزود: هفته سوم شهريورماه در بحث موارد سرپايي، بستري و فوتي ناشي از بيماري كرونا همچون هفته دوم اين ماه وضعيت استان ثابت بود و پيش‌بيني مي‌شود در روزهاي آينده به يك وضعيت نزولي و ثابتي در استان دست پيدا كنيم.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد و رئيس مركز بهداشت چهارمحال و بختياري با اشاره به اينكه در خردادماه امسال كمترين ميزان رعايت پروتكل‌هاي بهداشتي و استفاده از ماسك را هم در كشور و هم در اين استان شاهد بوديم، ادامه داد: همين امر باعث شد تا در تير و مرداد اوج بيماري را داشته باشيم.
وي عنوان كرد: با راه‌اندازي كمپين "من ماسك مي‌زنم" استفاده از ماسك به 85 درصد رسيد اما بررسي‌هاي جديد در كشور و چهارمحال و بختياري نشان مي‌دهد رعايت مجموع پروتكل‌هاي بهداشتي كاهش 7 درصدي داشته، اين موضوع زنگ خطر جديدي به شمار مي‌رود.
جزايري به بازگشايي مدارس و لزوم استفاده جدي‌تر از ماسك و رعايت بيشتر فاصله‌گذاري اجتماعي اشاره و خاطرنشان كرد: مردم از انواع ضدعفوني‌هاي دست و سطح استفاده مي‌كنند اما استفاده از ماسك كم‌رنگ شده است، عادي‌انگاري معضل بزرگي است، استفاده از ماسك در كنار شستن دست‌ها و رعايت فاصله‌گذاري اجتماعي تا 85 درصد مي‌تواند فرد را در برابر بيماري مصون كند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد و رئيس مركز بهداشت چهارمحال و بختياري اضافه كرد: در حال حاضر 75 درصد مبتلايان مربوط به شهرها و 25 درصد نيز در روستاها هستند، اين امر نشان مي‌دهد تراكم بالاي جمعيتي در شهرها موارد ابتلا به كرونا را افزايش مي‌دهد.
وي با بيان اينكه از ابتداي شيوع كوويد_19 در كشور ابتلا اين بيماري در مردان 4 تا 5 درصد بيشتر از زنان بود اما اين روزها اين تفاوت به يك درصد بين زن و مرد رسيده است، يادآور شد: اين روزها ميزان مرگ و مير 51 درصد در مردان و 45 درصد در زنان گزارش شده است.
جزايري درخصوص سن مبتلاين نيز اظهار داشت: كمتر از يك درصد مبتلايان كودكان و افراد زير 5 سال هستند، 2.1 درصد افراد بين سنين 5 تا 14 سال و بيشتر مبتلايان نيز 16 تا 45 سال سن دارند، از حدود 200 مورد فوتي در چهارمحال و بختياري 80 درصد سنين بالاي 60 سال دارند.
وي بيان كرد:40 درصد كل موارد ابتلا بيماران بي علامت هستند كه عمدتا سنين پايين دارند، همان سنيني كه معمولا رعايت پروتكل‌هاي بهداشتي و استفاده از ماسك را نمي‌كنند.
جزايري گفت: گروه‌هاي هدف دريافت كننده واكسن آنفولانزا در سامانه‌هاي مربوطه دانشگاه علوم پزشكي شهركرد ثبت شده‌اند، اين گروه‌ها شامل افراد با بيماري زمينه‌اي، افراد بالاي 60 سال و مادران باردار هستند كه شناسايي شدند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد و رئيس مركز بهداشت چهارمحال و بختياري افزود: ميزان واكسن آنفولانزا مورد نياز در استان برآورد و به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي اعلام شده است كه هفته آينده در اختيار استان قرار مي‌گيرد، به مردم توصيه مي‌كنيم به هيچ وجه در اين خصوص عجله نكنند.
وي با اشاره به اينكه از طريق خط تلفن 4030 با گروه‌هاي هدف تزريق واكسن آنفولانزا تماس حاصل شده و روز و ساعت پيش‌بيني شده جهت اين كار را به آن‌ها اعلام مي‌شود، ادامه داد: تاكيد مي‌كنم; واكسن آنفولانزا به هيچ وجه از كرونا جلوگيري نمي‌كند تنها شدت ساير بيماري‌ها مثل سرماخوردگي و آنفولانزا را كاهش مي‌دهد.
جزايري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اجراي طرح سرواپيدميولوژي در چهارمحال و بختياري، اضافه كرد: در اين طرح قرار است به صورت تصادفي از 858 نفر نمونه خون گرفته شود، اين كار براي مشخص شدن سطح ايمني بدني مردم استان است تا در فصل‌هاي پاييز و زمستان برنامه‌ريزي مناسبي جهت مقابله با كوويد_19 انجام شود، لذا از مردم تقاضا مي‌شود در اجراي اين طرح كمك كرده و افرادي كه به صورت تصادفي انتخاب و با آ‌ن‌ها تماس گرفته مي‌شود به مراكز بهداشت مراجعه كرده و مقداري از خون خود را براي اين طرح آزمايشي اهدا كنند.
تعداد بازدید:
927
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal