بهمن فروزنده با بيان اين مطلب افزود:اين شرين كننده ها قند خون و وزن فرد را بالا نمیبرند و باعث تنوع در برنامه غذایی میشوند. لذا مي توان در نوشیدنیها و خوراکیها استفاده شوند.
وي ادامه داد، این شیرین کنندهها مانند تمام افزودنیهای غذایی به طور شدید از نظر سلامت و مقدار مصرف، ارزشیابی میشوند.
وي افزود: برای این مواد مقدار قابل قبول مصرف روزانه تعیین شده است، که این مقدار مصرف معمولاً برای بالغین یا برای تمامی افراد به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تعیین میشود.
به گفته فروزنده، بر اساس آخرین نتایج آزمایش روی این افراد مصرف محصولات حاوی شیرین کنندهها مانعی ندارد.
وی با بیان این مطلب که اگر قند خون کودکی در محدوده کنترل باشد، چه کارهایی باید صورت داد، گفت: این کودک میتواند تا ۱۰ درصد کالری مصرفی را از قندهای ساده طبیعی استفاده کند.
اين كارشناس افزود: اگر کودکی مصرف بسیار بالاتری داشت و مشاوره غذایی موفق به کاهش این مواد در محدوده طبیعی نشد میتوانیم مصرف قندهای مصنوعی را در حد طبیعی توصیه كرد.
بهمن فروزنده در پایان خاطر نشان کرد: صرف شیرینیهای طبیعی باید در حد متوسط و خصوصاً همراه سایر مواد غذایی مصرف شود. در ضمن در مواقعی مصرف شود که فرد کنترل قند خون مناسبی دارد.
وي گفت: ضمناً نوشیدن آب میتواند مانع از ابتلا به دیابت در این افراد شود.
وي افزود: افرادی که روزانه حدود ۱ کیلوگرم آب مینوشند تا ۳۴ درصد خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهند و مانع افزایش قند خون خود میشوند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان در خصوص دلیل این امر تصريح كرد، اگر بدن در تمام مدت شبانه روز سیراب بماند مغز به کبد دستور میدهد تا گلوکز بیشتری برای بدن تولید کند و قند خون به راحتی میسوزد.