مرکز بهداشت شهرستان لردگان
۱۴۰۳/۹/۱
شرح وظایف

نام واحد: تغذیه

شماره های تماس:

 

مسئول واحد: عظیمه خلیل مقدم

ایمیل:

 

 

شرح وظایف :

·        اجرای برنامه حمایتی مادران باردار شیرده

·        اجرای برنامه حمایتی کودکان زیر 6 سال بی بضاعت

·        شناسایی فرهنگ و رفتارهای غذایی جامعه و اصلاح شیوه زندگی

·        تدوین برنامه آموزشی برای کارکنان بهداشتی درمانی کارکنان بین بخشی دانش آموزان و معلمان

·        تدوین برنامه آموزشی همگانی

·        ایجاد هماهنگی با ارگان هایی که در آموزش ارتقاء سلامت جامعه نقش دارند .

·         پاش سالانه ید ادرار دانش آموزان

·        آهن یاری در مدارس راهنمایی و دبیرستان دخترانه

·        بازدید مشترک مدارس

·        نظارت بر تغذیه دانش آموزان مدارس و ارائه مواد غذایی سالم در بوفه ها

·        ارجاع مادران باردار و شیرده به واحد مشاوره تغذیه و رژیم درمانی جهت بهبود وضعیت تغذیه

·        بازدید مشترک از سرای سالمندان و اصلاح برنامه غذایی آنها

·        اجرای بررسی کشوری پژوهش در وضعیت ریزمغذیها هر 10 سال یکبار

·        آموزش طریقه مصرف و نگهداری نمک یددار تصفیه شده در حیطه درون بخشی وبرون بخشی

·        توزیع کیت ید سنج

·        کنترل میزان ید نمکهای مصرفی شهرستان در سطح توزیع و مصرف

·        مشاوره تغذیه و رژیم درمانی جهت پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر مانند چاقی ، دیابت ، فشار خون ، هایپر لیپیدی

·        برنامه ریزی و نظارت جهت اجرای صحیح تغذیه در مراکز جمعی ( مدارس شبانه روزی ،   ... )‌

·        تشکیل کمیته ها (IDD)

·        آموزش و بازآموزی کارکنان

·        آموزش دانشجویان رشته های مختلف در زمینه فعالیتهای واحد بهبود تغذیه

·        تهیه و توزیع مواد کمک آموزشی در زمینه های مختلف تغذیه

·        آموزش های درون بخشی و برون بخشی در زمینه مباحث مختلف تغذیه

·        شناسایی جمعیت تحت پوشش از نظر تعداد نفرات به تفکیک سن و جنس

·        انجام مطالعات میدانی و شناسایی عوامل و مشکلات اثرگذار بر سلامت تغذیه ای در منطقه (شناسایی فاکتورهای خطر مانند اضافه وزن و چاقی، لاغری،کمخونی ، افزایش مصرف نمک، کمبود مصرف کلسیم و ویتامین D، افزایش مصرف روغن و ....)

·        تدوین برنامه های عملیاتی و مداخله ای به منظور کنترل و کاهش عوامل و فاکتورهای شناسایی شده در منطقه

·        شناسایی جمعیت تحت پوشش از نظر وجود عوامل و مشکلات اثرگذار بر سلامت افراد

·        انجام برنامه های موجود در بسته خدمت ابلاغی

·        تجویزمکمل‌هایغذایی(اسیدفولیک، مولتی ویتامین،آهن) در موارد لزوم یا مطابق برنامه کشوری برای گروه‌های خاص

·        آموزش به بیماران و موارد ارجاع شده

·        اجرای برنامه‌های آموزشی گروهی

·        نظارت بر برنامه‌های تغذیه ای شامل مکمل‌یاری، پایگاه‌های تغذیه سالم

·        تنظیم رژیم غذایی برای بیماران یا افرادی که تغذیه ناسالم دارند

·        شناسایی بیماران فشارخون بالا، دیابت، پوکی استخوان و اختلالات چربی خون، هیپوتیروئیدی، فنیل‌کتونوریا

·        پیگیری درمان و اصلاح تغذیه بیماران فشارخون بالا، دیابت، پوکی استخوان و اختلالات چربی خون، هیپوتیروئیدی، و فنیل‌کتونوریا

·        نظارت بر فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی و پایش نمک‌های خوراکی به صورت موردی با همکاری کارشناس بهداشت محیط

·        نظارت بر برنامه‌های تغذیه در مدارس شامل مکمل‌یاری، پایگاه‌های تغذیه سالم و مشارکت در برنامه‌های آموزشی تغذیه

·        مشارکت در فعالیت‌های اجتماع محور (حمایت‌های تغذیه‌ای و توانمندسازی خانوارهای نیازمند، برگزاری جشنواره‌ها، مشارکت در برگزاری مناسبت‌های مختلف و..)

·        عضویت در شورای اجتماعی محلات، مشارکت در برنامه های آموزشی فرهنگسرای محله و ..

·        نظارت مستقیم هفتگی بر عملکرد مراقبین سلامت در زمینه فعالیتهای مرتبط با غذا و تغذیه در پایگاه های سلامت تحت پوشش

·        قبول ارجاعات از مراقبین سلامت در پایگاههای سلامت تحت پوشش و ارائه پس خوراند

·        ارجاع موارد براساس بسته خدمت به پزشک مرکز

  •  
تاریخ به روز رسانی: 1400/10/25
تعداد بازدید: 1082
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
Powered by DorsaPortal