۱۴۰۳/۲/۱۵
1400/02/29
پویایی، بالندگی، جوانی جمعیت" شعار روز ملی جمعیت 1400
"
وبدا؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری در پیامی فرا رسیدن 30 اردیبهشت روز ملی جمعیت را گرامی داشت.
به گزارش وبدا؛ در متن پیام دکتر مجید شیرانی با اشاره به انتخاب شعار "پویایی، بالندگی، جوانی جمعیت" برای این روز در سال 1400 آمده است، با توجه به تغییرات جمعیتی و کاهش رشد جمعیت ایران و نگرانی از پیری جمعیت، رشد موالید و افزایش فرزندآوری در دستور کار قرار گرفته است؛ این سیاست در اردیبهشت ماه 1393 از طرف رهبر معظم انقلاب و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام در 14 بند به همه دستگاه های ابلاغ شد.
در ادامه متن پیام دکتر شیرانی به مناسب روز ملی جمعیت آمده است، این سیاست ها در راستای اهمیت مقوله جمعیت در اقتدار ملی و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری در سال های گذشته ابلاغ شد و در آن بر ضرورت هماهنگی و  تقسیم کار بین ارکان نظام و دستگاه‌های ذیربط برای اجرای دقیق، سریع و قوی این سیاست ها و گزارش نتایج به رصد مستمر اجرایی آن تاکید شد.
وی در ادامه این پیام به ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزندآوری، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران به ویژه در مورد بارداری و شیردهی، ارتقاء امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، توانمند سازی جمعیت در سن کار، باز توزیع فضایی و جغرافیای جمعیت، مدیریت مهاجرت به داخل و خارج، تشویق ایرانیان خارج از کشور برای حضور و سرمایه‌گذاری، رصد مستمر سیاست‌های جمعیتی در ابعاد کمی و کیفی بعنوان سیاست‌های کلی جمعیت اشاره و اجرای برنامه عملیاتی صیانت از جمعیت با مشارکت ذینفعان درون و برون بخشی، اجرای مداخلات ترویجی با توجه به شعار " پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت" بر مبنای نیاز سنجی و شناخت از مخاطبان و گروه‌های هدف، جلب مشارکت ذی نفعان کلیدی و ایجاد فضای همکاری، اطلاع رسانی از طریق رسانه های مختلف از جمله رسانه‌های استانی و محلی، کانال های مجازی مورد تایید و تهیه و توزیع بروشور، پوستر روز ملی جمعیت، آموزش های فردی و گروهی گیرندگان خدمات با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و بهداشت فردی بر ایجاد و اجتماعی در راستای کنترل بیماری کووید 19 ، تداوم آموزش‌های مدون ارائه‌دهندگان خدمات و در نهایت ارسال گزارش ماهانه پیشرفت را از جمله اولویت های دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در راستای اطلاع رسانی و ترویج فرزندآوری در طول سال 1400 برشمرده است.